De ware date via datingsites

De ware date via datingsites Tips voor flirten en daten in 2020? Daten via het internet op de juiste datingsites is leuk en geeft snel resultaat, maar hoe pak je dat aan en waarop moet je letten? Mensen willen graag alleen zijn, maar niet te lang en een leuke date doet het natuurlijk ook uitstekend. Natuurlijk zijn er ook wel een de tips te geven voor het succesvol zoeken via het internet naar een leuke date of partner. Het kan bij gezellig chatten blijven, maar natuurlijk ook nog veel meer worden. Lekker spannend is het in ieder geval.

Datingsites, dating via internet

De contactadvertentie wordt nauwelijks meer gebruikt. In het internettijdperk is een date regelen via een chat of datingsite helemaal in. In theorie moet een goede match of klik ook gemakkelijk kunnen, want nog nooit liepen er zoveel vrijgezellen rond. Sommigen maken er een sport van. En helaas, velen ontmoeten een afknapper, omdat hij of zij niet de persoon blijkt te zijn zoals hij of zij zich voordeed. Oppassen is natuurlijk altijd geboden. Net zoals in de real world. Omdat gewone chats om aan een date te komen meer risico’s geven op een verkeerde date en er genoeg personen zijn die misbruik van je willen maken, zijn er allerlei datingsites op de markt die een date netjes voor je kunnen regelen.

De ware datingsites, zijn die er wel?

Datings regelen is big business en er is dus veel aanbod. Eenvoudig zijn er allerlei sites op internet te vinden. Laat je altijd goed informeren en misschien heeft een vriend of vriendin wel goede ervaringen met een bepaalde site waar ook jij je voordeel mee kunt doen. En let wel, het vinden en houden van een leuke date is gewoon hard werken.

Enkele tips voor de ware date

Een paar tips voor wie zijn profiel voor een datingsite wil opstellen:

Wees altijd origineel

Omdat de concurrentie vaak groot is, is het belangrijk om een origineel profiel neer te zetten. Zet het niet te zwaar aan. Je wilt zeker niet als wanhopig overkomen.

Wees eerlijk

Dat is een lastige. Je wilt vooral je positieve kanten neerzetten. Doe dat zeker, maar zet jezelf niet klem door niet realiseerbare dingen te schrijven. Een knappe meid van 1,80 m op papier die straks 1,60 blijkt te zijn, heeft bijvoorbeeld wel iets uit te leggen.

Plaats een leuke aantrekkelijke foto

Beelden zeggen veel meer dan tekst. Zo ook een foto. Plaats een leuke foto. Een beetje fotoshoppen waar nodig kan zeker, maar overdrijf niet.

Heb zelfkennis

Ga eens goed na hoe je wilt dat de ander je ziet en of je zelf ook voor zo’n beschrijving zou vallen. Een goede vriend of vriendin kan hierbij van groot nut en advies zijn. Waarvoor zoek je een date? De zelfkennis bepaalt ook de manier waarop je je zult presenteren. Wordt het sexy of eerder serieus?

Plaats van ontmoeting wordt?

Bepaal de omtrek waar je wilt zoeken. Wees niet te beperkt in de woonplaatsen. Hoe beperkter, hoe minder keuze. Dat spreekt voor zich.

Zorg voor voldoende privacy

Bewaak zo lang mogelijk je privacy. Daten onder een schuilnaam hoeft geen probleem te zijn. Wees heel zuinig op je privé-gegevens. Een datingbureau zal hier als het goed is, eveneens heel voorzichtig mee om te gaan. Geef hooguit een 06 nummer.

Wat zijn je hobby’s

Bedenk goed wat je hier over verteld. Iemand die avontuurlijker en ondernemender overkomt, zal meer succes op een date hebben.

Vermijd standaardberichten en mails

Pas hiermee op. Voordat je het weet stuur je verkeerde informatie naar de verkeerde persoon.

Niet te veel dates tegelijk

Het kan voordelen hebben om je op een paar sites in te schrijven. Overdrijf niet hierin, want dan is het al snel niet meer behapbaar en verwarrend.

Slot

Als je een afspraakje hebt, zorg dan dat je op tijd bent. Zo kun je een beetje de kat uit de boom kijken en kom je niet zwaar hijgend binnen. Want, de kans op een goede eerste indruk krijg je per date maar één keer. Wees jezelf en let op de veelzeggende non verbale signalen. Veel succes met je date en ga bijvoorbeeld eens voor het speeddaten.

Lees verder

© 2007 - 2024 Zeemeeuw, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Online dating: wanneer ga je elkaar ontmoeten?Online dating: wanneer ga je elkaar ontmoeten?Heb je iemand gevonden via een datingsite waar je wel een klik mee hebt, dan zal er wellicht een eerste date komen. Wann…
Online Dating Tips voor mannen die een vrouw zoekenOnline Dating Tips voor mannen die een vrouw zoekenMannen die een vrouw zoeken via online dating raken nogal eens ontmoedigd. Voordat je jouw dating profiel op datingsites…
50 Plus dating – Waar moet je op letten?50 Plus dating – Waar moet je op letten?50 Plus dating is speciaal voor mensen boven de vijftig die vrijgezel zijn en op zoek zijn naar een partner. Tegenwoordi…
Spirituele datingsites: Een spirituele date die bij jou pastSteeds meer mensen zijn bezig met spiritualiteit en kiezen voor de meer bewuste levensstijl die daarbij past. En bij een…

Online daten: de oplossing?Online daten: de oplossing?Het probleem van daten is en blijft dat het verkeerd kan gaan. Tijdens de film, het diner of de borrel merk je dat hij/z…
Zeemeeuw (1.579 artikelen)
Laatste update: 29-01-2020
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Dating
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.