Een dagje voor moeder en dochter

Een dagje voor moeder en dochter Een dagje weg voor moeder en dochter is niet alleen leuk, maar ook goed voor de band. Er is echt tijd voor elkaar om bij te praten en er hoeft even niet aan de drukte van het dagelijkse leven gedacht te worden. Een dagje weg kunt u zo duur maken als u zelf wilt. Het kan een spontane dag weg zijn of maak er een jaarlijkse traditie van.

Waarom een uitje met moeder en dochter?

Er zijn meerdere redenen voor dochters en moeder om een dagje of een paar uur met elkaar op stap te gaan. Het kan zijn als een verjaardagscadeau, als bedankje of voor Moederdag, maar de beste rede is eigenlijk gewoon zomaar. Een uitje tussen moeder en dochter versterkt meestal de band. Er is tijd voor elkaar en daardoor zal men ook weer meer over elkaar te weten krijgen. Kies daarom ook voor een uitje waarbij gepraat kan worden. Een bezoekje aan de bioscoop of aan het theater kan heel leuk zijn, maar tijdens de voorstelling kan men niet bijkletsen.

High tea

High tea is dan wel een Engelse benaming, maar in Engeland wordt een High tea juist Afternoon tea genoemd. Dit is een lichte maaltijd tussen 15:00 en 17:00 waarbij thee gedronken wordt en kleine zoete en hartige hapjes worden gegeten. In Nederland kunt u meestal terecht voor een high tea onder lunch/brunchtijd. Een High tea kan zo lang of kort duren als u zelf wilt. U krijgt verschillende soorten thee aangeboden en een paar voorbeelden van hapjes zijn:
 • muffins
 • bavarois
 • soesjes
 • quiche
 • wraps
U heeft zo de tijd om bij te praten en samen van al het lekkers te proeven. Als u niet zo van de thee bent kunt u ook nog kiezen voor een High wine. Hierbij krijgt u dus wijn geserveerd met meer hartige dan zoete hapjes.

Wellnesscenter

Wat is er nou lekkerder dan een dagje ontspannen met zijn tweeën? Een bezoek aan de sauna is niet voor elke moeder-dochter relatie weggelegd. Er zijn echter bij sommige sauna's ook badpakken dagen. Geniet van de rust en de zwembaden, neem een massage, een gezichtsbehandeling of een behandeling door een manicure of pedicure. Moeder en dochter zullen terugkijken op een dagje relaxen,verwennerij en rust. Een dagje naar een wellnesscenter is niet goedkoop, maar moeder en dochter kunnen er de hele dag zoet zijn.

Een andere stad ontdekken

Bijna alle vrouwen houden van winkelen. Dit maakt het bezoeken van een stad die u nog niet kent een leuk uitstapje. Zoek samen de route, ga lekker samen winkelen en stop wellicht nog voor een lunch of diner. Als u kiest voor een wat oudere stad kunt u ook gratis genieten van de mooie gebouwen. Een bezoek aan een stad kan eventueel perfect gecombineerd worden met een tochtje met de rondvaartboot. Dit duurt meestal niet zo lang, maar u kunt even lekker zitten, kijken en luisteren naar de uitleg.

Workshop

Een workshop is als het ware een korte cursus van iets wat u gelijk in de praktijk onder begeleiding uit kunt proberen. Zo kunt u onder andere workshops volgen in:
 • sieraden maken
 • schilderen
 • boetseren
 • taarten decoreren
 • sushi maken
Er zijn workshops waar u met zijn tweeën aan mee kunt delen, maar de meeste workshops worden gehouden vanaf bijvoorbeeld acht personen. Zelfs met meerdere personen blijft een workshops iets persoonlijks. Omdat u ook actief bezig bent wordt er meestal veel gelachen, maar ook veel geleerd. Een workshop duurt meestal twee tot drie uur en wat u heeft gemaakt kunt u meestal mee naar huis nemen.

Genieten van de natuur

Maak samen een boswandeling of strandwandeling. Er is overal in Nederland wel een bos in de buurt. Het strand is soms wat verder weg, maar het is wel heerlijk om even bij de zee uit te waaien. Omdat moeder en dochter dit echt met zijn tweeën doen is er heel veel ruimte om samen te praten. Neem een picknickmand mee met lekkere dingen voor onderweg. Dit uitje kost niks, maar vult gemakkelijk een paar uur. Als moeder en dochter het iets actieve willen maken kunnen ze ook kiezen om te gaan wadlopen. Bij wadlopen komt een goede samenwerking van pas. Buitenom dat er genoeg tijd is om te kletsen zullen moeder en dochter er dus ook echt voor elkaar moeten zijn.

Meer tips

Er zijn oneindig veel dingen die moeder en dochter samen kunnen doen. Hier nog een paar voorbeelden van dagjes vermaak:
 • Kies samen een gerecht en ga uitgebreid samen koken
 • Leer en ontdek tijdens een bezoek aan een museum
 • Bekijk de dieren van de wereld in de dierentuin
 • Volg een les yoga of misschien een hele cursus
 • Ga samen schaatsen in de winter of fietsen in de zomer
© 2014 - 2023 Bembi, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Wat is Moederdag? Het ontstaan en de tradities van MoederdagMet het begin van de lente, komt ook de dag waarop de hele wereld zijn moeder eert elk jaar weer langs. Deze traditie is…
Turkse taal: benamingen voor familieIn de Turkse taal wordt er voor bijna ieder lid van een familie een andere benaming gebruikt. Als je begint met Turks te…
Knutselen voor moederdagKnutselen voor moederdagMoederdag komt er weer aan en moeders vinden het natuurlijk het leukst als ze iets krijgen wat het kind zelf gemaakt hee…
Moederdag: een dag speciaal voor moederMoederdag: een dag speciaal voor moederGerommel in de keuken en een half uurtje later hoor je gestommel op de trap. De deur gaat open en je kleine komt met een…

Hortense de Beauharnais (1783-1837)Hortense de Beauharnais (1783-1837)Het leven van Hortense de Beauharnais begon niet bepaald in weelde. Je mag het dan ook gerust bijzonder noemen dat juist…
Beleefdheidsregels rondom de wcBeleefdheidsregels rondom de wcHoe zeg je netjes dat je moet plassen - en is het beter om het te hebben over een wc of over een toilet? Hoe moet je eig…
Bembi (500 artikelen)
Gepubliceerd: 14-09-2014
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Diversen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.