Hoe werkt Speeddating?

Hoe werkt Speeddating? Speeddating is een steeds populairder wordende vorm van daten. Hier lees je wat je moet weten voor jouw eerste speeddate, wat je kunt verwachten van speeddaten en of speeddating wel de juiste vorm van daten voor jou is.

Speeddating

Wat is speeddating? Hoe werkt een speeddate? Hier zul je de antwoorden vinden op deze twee vragen en hopelijk zul je wat meer te weten komen over speeddaten in het algemeen.

Speeddaten wordt steeds populairder

Speeddating is een populaire manier om jou te helpen de juiste partner te vinden. Het is een evenement voor mannen en vrouwen om elkaar in grote aantallen te ontmoeten met als doel de juiste partner te vinden in de kortst mogelijke tijd. Dit wil overigens niet zeggen dat vrijgezellen van hetzelfde geslacht niet de mogelijkheid hebben om te speeddaten. Er zijn ook speeddating evenementen speciaal voor homo’s en lesbiennes.

Wie kiezen er voor een Speeddate?

Zeer kort gezegd zijn het vrijgezellen die een zeer druk leven leiden die deelnemen aan speeddating evenementen. Normaal gesproken hebben zij geen tijd om een partner te zoeken op de traditionele manieren van daten. Zij willen graag op een snelle manier een goede partner vinden zonder dat het hen al teveel tijd gaat kosten.

Hoe werkt Speeddaten?

Elk speeddating evenement wordt gehost en vooraf gepland door een organisatie die zich heeft gespecialiseerd in deze vorm van daten. Een goede, gerenommeerde organisator is van cruciaal belang voor een succesvolle speeddate. Een slechte organisator kan je niet alleen een rot avond bezorgen maar kan je ook laten zitten met nare herinneringen en met minder zelfvertrouwen. Laat je dus goed informeren over de organisatie voordat je deelneemt aan een speeddating evenement.

Elke deelnemer is vooraf gescreend met het oog op de veiligheid (nog een goede reden om te daten bij een goede, bekende organisator). Tijdens het evenement zelf worden er korte, één op één gesprekken gevoerd tussen jou en een mogelijke toekomstige partner. Deze gesprekken duren doorgaans maximaal tien minuten.

Als je jouw eerste gesprek gevoerd hebt, dan ga je door naar de volgende partner voor een volgend gesprek. Het wordt vaak gekscherend vergeleken met stoelendans, maar hierdoor kom je wel in contact met zeer veel mensen waardoor je meer kans hebt om de juiste partner te vinden.

De tijdslimiet wordt speciaal ingesteld om iedereen gelijke kansen te geven. Door deze tijdslimiet wordt ook voorkomen dat je jezelf geheel gaat focussen op één persoon waarvan later zal blijken dat er geen wederzijds goed gevoel was.

Geen persoonlijke contact gegevens tijdens speeddating

Gedurende dit speeddating evenement worden er geen persoonlijke contact gegevens uitgewisseld. Hierdoor wordt voorkomen dat je te snel al jouw persoonlijke contact gegevens aan iemand geeft waarvan later blijkt dat je deze persoon toch niet beter wilt leren kennen, maar dat jouw keuze op een andere persoon of andere personen is gevallen. Het is dan voor jou geen prettig gevoel dat je jouw persoonlijke contact gegevens hebt gegeven aan iemand die je hebt “afgewezen”. De speeddate wordt bewaakt door de gastheer van de organisatie en deze zorgt voor een veilig gevoel. De sfeer is ongedwongen, plezierig en het is een prettige manier om vele verschillende mensen te ontmoeten.

Aan het einde van het evenement gaan alle deelnemers een lijst inleveren met daarop de gesprekspartners die zij graag nog een keer zouden willen spreken. Dit gebeurt aan het einde van de avond om zo teleurstellingen tijdens het evenement te voorkomen. De organisatie gaat daarna de lijsten bekijken en checken hoeveel matches er zijn. Als er voor jou een match is dan krijg je meestal de volgende dag het e-mailadres van de partner die jou ook graag weer zou willen spreken. Ik zeg hier meestal omdat de manier van afhandeling nogal verschilt bij de verschillende organisaties.

Speeddating hoeft geen snelle oplossing te zijn voor jouw problemen met daten

Speeddating wil niet per definitie zeggen dat je snel resultaten bereikt. Speeddaten is net als daten in de “gewone wereld”. Er zullen mensen zijn die meerdere matches hebben in hun eerste speeddating evenement en anderen zullen meerdere evenementen nodig hebben om één keer succes te hebben.

Het speeddating proces zal per organisator wat verschillend verlopen en misschien wel per evenement van één organisator, maar de basisprincipes van speeddating blijven min of meer gelijk. Een partner zoeken via speeddating kan een hele prettige manier zijn om de liefde van jouw leven te vinden.
© 2008 - 2024 Wubbo, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Waarom is Speeddating zo populair?Waarom is Speeddating zo populair?Speeddating wordt steeds populairder. Hier lees je waarom speeddaten zo populair is en waarom steeds meer mensen een par…
Speeddating TipsSpeeddating TipsHier lees je een aantal tips voor als je gaat speeddaten. Speeddating is een zeer speciale vorm van daten waar weer apar…
Speeddaten: hoe belangrijk is de advertentie?Speeddaten: hoe belangrijk is de advertentie?Speeddaten is een fenomeen in de datingwereld dat steeds meer aan populariteit wint. Speeddaten kost - in tegenstelling…
Speeddaten - alles over een succesvolle speeddateSpeeddaten - alles over een succesvolle speeddateSpeeddaten, hoe doe je dat succesvol? Een succesvolle date betekent leuke singles, lekker flirten en flirt texting. Het…

Vind de ware liefde voor 50 plussers. Vijf tipsVind de ware liefde voor 50 plussers. Vijf tipsBen jij 50 plus en op zoek naar jouw liefde? Hier lees je vijf manieren om te daten speciaal voor 50 plussers. Dating vo…
Wubbo (61 artikelen)
Gepubliceerd: 26-12-2008
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Dating
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.