De Speld in een Hooiberg: op zoek naar de ware liefde

De Speld in een Hooiberg: op zoek naar de ware liefde De Waddeneilanden zijn populair bij televisiemakers en de eilanden spelen verschillende rollen in realityshows. In het aanbod televisieprogramma’s waarin de ware liefde voor een kandidaat wordt gezocht is De Speld in een Hooiberg een van de sterren van 2013. Het programma is opgenomen op Texel en wordt uitgezonden door SBS6. Het format is daarna niet gebruikt voor een herhaling in het daaropvolgende jaar: het was een eenmalig partnerzoekprogramma waarbij het eiland als romantische achtergrond werd gebruikt.

Ware liefde

In De Speld in een Hooiberg wordt de zoektocht gevolgd van een boer op Texel die het alleen zijn zat is. Boer Christiaan is op zoek naar een maatje. SBS6 helpt hem daarbij en maakt er meteen een serie over die vanaf 9 januari 2013 wordt uitgezonden op televisie.

Dubbeldate

Christiaan zoekt 12 vrouwen uit, van alle aanmeldingen die bij SBS6 binnenkwamen. Maanden voor de start van de uitzendingen konden vrouwen zich via de website van SBS6 aanmelden. In koppels van twee varen de vrouwen naar het Waddeneiland voor een dubbeldate met de boer. Ze blijven een etmaal op de boerderij van Christiaan.

Aandacht

Op het Waddeneiland proberen beide vrouwen zich in de aandacht van de boer te spelen. De boer moet binnen 24 uur zijn favoriet van de twee kiezen. Als er dan zes vrouwen overblijven, gaan zij twee weken lang logeren op de boerderij. Dan barst de strijd in alle hevigheid los, volgt plezier en ergernis en komen de vrouwen die een eiland- en boerenleven kunnen overleven bovendrijven. De afvalrace is emotioneel. Uiteindelijk blijft er één vrouw over. Het is de grote vraag of zij Christiaan gelukkig maakt en hij haar.

Boer zoekt vrouw

De Speld in een Hooiberg lijkt als twee druppels water op Boer zoekt Vrouw. Het kijkcijferkanon van de KRO waarin tien boeren en boerinnen op zoek gaan naar een vrouw of man kreeg in 2012 zowat heel Nederland voor de buis. Boer zoekt Vrouw krijgt aan De Speld in een Hooiberg een geduchte concurrent. SBS6 en producent IDTV denken het succes van Boer zoekt Vrouw te kunnen overtreffen.

Iets anders

Het programma is niet identiek aan Boer zoekt Vrouw. Dat zou ook niet mogen worden uitgezonden. Ideeën van tv-shows zijn juridisch beschermd. Specifieke onderdelen van een eerder uitgezonden succesformule mogen niet worden overgenomen. De Speld in een Hooiberg lijkt op Boer zoekt Vrouw, maar heeft specifieke Boer Zoekt Vrouw onderdelen vervangen door eigen vondsten. Een belangrijk verschil in de beide programma’s is het feit dat het bij SBS om één boer gaat, die ook nog eens op een Waddeneiland woont. De vrouw moet niet alleen op een boerderij willen wonen en werken, maar zich ook moeten kunnen voegen naar het leven op een eiland. In het programma van de KRO gaat het om tien kandidaten.

Bron: Speld in de HooibergBron: Speld in de Hooiberg

Boer

De vrijgezel uit de serie is de 39-jarige motorrijdende Christiaan uit De Cocksdorp op Texel. In 1998 startte hij met zijn ouders het melkveebedrijf op het Waddeneiland. Christiaan heeft:
  • Twee kinderen;
  • Honderd melkkoeien;
  • Ambachtelijke ijsboerderij.
Hij doet vrijwilligerswerk bij:
  • Brandweer;
  • Reddingbrigade.

De Speld in de Hooiberg

Vanaf 9 januari 2013;
op woensdagavond;
om 20:30 uur;
SBS6.

Aflevering 1

Woensdag 9 januari 2013 om 20:30 uur was de eerste aflevering. Christiaan selecteerde uit een tot de rand gevulde kaartenbak 12 vrouwen voor de eerste dubbeldates.

Lees verder

© 2013 - 2024 Piejet, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Texel – ontstaan van het westelijkste WaddeneilandTexel – ontstaan van het westelijkste WaddeneilandTexel is het meest westelijke eiland van de Nederlandse Waddeneilanden. Het is tegelijk het westelijkste eiland van alle…
Kamperen op het waddeneiland TexelTexel is een populaire vakantiebestemming voor jong en oud. U kunt er terecht in de vele vakantiehuisjes, vakantieparken…
Kopen bij de boerKopen bij de boerSteeds meer mensen kopen hun groente rechtstreeks bij de boer. Dit past in een tijdsgeest waarin een steeds massalere te…

Wat zijn de leukste Valentijnsuitjes?Wat zijn de leukste Valentijnsuitjes?Op 14 februari is het Valentijnsdag. Je wilt graag iets leuks doen met je vriend of vriendin, maar wat wordt het dit jaa…
Gespreksonderwerpen voor mannen bij de eerste dateGespreksonderwerpen voor mannen bij de eerste dateGefeliciteerd. Het is je gelukt om een afspraakje te maken. Je wil graag dat de conversatie ontspannen verloopt. Waar pr…
Bronnen en referenties
  • Mediakrant.nl
  • SBS6.nl
  • Persbureau Ameland
  • Afbeelding bron 1: Speld in de Hooiberg
Piejet (1.232 artikelen)
Laatste update: 15-12-2016
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Dating
Bronnen en referenties: 4
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.