Nieuwe nagellak-trend: holografische nagellak

Nieuwe nagellak-trend: holografische nagellak Er extra verzorgd uitzien, dat doe je met (blanke) nagellak. Maar wil je van je handen echte blikvangers maken, dan moet je grootser uitpakken. Met holografische nagellak bijvoorbeeld, de nieuwste trend op nagellak-gebied.

Holografische nagellak, wat is dat dan weer?

Ook op het gebied van beauty en make-up wordt er steeds weer iets nieuws ontwikkeld. Zo bestaat er, naast blanke nagellak en lakjes met een kleurtje, ook speciale nagellak met glitters, voor een opvallend en glamoureus effect. Holografische nagellak gaat echter nog een stapje verder.

Hou je van glitternagellak, dan zal je holografische nagellak zéker kunnen waarderen. Deze speciale nagellak heeft namelijk niet alleen heel veel glitters, maar lijkt ook een andere kleur te krijgen wanneer het licht erop valt. Je hebt dus een ware regenboogpracht op je nagels zitten!

Waarom heet deze nagellak 'holografisch'?

Ook al komt de term je misschien niet direct bekend voor, vrijwel iedereen heeft weleens een hologram gezien. Kijk maar eens op je creditcard of bankpasje. Ook op papiergeld staat een holografische afbeelding, als kenmerk dat het hier om écht geld gaat. (Kan je geen hologram op je papiergeld vinden, dan ben je slachtoffer van valsemunterij.) Een hologram is, kort gezegd, een driedimensionale afbeelding op een plat vlak. Bekijk je het hologram vanuit verschillende invalshoeken. dan ziet de afbeelding er telkens anders uit.

Met holografische nagellak werkt het hetzelfde. Als je de hoek van waaruit je de nagellak ziet, verandert, lijkt ook de kleur van de nagellak te veranderen. Hieronder zie je een voorbeeld van holografische nagellak (de sterretjes horen hier niet bij).

Bron: Steve66oh, Flickr (CC BY-2.0)Bron: Steve66oh, Flickr (CC BY-2.0)

Hoe breng je holografische nagellak aan?

Holografische nagellak wordt op dezelfde manier aangebracht als gewone nagellak. Wel moet je er natuurlijk voor zorgen dat je nagels allereerst goed in vorm zijn. Dit doe je door ze in vorm te vijlen. Na het vijlen kan je je nagels ontvetten en een basiscoating aanbrengen. Met deze basiscoating worden je nagels beschermd tegen de gekleurde nagellak die je hierna aanbrengt.

Lak je liever zónder basiscoating? Je moet het uiteraard zelf weten, maar hierdoor kunnen je nagels na verloop van tijd enigszins vergelen. Dit geldt niet alleen voor het gebruik van holografische nagellak, maar ook voor alle andere lakken. Eerst de basiscoating dus!

Hierna kun je holografische nagellak aanbrengen. Hierbij begin je in het midden van de nagel en werk je vanuit daar naar de beide zijkanten toe. Je kunt het beste meerdere lagen aanbrengen, waarbij het belangrijk is dat je alle lagen tussendoor goed laat drogen. Neem hier de tijd voor, want anders trek je lelijke halen in je nagellak!

Klaar met lakken? Bescherm je holografische nagellak met een transparante topcoat. Je kunt hierbij ook kiezen voor een holografische topcoat, maar dit hoeft niet: een gewone topcoat volstaat ook.

Het verschil tussen holografische nagellak en glitternagellak

Hoewel glitternagellak natuurlijk ook schitterend is om te zien, zijn glitternagellak en holografische nagellak niet hetzelfde. In holografische nagellak zitten speciale glitters die in zonlicht een 3D-effect geven. Hierdoor heb je niet alleen een glitter-, maar ook een regenboogeffect op je nagels.

Waar kun je holografische nagellak kopen?

Holografische nagellakken zijn (september 2014) nog niet overal te koop, hoewel steeds meer merken deze aanbieden. Bekende aanbieders zijn Gosh, Color Club, Essence, China Glaze en O.P.I.
© 2014 - 2024 Stippels, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Nagels lakken, hoe doe je dat?Nagels lakken, hoe doe je dat?Nagels lakken, nagellak aanbrengen op je nagels, het blijkt niet altijd een eenvoudig klusje. Als je niet goed lakt loop…
Nagellak verwijderenNagellak verwijderenNagellak is een veel gebruikt product bij vrouwen. Maar nagellak is ook een gemeen spul, dat zich moeilijk laat verwijde…
Alles over nagellakAlles over nagellakEen leven zonder nagellak, bestaat dat nog? Tegenwoordig heeft bijna iedereen nagellak op, je kunt het zo gek niet beden…
Nagels lakken en Nail ArtNagels lakken en Nail ArtVroeger moest je al heel wat in huis hebben om een paar kunstige nagels te voorschijn te toveren, maar tegenwoordig kan…

Het brengen van slecht nieuwsHet brengen van slecht nieuwsHet brengen van slecht nieuws is zowel voor de boodschapper als voor de ontvanger nooit prettig. Wellicht wordt u beide…
Duurzaamheid in de lage landenDuurzaamheid is een van de recente modewoorden. In zowat alle bedrijven duikt het op als een van de doelstellingen en mi…
Bronnen en referenties
  • http://beauty.excite.nl/holografische-nagellak.html
  • http://www.beautyill.nl/2013/07/color-club-halo-hues-2013-swatches.html
  • Foto: https://www.flickr.com/photos/pumpkincat210/6236365596/
  • Afbeelding bron 1: Steve66oh, Flickr (CC BY-2.0)
Stippels (68 artikelen)
Gepubliceerd: 05-09-2014
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 4
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.