BroApp: automatisch sms'en naar je vriendin

BroApp: automatisch sms'en naar je vriendin Veel van de sms-berichten die je stuurt hebben vaak net dezelfde inhoud of zijn heel gelijkaardig. Er is niet echt iets te zeggen, je wil gewoon laten weten dat je aan iemand denkt. De makers van BroApp bij het Australische bedrijf Factorial Products Ltd. vinden dat die berichten evengoed automatisch verstuurd kunnen worden naar de gsm van je vriendin.

BroApp

Met deze app kan je vanzelf lieve berichtjes sturen naar je vriendin. Zo heb je zelf meer tijd over om te spenderen met je vrienden (je bro's). De ontwerpers van de app vinden dat mannen hun relatie een stukje moeten kunnen outsourcen. Je kan in de app kiezen welk soort berichten je wil sturen aan je vriendin en wanneer zij die aankrijgt. Je kan zelf een lijst met mogelijke berichten samenstellen, waaruit de app dan willekeurig iets kiest.

Mannen leiden drukke levens en vergeten soms voldoende bevestiging te geven aan hun vriendin, bijvoorbeeld door lieve sms'jes te sturen. Ook als je het even vergeet, stuurt de app een berichtje naar je vriendin.

Wanneer je de app download moet je die eerst instellen. De eerste vraag die je krijgt is “Bro, who's your girlfriend?” Waarna je uit je contactenlijst je vriendin kan kiezen. Daarna kan je een lijst maken met standaard-sms'jes, zoals “Tot straks schatje, denk aan je”. Je kan in de BroApp kiezen op welke dag dit berichtje verstuurd moet worden. Bij een lijst van meerdere berichtjes kiest de app er willekeurig zelf eentje uit. De makers claimen bovendien dat ze via speciale berekeningen het beste moment kiezen om het bericht te versturen.

En wat als je vriendin je betrapt?

Dat zal volgens de makers nooit gebeuren. Want je kan aan de BroApp ook het wifi-netwerk van de plek waar je vriendin woont geven. Zo weet de app dat wanneer dat netwerk binnen bereik is, er zeker geen bericht gestuurd mag worden omdat je anders makkelijk door de mand zou kunnen vallen. Wanneer je net voor een geplande sms gebeld hebt met je vriendin of haar hebt ontmoet, worden geprogrammeerde berichten geannuleerd en niet verstuurd.

Er is ook een klein afleidingsmanoeuvre in de app verwerkt om de app te verbergen voor een te nieuwsgierige vriendin. Wanneer die de BroApp opent op je telefoon stuurt de app haar door naar een lijst van cadeautjes die je haar wilde gaan geven.

BroApp voor Android

De BroApp is vanaf februari 2014 verkrijgbaar in de Android Play Store en kost op dat moment € 1,49. De ontwikkelaars werken ook aan een iPhone-versie. Een "GirlApp" waarmee vriendinnen automatisch naar hun vriend kunnen sms'en of een editie voor homo's en lesbiennes lijkt er voorlopig niet te komen. Het concept zou dan ook helemaal gelijk zijn, dus eigenlijk kunnen ze evengoed de BroApp gebruiken. Al lijkt die enkel gericht op mannen, vrouwen kunnen de app evengoed downloaden en er automatisch mee sms'en.

Blijft de vraag of we echt op zo'n app zaten te wachten. De eerste reacties zijn erg verdeeld, gaande van 'geniaal' tot 'schande'. Sommigen vinden dat wie zo'n app nodig heeft, nooit echt van zijn vriendin kan houden. Anderen vinden dat dit een prima middeltje is om aan het “Disney”-ideaalbeeld van liefde te kunnen voldoen en je lief tevreden te houden.
© 2014 - 2024 Swah, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Geld-terug-acties en kortingsbonnen gebruiken via SCOUPYGeld-terug-acties en kortingsbonnen gebruiken via SCOUPYHet gebruik maken van kortingsbonnen is al tientallen jaren oud en blijft populair. Het digitale tijdperk zorgt ervoor d…
DrawSomething, teken en raad!DrawSomething, teken en raad!DrawSomething, ook wel bekend als DrawSome is een applicatie ondersteund door iOS en Android. Het spel was tot korte tij…
Een vriend met kanker: Wat kan je doen?Kanker. Je hebt het zelf niet eens, maar je wereld stopt. Iemand in je naaste omgeving wordt getroffen door deze vreseli…

Prehistorische communicatie in digitaal tijdperkPrehistorische communicatie in digitaal tijdperkSimpel gezegd bestaan onze hersenen uit twee heel verschillende delen. Een deel wordt gestuurd door onze impulsen. In he…
Gesprekstechniek: Zes A'sGesprekstechniek: Zes A'sGesprekken verlopen vaak gemakkelijker als u weet hoe een goed gesprek moet voeren. Gesprekstechnieken kunnen u daarbij…
Bronnen en referenties
  • http://www.telegraph.co.uk/men/relationships/10658271/Automated-texts-to-your-girlfriend-Theres-an-app-for-that.html#disqus_thread
  • https://play.google.com/store/apps/details?id=net.broapp.app
  • http://www.youtube.com/watch?v=O_2zr5EYbDk
Swah (82 artikelen)
Gepubliceerd: 26-02-2014
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Communicatie
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.