Nieuwe nagellak-trend: holografische nagellak

Nieuwe nagellak-trend: holografische nagellak Er extra verzorgd uitzien, dat doe je met (blanke) nagellak. Maar wil je van je handen echte blikvangers maken, dan moet je grootser uitpakken. Met holografische nagellak bijvoorbeeld, de nieuwste trend op nagellak-gebied.

Holografische nagellak, wat is dat dan weer?

Ook op het gebied van beauty en make-up wordt er steeds weer iets nieuws ontwikkeld. Zo bestaat er, naast blanke nagellak en lakjes met een kleurtje, ook speciale nagellak met glitters, voor een opvallend en glamoureus effect. Holografische nagellak gaat echter nog een stapje verder.

Hou je van glitternagellak, dan zal je holografische nagellak zéker kunnen waarderen. Deze speciale nagellak heeft namelijk niet alleen heel veel glitters, maar lijkt ook een andere kleur te krijgen wanneer het licht erop valt. Je hebt dus een ware regenboogpracht op je nagels zitten!

Waarom heet deze nagellak 'holografisch'?

Ook al komt de term je misschien niet direct bekend voor, vrijwel iedereen heeft weleens een hologram gezien. Kijk maar eens op je creditcard of bankpasje. Ook op papiergeld staat een holografische afbeelding, als kenmerk dat het hier om écht geld gaat. (Kan je geen hologram op je papiergeld vinden, dan ben je slachtoffer van valsemunterij.) Een hologram is, kort gezegd, een driedimensionale afbeelding op een plat vlak. Bekijk je het hologram vanuit verschillende invalshoeken. dan ziet de afbeelding er telkens anders uit.

Met holografische nagellak werkt het hetzelfde. Als je de hoek van waaruit je de nagellak ziet, verandert, lijkt ook de kleur van de nagellak te veranderen. Hieronder zie je een voorbeeld van holografische nagellak (de sterretjes horen hier niet bij).

Bron: Steve66oh, Flickr (CC BY-2.0)Bron: Steve66oh, Flickr (CC BY-2.0)

Hoe breng je holografische nagellak aan?

Holografische nagellak wordt op dezelfde manier aangebracht als gewone nagellak. Wel moet je er natuurlijk voor zorgen dat je nagels allereerst goed in vorm zijn. Dit doe je door ze in vorm te vijlen. Na het vijlen kan je je nagels ontvetten en een basiscoating aanbrengen. Met deze basiscoating worden je nagels beschermd tegen de gekleurde nagellak die je hierna aanbrengt.

Lak je liever zónder basiscoating? Je moet het uiteraard zelf weten, maar hierdoor kunnen je nagels na verloop van tijd enigszins vergelen. Dit geldt niet alleen voor het gebruik van holografische nagellak, maar ook voor alle andere lakken. Eerst de basiscoating dus!

Hierna kun je holografische nagellak aanbrengen. Hierbij begin je in het midden van de nagel en werk je vanuit daar naar de beide zijkanten toe. Je kunt het beste meerdere lagen aanbrengen, waarbij het belangrijk is dat je alle lagen tussendoor goed laat drogen. Neem hier de tijd voor, want anders trek je lelijke halen in je nagellak!

Klaar met lakken? Bescherm je holografische nagellak met een transparante topcoat. Je kunt hierbij ook kiezen voor een holografische topcoat, maar dit hoeft niet: een gewone topcoat volstaat ook.

Het verschil tussen holografische nagellak en glitternagellak

Hoewel glitternagellak natuurlijk ook schitterend is om te zien, zijn glitternagellak en holografische nagellak niet hetzelfde. In holografische nagellak zitten speciale glitters die in zonlicht een 3D-effect geven. Hierdoor heb je niet alleen een glitter-, maar ook een regenboogeffect op je nagels.

Waar kun je holografische nagellak kopen?

Holografische nagellakken zijn (september 2014) nog niet overal te koop, hoewel steeds meer merken deze aanbieden. Bekende aanbieders zijn Gosh, Color Club, Essence, China Glaze en O.P.I.

Lees verder

© 2014 - 2020 Stippels, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Tips en trucs voor een representatief uiterlijk!Tips en trucs voor een representatief uiterlijk!Hebt u moeite met kiezen van kleding, ontevreden over uw uiterlijk, misschien wel onzeker over uw hele verschijning? Ond…
Het 'wow' effect: Tips voor uw uitstralingSommige vrouwen hebben het gewoon. Zij zijn van top tot teen sexy. Met deze tips bent u, ook in de winter, onweerstaanba…
Nagelstyliste wordenNagelstyliste wordenHou je van mensen en kijk je graag naar hoe zij hun nagels verzorgd hebben? Ben je creatief en lijkt het je leuk om mens…
Wat is een trend?Wat is een trend?Je hoort het overal “ iets is een trend”. Wat is een trend nu eigenlijk, hoe ontstaat deze en wat moeten we er mee?

Het brengen van slecht nieuwsHet brengen van slecht nieuwsHet brengen van slecht nieuws is zowel voor de boodschapper als voor de ontvanger nooit prettig. Wellicht wordt u beide…
Duurzaamheid in de lage landenDuurzaamheid is een van de recente modewoorden. In zowat alle bedrijven duikt het op als een van de doelstellingen en mi…
Bronnen en referenties
  • http://beauty.excite.nl/holografische-nagellak.html
  • http://www.beautyill.nl/2013/07/color-club-halo-hues-2013-swatches.html
  • Foto: https://www.flickr.com/photos/pumpkincat210/6236365596/
  • Afbeelding bron 1: Steve66oh, Flickr (CC BY-2.0)

Reageer op het artikel "Nieuwe nagellak-trend: holografische nagellak"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Stippels
Gepubliceerd: September 2014
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Diversen
Special: Nagels
Bronnen en referenties: 4
Schrijf mee!