Posttips voor een militair op uitzending

Posttips voor een militair op uitzending Het Nederlandse leger wordt redelijk vaak ingezet voor missies naar het buitenland. Voor zowel de militair als het thuisfront een spannende en uitdagende periode. Post en pakketjes versturen is een leuke bijkomstigheid waar vooral de militair erg naar uitkijkt. Want het is toch hartstikke leuk om pakketjes te ontvangen. Maar wat stop je nu in die pakketjes en hoe maak je ze bijzonder?

Algemeen

Een pakketje sturen kan iedereen, het is alleen de vraag wat je precies in dat pakketje stopt. Want zeg nou zelf, een pakketje waar veel tijd in is gestoken en persoonlijker is, is toch een stuk leuker dan een saaie kartonnen doos met inhoud? Voor vliegpost gelden aparte regels, voordat je een pakketje gaat versturen is het handig om van te voren de regels te controleren. Zo voorkom je dat je pakketje kwijtraakt of teruggestuurd wordt en het nooit zijn eindbestemming bereikt. Naast pakketjes zijn er tal van andere leuke dingen die je kunt opsturen. In dit digitale tijdperk is het ook hartstikke leuk om een handgeschreven (liefdes)brief te schrijven.

Wees creatief

Op internet vind je ontzettend veel leuke ideeën, vooral Pinterest staat vol met creatieve ideeën. In Amerika is het een rage om een pakketje zo bijzonder mogelijk te maken. Met feestdagen en verjaardagen worden speciale pakketjes gemaakt in dat thema. Een doos met Halloween lekkernijen en nepspinnen met nepspinrag is geen overbodige luxe om op te sturen vlak voor Halloween. De hele binnenkant van de doos wordt ook beplakt met van alles en nog wat. Laat je inspireren door anderen. Zoek op Pinterest naar ‘care package’ en je zult verstelt staan van al het moois wat je ziet.

Tips

Voor vertrek

Voor vertrek kun je verschillende enveloppen maken met datums erop. Op die datums mag de militair de envelop openen. De enveloppen kun je vullen met kaarten, snoepgoed, foto’s en andere leuke hebbedingetjes.

Een beschreven kussen

Een beschreven kussen is ook erg leuk om te geven. Schrijf op dat kussen met een watervaste stift een leuk (liefdes)gedicht of opbeurende tekst. Tegenwoordig kun je ook een kussen laten bedrukken met foto’s. Zo maak je het kussen extra persoonlijk.

Beplak of beschrijf de binnenkant van het pakketje

Een normaal pakketje is ietwat gewoon en saai. Je maakt een pakketje leuker door er wat creatiefs mee te doen. Beschrijf de binnenkant met leuke teksten en tekeningen. Met karton kun je ook flink je gang gaan. Denk bijvoorbeeld aan scrapbooking, maar dan in de kartonnen doos.
Wat ook leuk is, is om de binnenkant van de doos volledige te bekleden met krasloten. Misschien leveren de krasloten ook nog wel een leuke prijs op. In plaats van krasloten kun je de doos ook beplakken met foto’s.

Liefdespillen

Op internet kun je ook zogenaamde liefdespillen kopen. Deze pillen zijn een soort capsules met een klein briefje erin. Op dit briefje kun je een leuke tekst schrijven. Leuk is bijvoorbeeld om ieder familielid of lid van de sportvereniging de briefjes te laten beschrijven.

Fotoalbum

Maak een leuk fotoalbum met leuke momenten of grappige/gekke foto’s.

Ballon

Een ballon versturen is heel leuk, maar waarschijnlijk komt deze niet heel aan. Wat je wel kunt doen is een ballon opblazen (maar niet dichtknopen) en dan beschrijven met een watervaste stift. Vervolgens laat je de ballon leeglopen en die stop je in het pakketje. De militair kan bij ontvangst de ballon opblazen.

Persoonlijke briefjes in een fotoalbum

Neem een klein insteekfotoalbum en verschillende kleuren karton. Knip het karton op fotoformaat. En laat iedereen in de militair zijn omgeving een stuk karton beschrijven met een leuke tekst.

Enveloppen met gevoel

Je kan verschillende enveloppen maken en vullen voor als de militair zich vrolijk voelt, verdrietig voelt, moe voelt, kwaad voelt, wilt lachen, thuis mist, het warm heeft, het koud heeft, zich niet lekker voelt, enzovoorts. Vul deze enveloppen met een bijpassende inhoud.

30-day photo challenge

Dit is een leuke uitdaging. Bedenk voor 30 dagen lang iedere dag een thema wat je gaat fotograferen. Schrijf dit op papier en voer uit. Laat de foto’s ontwikkelen en stuur deze samen met het papiertje op. Je kan er ook een fotoalbums van maken. Wees creatief. Inspiratie voor 30 verschillende thema’s vind je op Pinterest en Google. Zoek op ’30-day photo challenge’.

Wat stop je in een pakketje?

Voordat je inhoud in een pakketje toevoegt is het belangrijk om eerst de postregels door te nemen. Zo weet je wat je wel en niet mag versturen. Dingen die leuk zijn om te versturen zijn bijvoorbeeld:
 • Foto’s
 • Kaarten
 • (Handgeschreven) brieven
 • Krasloten
 • Magazines
 • Stripboeken
 • Boeken
 • Kranten
 • Reisspellen
 • Noedelsoepjes
 • Koeken
 • Chips
 • Drop
 • Foto-cadeaus
 • Kauwgom
 • Snoep
 • Creatieve knutselwerken
 • Fotolijstjes met foto’s
 • Puzzelboekje
© 2015 - 2024 Linda1986, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Veteranenhond, hulphond voor veteraan/militair met PTSSEen veteranenhond is een buddy voor een veteraan of (oud)militair die kampt met een Post Traumatische Stress Stoornis (P…
DNA Ancestry Project: test je DNA en vind je vooroudersDNA Ancestry Project: test je DNA en vind je vooroudersAltijd al willen weten waar je voorouders vandaan komen en hoe ver de wortels van jouw DNA teruggevoerd kunnen worden? L…
Luchtmobiele BrigadeDe Luchtmobiele Brigade is een snel inzetbare infanterie eenheid. Deze brigade wordt gekenmerkt door de rode baret, die…
Gevechtsoperaties: Militair optreden tegen de vijandGevechtsoperaties: Militair optreden tegen de vijandBij de Koninklijke Landmacht staat de planning van gevechtsoperaties centraal. Een leger wordt nu eenmaal ingezet om te…

Natuurnamen: Van Roos tot BeerWanneer je bevallen bent van een kindje is het één van de belangrijkste dingen die je te doen staat. Het aangeven van de…
Het Streisand Effect: ongewilde aandacht in de mediaHet Streisand Effect: ongewilde aandacht in de mediaOnder het Streisand Effect wordt het verschijnsel verstaan dat inspanningen van iemand of van een instantie om bepaalde…
Bronnen en referenties
 • www.pinterest.com
Linda1986 (240 artikelen)
Gepubliceerd: 05-08-2015
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.