Eilandgasten op zoek naar de Liefde - datingprogramma

Eilandgasten op zoek naar de Liefde - datingprogramma In oktober 2013 start Net5 het datingprogramma 'Eilandgasten op Zoek naar de Liefde,' waarin eilanders via het programma een levenspartner hopen te vinden. Van alle vier de Friese Waddeneilanden doet een vrijgezelle man mee. De realityshow is een succes op de televisie: vele kijkers zitten aan de buis gekluisterd om te zien hoe het de leuke eilander mannen vergaat. Er zijn veel vrouwen die wel op een Waddeneiland willen wonen, zeker als daar zo'n leuke eilander bij hoort. Ze schrijven zich in en doen mee aan de realityshow.

Waddeneilanden

De Waddeneilanden zijn Hot op de televisie. In 2013 start de KRO met een serie Eilanders, waarin eilanders, die op de veerboot naar hun eiland of juist naar het vaste land varen, naar de reden van hun reis wordt gevraagd. Sophie van den Enk praat met de eilanders en de eilandgasten en knoopt er grappige, ontroerende en hartverscheurende gesprekken mee aan. Eilanders komt in januari 2013 op de televisie. In diezelfde maand komst SBS6 met het programma De Speld in een Hooiberg.

Datingprogramma Eilandgasten op zoek naar de liefde

Op Net5 start in maart 2013 een serie over eilanders die een liefdespartner zoeken. Het nieuwe datingprogramma heet: Eilandgasten op Zoek naar de Liefde. Net5 heeft kennisgemaakt met vier vrijgezelle eilanders, mannen die op één van de Waddeneilanden wonen en werken en er ook willen blijven wonen. Ze zoeken alleen nog een maatje.

Bruiloft op het eiland

De vrouwen die mee willen dingen naar een bruiloft op één van de eilanden moeten bereid zijn hun bestaan aan de zijde van de eilander man op te bouwen. Ze moeten willen verhuizen naar het eiland, want één ding is duidelijk: de mannen willen wel een vrouw, als die maar met hem op het eiland wil wonen.

Liefdesvijver

“Je zal er maar wonen! Op Vlieland, Schiermonnikoog, Terschelling of Ameland”, zegt Net5. “Wie er geboren wordt, wil er meestal niet meer weg. Er is ook veel voor te zeggen om te blijven: schoonheid, rust en natuur… Maar er kleven natuurlijk ook wel een paar nadelen aan. De liefdesvijver om in te vissen is namelijk niet zo groot en vind maar eens iemand op de wal die de stap wil wagen om zich op een eiland te vestigen.”

Vrijgezelle man op een eiland

Op elk van de Friese Waddeneilanden is een vrijgezelle man gevonden die aan het programma wil meedoen. De mannen konden in het bestand aan vrouwen op het eiland niet hun keuze maken. Ook vonden ze geen vrouw die buiten het eiland woont. Tijdens de serie wordt langzamerhand duidelijk of de zoektocht aan de hand van Net5 en met hulp van het medium televisie wel lukt. De eilanden worden gepresenteerd als romantische oorden met schilderachtige dorpjes, verlaten stranden en wuivend helmgras.

Vier

De vier vrijgezelle mannen komen van:
 • Vlieland;
 • Terschelling;
 • Ameland;
 • Schiermonnikoog.

Vlieland

Aant-Durk woont op Vlieland. Hij is in 2013 31 jaar, gids en visserman. Aant-Durk is een blonde krullenkop die op het hele eiland bekend is.

Terschelling

Roy van Terschelling is eveneens 31 jaar oud. Hij organiseert rondritten, is een gezelligheidsdier en huiselijk. Roy komt oorspronkelijk uit Sneek en zit nu alweer heel wat jaren op het eiland.

Johnny / Bron: Screenshot Eilandgasten op Zoek naar de LiefdeJohnny / Bron: Screenshot Eilandgasten op Zoek naar de Liefde
Ameland
Johnny van Ameland is 39 jaar oud. Hij werkt in het familiebedrijf, samen met zijn ouders en zus. Johnny kookt, houdt van sport en is muzikaal. Hij speelt in een band.

Schiermonnikoog

Sebastiaan woont op Schier en is ook 31 jaar. Hij is niet op het eiland geboren maar er wel getogen. Sebastiaan is kok van beroep en hij voetbalt graag.

Vrouwen

Vrouwen die één van deze mannen wel zagen zitten en die ook wel op één van de eilanden wilden wonen, konden via de website van Net5 reageren. Via een aanmeldformulier kon je naast je persoonsgegevens informatie kwijt over jouw motivatie voor welke man.
Net5 vroeg:
 • een foto;
 • of je kinderen hebt;
 • je relatiegeschiedenis;
 • of je wel eens op een Waddeneiland bent geweest;
 • wat je eilandgevoel is;
 • waarom je denkt te kunnen aarden op het eiland;
 • voor welke vrijgezel je je opgeeft;
 • waarom hij voor jou moet kiezen;
 • wat je hem te bieden hebt;

Uitlekken

In januari en februari 2013 vonden de opnames plaats en in oktober 2013 kwamen de uitzendingen op televisie. Tijdens de opnames mochten er geen mededelingen worden gedaan over de vrouwen en wie er naar huis moest en wie mocht blijven. De uitkomst van de afvalrace en wie overbleef als favoriete vrouw mocht van te voren niet uitlekken. Eilandgasten op zoek naar de liefde was vanaf maandag 7 oktober 2013 wekelijks op de televisie in 8 afleveringen.

Liefdesprogramma’s

Op televisie werden in datzelfde seizoen op meerdere zenders datingprogramma’s uitgezonden:
 • SBS 6: Speld in de Hooiberg
 • Net 5: Daten in het Donker
 • Net5: Samen Single
 • Net5: Te Mooi Om Waar Te Zijn
 • Net5: De Wereld Rond in 80 Dates
 • KRO: Boer zoekt vrouw
 • RTL8: De Perfecte Partner


Lees verder

© 2013 - 2024 Piejet, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Waddentoernooi op de Nederlandse WaddeneilandenWaddentoernooi op de Nederlandse WaddeneilandenHet Waddentoernooi is een jaarlijks sportief treffen tussen de vijf Waddeneilanden. Om de beurt is een van de eilanden g…
Een dagje uit naar een WaddeneilandEen bezoekje aan één van de Nederlandse Waddeneilanden is altijd leuk. In de zomervakantie als dagje uit, maar ook voor…
Waddeneiland Terschelling – en het Stryper WyfkeWaddeneiland Terschelling – en het Stryper WyfkeWaddeneiland Terschelling, dat in het Fries Skylge wordt genoemd, is het eiland dat bekend is van het Oerol festival. Bu…
Waddeneilanden op Vakantiebeurs in UtrechtWaddeneilanden op Vakantiebeurs in UtrechtElk jaar is er een meerdaagse vakantiebeurs in de Jaarbeurs in Utrecht. De VVV’s van de Waddeneilanden zijn present. De…

Wat zijn de leukste Valentijnsuitjes?Wat zijn de leukste Valentijnsuitjes?Op 14 februari is het Valentijnsdag. Je wilt graag iets leuks doen met je vriend of vriendin, maar wat wordt het dit jaa…
Gespreksonderwerpen voor mannen bij de eerste dateGespreksonderwerpen voor mannen bij de eerste dateGefeliciteerd. Het is je gelukt om een afspraakje te maken. Je wil graag dat de conversatie ontspannen verloopt. Waar pr…
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: Persbureau Ameland
 • Persbureau Ameland
 • Net5
 • Afbeelding bron 1: Screenshot Eilandgasten op Zoek naar de Liefde
Piejet (1.232 artikelen)
Laatste update: 06-05-2017
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Dating
Bronnen en referenties: 4
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.