Koffie – Koffietijd, het lifestyleprogramma

Koffie – Koffietijd, het lifestyleprogramma Voor de een is elke tijd koffietijd, maar voor de televisiemakers van het programma met die naam is dè echte koffie halverwege de ochtend. Koffietijd is het televisieprogramma dat vanaf april 2010 van maandag tot en met zaterdag op de televisie te zien is op RTL 4. Koffietijd wil het gezelligste ochtendprogramma van Nederland zijn. Je kijkt ernaar met een kopje koffie in de handen en aan tafel krijgen de gasten ook een geurig bakje leut gepresenteerd.

Televisie aan met een kopje koffie in de hand


Koffietijd rond koffietijd

Koffietijd wordt uitgezonden rond koffietijd. Tussen 10 en 11 in de ochtend drinkt Nederland koffie. Ook wie niet buitenshuis werkt drinkt om die tijd een bakje en RTL 4 stimuleert met een gezellig televisieprogramma om dat te doen met de tv aan op RTL 4. Dan wordt Koffietijd uitgezonden.

Lifestyleprogramma

Het programma behandelt een groot aantal onderwerpen. De presentatrices Pernille La Lau, Loretta Schrijver en Quinty Trustfull nodigen gasten uit die iets kunnen vertellen over lifestyle, huis & tuin, gezondheid & welzijn, mode & beauty, kunst & cultuur en koken. De televisiekok Caspar Bürgi staat in de televisiekeuken en maakt elke dag een heerlijke maaltijd klaar. Vaak doet hij dat rond een thema: budgetkoken, zonder vlees of met biologische producten.

Duopresentatie

Koffietijd is een Nederlands televisieprogramma dat thuishoort in de categorie van lifestyleprogramma’s. De naam van het programma is gekoppeld aan de tijd dat Nederland koffiedrinkt. Eerder was er op de Nederlandse televisie ook een programma met die naam. Van 1994 tot 2001 werd Koffietijd dagelijks uitgezonden, ook door RTL 4. Het programma werd toen gepresenteerd door het duo Mireille Bekooij en Hans van Willigenburg. In het laatste seizoen werden zij vervangen voor jongere presentatoren: Sybrand Niessen en Judith de Klijn. De kijkcijfers vielen tegen en het programma sneuvelde.

Bron: KoffietijdBron: Koffietijd

Presentatrices

Vanaf 5 april 2010 is Koffietijd weer op de buis. RTL 4 zendt het uit en de presentatrices zijn het trio Schrijver, Trustfull en La Lau. De drie presentatrices wisselen elkaar af. Ze vormen telkens een duo en de samenstelling van de tweetallen wisselt. De presentatrices staan voor een hoog human interest gehalte. Er wordt gelachen en gehuild en de drie stellen aan hun gasten de vragen die gesteld moeten worden. Vaak vanuit hun eigen ervaringen. Het levert gezellige en interessante televisie op.

Televisiekok

Naast de drie dames is er een hoofdrol weggelegd voor televisiekok Caspar Bürgi. De topkok kan koken als de beste, maar hij kan ook gewone lekkere gerechten presenteren die makkelijk en in weinig tijd te maken zijn. Over het koken bij Koffietijd zegt hij:
“Het zijn altijd dingen die ik thuis ook graag maak: alles is te koop bij de supermarkt, en je staat zelden langer dan een half uur in de keuken. Iedereen wil lekker eten, maar de meeste mensen hebben het gewoon te druk om uren in de keuken door te brengen. Nu ik zelf een druk gezin heb met twee kleine kinderen, begrijp ik dat nog beter.” In 2017 neemt Burg afscheid van het programma. Hij verhuist naar Zuid-Frankrijk om daar een B&B te beginnen met kookworkshops. Zijn plek wordt ingenomen door wisselende koks.

Deskundigen

Koffietijd laat regelmatig deskundigen opdraven om over een onderwerp iets toe te voegen aan het programma. De deskundigen zijn, naast de televisiekok:
 • Jan Willem de Jong, tuinman
 • Marina van der Wal, opvoeddeskundige
 • Mariette van Leeuwen, tuinontwerpster
 • Harold Hamersma, wijndeskundige
 • Xaviera Ringeling, webspecialist
 • Eef van Opdorp, financieel deskundige
 • Mariëlle Bastiaansen, haarstyliste
 • Martin Arens, dierenarts
 • Annemarie Postma, spiritueel deskundige
 • Karen Soeters, dieren welzijn- en milieudeskundige
 • Luuk van Eijk, huisarts

Goede Doelen

Koffietijd besteedt vaak aandacht aan drie Goede Doelen Loterijen en de loterijen hebben veel baat bij de aandacht die ze tijdens het populaire programma Koffietijd krijgen. De drie Goede Doelen zijn:
 • Nationale Postcode Loterij - Nationale Postcode Loterij wil sinds 1989 de wereld mooier en beter maken;
 • Vrienden Loterij - VriendenLoterij zet zich in voor gezondheid en welzijn;
 • BankGiro Loterij - BankGiro Loterij zamelt geld in om het cultureel erfgoed in Nederland te behouden.

Lees verder

© 2013 - 2024 Piejet, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Afvallen in een maand met het Momentum LifestyleprogrammaAfvallen in een maand met het Momentum LifestyleprogrammaVeel mensen vinden het moeilijk om op eigen houtje aan het diëten te gaan en er dan ook een succes van te maken. Dit ver…
Kampioen koffieleutenKampioen koffieleutenNederlanders zijn wereldkampioen koffieleuten. Nergens ter wereld worden zoveel kopjes koffie gedronken als in Nederland…
YouTuber Joe SuggYouTube wordt steeds populairder. Er ontstaan wereldberoemde kanalen waarop mensen van over de hele wereld hun dagelijks…
Warme klassieke koffiecocktailsWie houd er nu niet van een lekkere koffie na de maaltijd. Hieronder zijn 4 klassieke recepten te vinden om een koffie t…

Marianne Vaatstra – Mediacircus rond het procesMarianne Vaatstra – Mediacircus rond het procesOp 27 februari 2013 verschijnt de verdachte van de moord op Marianne Vaatstra, Jasper S. uit Oudwoude, voor het eerst vo…
Wat is echte vriendschap?Wat is echte vriendschap?Zuivere vriendschap: wat houdt dat in? Wat is het verschil tussen een kennis en een echte vriend? Hoe kun je weten dat j…
Bronnen en referenties
 • www,koffietijd.nl
 • Wikipedia
 • www.tvblik.nl
 • https://www.televizier.nl/amusement/kok-caspar-burgi-weg-bij-koffietijd geraadpleegd op 26 oktober 2018
 • https://www.tvgids.nl/kok-caspar-brgi-weg-bij-koffietijd/artikel/157874/ geraadpleegd op 26 oktober 2018
 • Afbeelding bron 1: Koffietijd
Piejet (1.232 artikelen)
Laatste update: 17-11-2019
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Communicatie
Bronnen en referenties: 6
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.