Originele cadeaus van de Sint

Originele cadeaus van de Sint Sinterklaas kan niet voor alle cadeaus zorgen, dus helpen we de oude man een handje. Alleen wordt het voor steeds meer mensen met het jaar lastiger om tot leuke en originele cadeaus te komen. Met als gevolg… meer van hetzelfde en als het bijbehorende gedicht dan ook niet bijster origineel is, laat je toch een kans liggen om tot iets leuks te komen.

Feestje!

Voor de een is Sinterklaas een superfeest en voor de ander een feest wat erbij hoort. Maar hoe je er ook tegenaan kijkt… als je het viert, maar er dan iets leuks van. Steek er tijd en energie in en kom tot iets origineels, wat overigens helemaal niet duur hoeft te zijn.

Ideeën opdoen

Wil je tot een leuk cadeau komen, dan is het zaak een beetje tijdig te beginnen met rondkijken naar iets passends. Gewoon om een idee te krijgen wat je zou kunnen geven. Zo kopen of er een variant op te (laten) maken. Sinterklaas is immers zo’n feest waar je tot cadeaus komt die niet al op een lijstje staan, een kapot huishoudelijk apparaat of flink wat sokken omdat ze zo handig zijn.

Kijk bij het opdoen van ideeën eens op een website die representatie cadeaus voor bijvoorbeeld zakenrelaties of de sportvereniging heeft. Het zijn vaak niet de meest voor de hand liggende zaken, maar wel leuke cadeautjes of hebbedingetjes. Niet gezegd dat je ze daar moet kopen, maar het geeft je wellicht ideeën voor het juiste cadeau, eventueel met een twist. Een aantal voorbeelden:

Voor de kook en/of wijnliefhebber

 • De meest uiteenlopende wijnfleshouders van fel gekleurd tot gestileerd chroom of modern kunststof.
 • Wijnkoelers met de meest uiteenlopende prints (passend bij je interieur of de gelegenheid).
 • Een ei-vervormer (in de meest uiteenlopende kleuren) om je boterham netjes met vierkante plakjes te beleggen.
 • Eetbaar tuintje voor binnen. Leuke bak in willekeurige vorm waar je kruidenplantjes in kunt zetten.
 • De meest uiteenlopende pepermolens, eventueel gecombineerd met zoutstrooier.
 • Een kleine chocoladefondue (op waxinelichtje) voor op tafel erbij.

Voor de sloddervos

 • Een doorginazer is een orginazer waar je de meest belangrijke zaken in op kunt bergen en je aan de deurknop kunt hangen.
 • Keyfinder voor het geval deze weer eens weg is. Een apparaatje (op een vaste plaats) activeren om het piepje van je sleutels te horen.
 • Kledinghaak wat tevens een sleutelhanger is en waar je je sleutelbos aan kunt klikken.

Voor in huis

 • Last van koude voeten – persoon. Lekkere badstof sloffen die in de magnetron gelegd kunnen worden en daarna de voeten heerlijk verwarmen.
 • Leuke, grappige of kunstzinnige tissuehouders.
 • Wekkertje waar je met een speciale pen iets op kunt schrijven voor je partner, kind etc.
 • Kunststof plantenbol om je planten altijd van voldoende water te voorzien. Ziet er ook nog kunstzinnig uit.
 • In de winter lekker wegduiken onder de fleece deken met mouwen is heel comfortabel. In alle kleuren te koop.
 • Stressballetjes in de vorm van een gezichtje wat gaat schreeuwen (zonder geluid) als je er in knijpt.
 • The Little Black Dress waar je sieraden in kunt opbergen.
 • Kaarsenstandaard in wokkelvorm. Heel klassiek uit hout gesneden of modern kunststof. Er zijn ook bijpassende lampen voor.
 • Een zwevende boekenplank, althans zo lijkt het. Past in ieder interieur.
 • Placemats met je stad of wijk erop geprint.

Vertaalslag naar de praktijk

De cadeautjes zijn er in alle prijsklassen en dus voor iedere portemonnee is er wel iets. Echter, je kunt als je zelf handig of creatief bent ook een variant maken of laten maken op een van de uitgekozen cadeautjes. Helemaal op maat gemaakt voor de persoon die het cadeautje gaat ontvangen.

Voorzie het vervolgens van een leuk gedicht en als je wel iets leuks kunt schrijven maar niet op rijm, betrek er dan een rijmwoordenpagina op internet bij en je komt zo tot een leuk gedichtje uit eigen koker. Als je ook niet kunt schrijven, dan kan je een "dichter" via internet opdracht geven voor het schrijven van een gedicht. Maar ze zijn dan lang niet heel persoonlijk.

Tot slot

Bij het Sinterklaasfeest gaat het niet om groot groter grootst, maar om een gezellige avond waar cadeautjes uitgewisseld worden en voorzien zijn van een leuk en persoonlijk gedicht. Geef het wat tijd en aandacht, dat heeft meer waarde dan “gewoon” een groot cadeau. Fijne avond toegewenst!

Lees verder

© 2013 - 2020 Annastaal, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Origineel en grappig Sinterklaasgedicht schrijvenOrigineel en grappig Sinterklaasgedicht schrijvenTijdens de Sinterklaasmaand moet er ineens behoorlijk wat creativiteit geuit worden. Het bedenken van een goed gedicht i…
Wat vraag of geef ik voor Sinterklaas?Wat vraag of geef ik voor Sinterklaas?Wat vraag ik voor Sinterklaas? Of, wat geef ik voor Sinterklaas? Dit zijn vragen die jaarlijks veel mensen in Nederland…
Originele huwelijkscadeaus voor elk budgetOriginele huwelijkscadeaus voor elk budgetNog geen idee wat je voor het bruidspaar gaat kopen? De meeste mensen vinden het niet gemakkelijk om een leuk en origine…
Huwelijkscadeau: wat cadeau te geven aan het bruidspaar?Een cadeau bedenken is niet het gemakkelijkste wat er is en zeker niet voor een cadeau dat bestemd is voor een bruidspaa…

Ruilen is leuk, nuttig en milieubewustIedereen die is opgegroeid in de tijd dat er nog geen Internet of smartphones waren, heeft het wel eens van zijn of haar…
Misdaad in kaartMisdaad in kaartDe politie komt regelmatig met initiatieven ter preventie van misdaad. Hiervoor is het 'misdaad in kaart' in het leven g…
Bronnen en referenties

Reageer op het artikel "Originele cadeaus van de Sint"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Annastaal
Laatste update: 21-09-2016
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Diversen
Special: Officiële feestdagen
Bronnen en referenties: 1
Schrijf mee!