De beste ideeën krijgen, hoe doe je dat?

De beste ideeën krijgen, hoe doe je dat? De beste ideeën komen vandaan uit het creatieve brein, maar hoe ontwikkel je de beste ideeën? Hoe krijg je de beste ideeën? Welke methode is uitstekend om goede ideeën te ontwikkelen? Wetenschappers en creatieve mensen moeten het hebben van hun goede ideeën. Hoe kwam de beroemde wetenschapper en uitvinder Dr. Elmer R. Gates aan zijn briljante ideeën? Hoe komen veel vrouwen aan goede ideeën?

Dr. Elmer R. Gates

Dr. Elmer R. Gates is een beroemde wetenschapper en uitvinder. Velen vinden hem een genie omdat hij ruim 200 praktische patenten op zijn naam wist te zetten. Hij publiceerde minder dan andere wetenschappers, maar zijn methode om geniale ideeën te ontwikkelen is bijzonder. Welke methode hanteerde Dr. Elmer R. Gates om briljante ideeën te krijgen?

Communicatie kamer

In het laboratorium van Dr. Elmer R. Gates was een “communicatie kamer,” zoals hij het noemde. Deze kamer was vrijwel geheel geluiddicht en lichtdicht. Als Dr. Gates zijn creatieve brein wil aanspreken, gaat hij naar zijn communicatie kamer. Hij gaat daar zitten in het donker aan een tafeltje waar een schrijfblok en een pen op liggen. Hij doet niets. Hij concentreert zich op de uitvinding waar hij mee bezig is. Hij concentreert zich op het probleem dat hij tegen kwam. Hij bleef zitten, niets doen. Hij bleef in de kamer totdat zijn hoofd overliep van de goede ideeën.

Goede ideeën

Binnen handbereik was de lichtknop. Zodra de goede ideeën zijn hoofd deed tollen, deed Dr. Gates het licht aan en schreef op zijn blocnote alle ideeën op die door zijn hoofd spookte. Het verhaal gaat dat Dr. Gates eens tot 3 uur lang in de kamer bleef schrijven: zoveel ideeën had hij gekregen binnen in zijn donkere en stille communicatie kamer. Vele van de aantekeningen bevatten een oplossing voor een probleem, enkele waren zelfs briljant.

Ideeën ontwikkelen

Goede ideeën ontwikkelen, hoe doe je dat? Veel mensen waren onder de indruk van de goede, geniale en briljante ideeën die Dr. Gates kreeg in zijn communicatie kamer. Dr. Gates ging geregeld zitten in zijn communicatie kamer om goede ideeën te krijgen voor particulieren en (grote) bedrijven. Dit was zijn levensonderhoud.

Hoe kan dat?

Hoe kan iemand in een donkere en stille kamer tot creatieve ideeën komen? Iemand in een donkere en stille kamer wordt niet afgeleid door invloeden van buitenaf. Door een poosje stil te zijn en niets te doen, kunnen creatieve krachten zich tot ontwikkeling komen. Creatieve krachten die er altijd zijn maar wegens de blokkade van de prikkels van buitenaf niet tot uiting komen. Door je af te sluiten van de buitenwereld, bezig te zijn met de oplossing van het probleem, komen vroeg of laat de beste ideeën naar voren.

Vrouwen

Uit een onderzoek kwam naar voren dat vrouwen hun beste ideeën krijgen door in bed te liggen. Deze methode is te vergelijken als de methode die Dr. Gates hanteert in zijn communicatie kamer: de slaapkamer van deze vrouwen zijn allen donker en stil. Door zich te concentreren op het probleem, komen de ideeën vanzelf naar boven. Veel vrouwen hebben echter geen schrijfblok naast het bed liggen, zodat zij vaak de volgende morgen de meeste ideeën vergeten zijn.
© 2011 - 2024 Roberta, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Creatief denken: Ideeën kiezen, ontwikkelen en activerenCreatief denken: Ideeën kiezen, ontwikkelen en activerenHoe handig is het om veel goede ideeën te hebben? Je hebt misschien wel honderden ideeën voor bijvoorbeeld het starten v…
Creatief denken, de basisvaardighedenCreatief denken, de basisvaardighedenIedereen is creatief, creatief wordt echter vaak verkeerd opgevat door mensen. Knutselen, schilderen of tekenen zijn cre…

Communicatie: Moeilijk?Communicatie: Moeilijk?De hele dag doen we niets anders dan communiceren. We praten, chatten, mailen, bellen, smsen, noem het maar op. En verge…
Meer vrienden door positief beïnvloedenMeer vrienden door positief beïnvloedenHoe krijg je meer vrienden? Door die dingen te doen die jijzelf leuk vind? Heeft iemand belangstelling in die zaken die…
Bronnen en referenties
  • http://www.sochicken.nl/jezelf/krijg_een_geweldig_idee_in_3_stappen.html
  • http://www.engineersonline.nl/nieuws/id17526-vrouwen-krijgen-de-beste-ideeen-in-bed.html
  • http://en.wikipedia.org/wiki/Elmer_R._Gates
  • http://www.elmergates.com/
Roberta (652 artikelen)
Laatste update: 07-11-2011
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Communicatie
Bronnen en referenties: 4
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.