Hoe word je populair?

Hoe word je populair? Zou jij graag populair willen zijn, maar weet je niet hoe je dat voor elkaar kan krijgen? Hoe doen mensen dat toch, in het middelpunt van de belangstelling staan? Waarom worden sommige mensen bewonderd en zie je andere mensen niet of nauwelijks staan? Wat hebben alle populaire mensen gemeen en welke eigenschappen moet je juist niet etaleren wanneer je populair wilt worden?

Populariteit en zelfvertrouwen

Populaire mensen hebben meestal veel zelfvertrouwen. Wanneer jij genoeg zelfvertrouwen hebt, ben je jezelf en vind je het niet erg om op te vallen. Dus maak oogcontact, kijk niet naar de grond dan kom je onzeker over. Houd je handen ontspannen langs je lichaam, stop ze niet in je zakken en sla ze niet over elkaar (defensieve houding), sta of zit rechtop. Kantel tijdens het staan je bekken iets naar voren en span je buikspieren iets aan, dan krijg je vanzelf een zelfverzekerde houding,

Verzorg jezelf

Niemand praat graag met iemand die vieze kleding aanheeft, vet haar heeft, uit zijn mond ruikt, een onaangename lichaamsgeur heeft of praat met consumptie. Ook akelige gewoontes zoals je neus ophalen, in je neus peuteren en scheten laten maken je niet bepaald populair. Make-up moet goed zitten, overdrijf niet. Niet alleen zien mensen graag een verzorgd uiterlijk, een goede verzorging maakt jou ook zelfverzekerder.

Risico's nemen

Wanneer je populair wil zijn, zal je af en toe uit je comfort-zone moeten stappen. Wanneer je iemand wil leren kennen, stap je er gewoon op af en begin je een praatje. Het lijkt eng, maar zolang je niet te opdringerig of te verlegen bent, komt het helemaal goed. Zorg wel dat je luid en duidelijk praat, zonder te schreeuwen. Iemand die mompelt of heel zachtjes praat komt onzeker over en onzeker wil al snel zeggen: niet interessant. Soms zal je je neus stoten wanneer je iemand aanspreekt, maar dat is niet erg. Dat een sociaal contact niet optimaal verloopt, zegt niets over jou. Met sommige mensen heb je gewoon geen klik.

Wees geïnteresseerd in anderen

Mensen vinden het heerlijk om over zichzelf te praten, zeker tegen iemand die oprecht geïnteresseerd is. Toon dus interesse in anderen en stel vragen. Gebruik vaak de naam van je gesprekspartner in een gesprek. Dit geeft mensen het gevoel dat ze belangrijk zijn. Heb oog voor de behoeften van anderen. Populaire meisjes voelen vaak heel goed aan wanneer iemand behoefte heeft aan een knuffel of een goed gesprek. Zelfverzekerde mensen die een ongeïnteresseerde houding aannemen, worden vaak als arrogant gezien.

Wees jezelf

Je moet niet proberen iets te zijn wat je niet bent want dat werkt niet. Iedereen heeft een talent, ontdek jouw talent. Heb jij een bijzondere stijl, kunnen mensen met je lachen, ben jij heel sportief, of heel creatief en maak je je eigen kleding en sieraden? Geniet van je talenten en wees er trots op, zonder op te scheppen. Wat je zeker niet moet doen is je talenten verbergen omdat je jezelf niet wil onderscheiden (niet wil opvallen). Juist jouw talenten maken je anders dan een ander en iedereen heeft liever een uniek wezen als vriend(in) dan een dertien in een dozijn exemplaar.

Creëer je eigen stijl

Populaire mensen zien er meestal verzorgd uit en vinden het niet nodig om zich te kleden zoals iedereen. Ze trekken de kleding aan die zij mooi vinden en die hun staat, ook al is het niet in de mode. Natuurlijk moet je kleding niet te veel van het gangbare afwijken, want dan gaan mensen raar naar je kijken. Maar investeren in je uiterlijk is zeker de moeite waard, al is het maar omdat het je zelfverzekerder maakt.

Wees sociaal actief

Wanneer je lid bent van veel clubs en verenigingen en je je ook nog geregeld laat zien in het uitgaansleven leren mensen je kennen. Bekend maakt bemind, dus hoe vaker mensen je zien, hoe eerder ze je als een vriend of kennis zullen accepteren.

Wees positief

Niemand gaat graag om met iemand die altijd zeurt en klaagt. Wanneer je voortdurend negatief bent, gaan mensen zich aan je ergeren. Zeg geregeld was aardigs tegen anderen en maak complimentjes. Mensen gaan je dan steeds meer waarderen. Je moet de complimentjes natuurlijk wel menen. Wanneer je lacht en vriendelijk kijkt, zie je er toegankelijker uit en zullen mensen sneller tegen je gaan praten.

Maak gebruik van sociale media

Wanneer mensen je steeds tegenkomen, zowel in het echte leven als in het digitale leven, raken ze er aan gewend om je te zien. Hierdoor raken ze vertrouwd met je en gaan ze je steeds meer als een vriend zien. Op deze manier word jij steeds belangrijker in hun leven en dus populairder.
© 2013 - 2024 Katinka900, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Hé loser, stap uit die comfort zone!Veel mensen zitten in hun comfort zone, omringd door een middelmatig, neutraal en onverschillig leventje vol met problem…
Verlaat je de comfort zone?Verlaat je de comfort zone?De comfort zone, we gebruiken het al weer een hele tijd en we weten allemaal wat we er mee bedoelen. Toch geldt voor vel…
Levensvisie: UitstelgedragLevensvisie: UitstelgedragWe hebben er allemaal wel eens last van … uitstelgedrag. Toch is de groep groot die vrij consequent “last” heeft van uit…
Vrienden maken: toon oprechte belangstelling in de ander!Hoe doe je dat, nieuwe mensen leren kennen? Hoe doe je dat, vrienden maken en houden? Heb jij geen vrienden? Hoe maak je…

Ons leven, aaneenschakeling van rituelenOns leven, aaneenschakeling van rituelenGoal! Wegrennen, op de knieën en shirt over het hoofd! Ons leven wordt gekenmerkt door rituelen. Rituelen worden van gen…
De Correspondent - digitaal nieuws en website met betaalmuurDe Correspondent - digitaal nieuws en website met betaalmuurDe Correspondent is een digitaal medium dat het nieuws in een breder perspectief wil plaatsen. De Correspondent begon in…
Bronnen en referenties
  • http://www.lichaamstaal.nl/manager/zelfvertrouwen.html
  • http://nl.wikihow.com/Zo-word-je-populair
Katinka900 (661 artikelen)
Laatste update: 15-10-2015
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Communicatie
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.