Cadeautips voor de paardenliefhebber

Een geschikt cadeautje vinden is vaak niet makkelijk. Interesses en hobby's kunnen een leidraad vormen. Maar hoe vind je een geschikt cadeau voor de paardenliefhebber als je zelf helemaal niet thuis bent in dit wereldje? Hieronder probeer ik enkele tips en ideeën te geven voor een leuk cadeau voor de paardengek. In het artikel vind je:

Cadeautips voor kinderen

De meeste paardenmensen zijn al van jongs af aan besmet met het paardenvirus. Ze zijn vaak al op jonge leeftijd te vinden op stal. Meestal vinden ze alles leuk wat met paarden te maken heeft. Hieronder vindt je een paard tips voor cadeau's of verrassingen voor de jonge paardengek.

Paardensnoepjes

Deze zijn te koop in alle paardenwinkels en ook in de meeste dierenwinkels. Paardensnoepjes kun je geven aan ieder kind dat wel eens met paarden in aanraking komt.

Een eerste setje borstels

Als een kind 8 jaar wordt mag hij/zij voor het eerst paardrijles nemen. Door een kind een kleurrijk borstelsetje cadeau te doen is hij/zij extra goed voorbereid en wordt de eerste les extra leuk omdat ze meteen de nieuwe borstels uit mag testen! Overleg, voor je een borstelsetje gaat kopen eerst met de ouders. Dit cadeau is namelijk alleen leuk als het kind nog geen borstels heeft.

Een paardenspaarpot, om te sparen voor een eigen paard

Ieder kind droomt van een eigen paard. Vaak blijft het echter bij dromen. Breng het kind al een stukje dichter bij zijn/haar droom door hem/haar een speciale paardenspaarpot cadeau te doen (met alvast de eerste 20,- erin).

Paardenoorbellen of andere paardensierraden

Door een meisje paardensierraden cadeau te doen kan ze aan iedereen laten zien wat haar lievelingsdieren zijn!

Een abonnement op de Penny

Er is geen paardenmeisje dat niet weg droomt bij de stripverhalen en posters in de Penny. Een leuk en leerzaam tijdschrift voor de jeugd.

Een paardenpyjama

Een paardendekbedovertrek

Speelgoedpaardjes, bijvoorbeeld Schleich

Schleich, maar ook andere merken van speelgoedpaardjes hebben vele verschillende modellen. Leuk voor kinderen om mee te spelen en om te sparen.

Een grote paardenposter

Wat is er leuker voor een kind dan een grote poster van zijn/haar droompaard in de kamer.

Paardenspelletjes

Voor zo goed als iedere spelcomputer bestaan er ook paardenspelletjes.
Enkele Nintendo DS spelletjes zijn:
 • Ik en mijn paarden
 • Mijn dierenpension
 • Championship pony

Voor de PC:
 • Sims 3 Beestenbende
 • Laura's Passie - Wilde paarden
 • Mijn paardenstal

Cadeautips voor tieners & volwassenen

Een proefabonnement op een paardenmagazine Bijvoorbeeld:
 • ROS
 • Bit
 • Hoefslag

Een cadeaubon voor een paardenwinkel

Als je echt twijfelt over wat je aan iemand moet geven is een cadeaubon altijd een veilige keuze.

Computerspel: Sims 3 Beestenbende (Leuk voor kinderen en volwassenen)
Voor de paardenliefhebber die ook wel van een computerspelletje houdt is de Sims 3 Beestenbende een echte aanrader. Men kan er nu zijn eigen droompaard en droomstal creëren. Niet alleen kan de paardenliefhebber zijn favoriete ras uitkiezen, men bepaald ook zelf de kleur, aftekeningen en het karakter van het paard. Een leuk spel voor jong en oud.

Een boek

Een boek doet het bijna altijd goed. Probeer te achterhalen waar de paardenliefhebber zich het meeste mee bezig houdt.
Iemand die een jong paard gekocht heeft en deze binnenkort gaat inrijden is waarschijnlijk geïnteresseerd in boeken die over dit onderwerp gaan. Beleren (g)een kunst van Lisanne Thomas is dan bijvoorbeeld een aanrader. Is de paardenliefhebber veel bezig met Natural Horsemanship, dan zijn boeken van onder andere Pat Parelli of Mark Rashid aan te raden. Ook over de disciplines dressuur, springen, western, mennen of grondwerk bestaan vele goede boeken. Voor ieder wat wils!

(Alleen) Leuk voor mensen met een eigen paard

Een sieraad van paardenhaar

Wil je iets originelers geven dan een tijdschrift, boek of cadeaubon, dan is een sieraad van paardenhaar misschien een leuk idee. Knip daarvoor een pluk haar uit de staart van het paard van de paardenliefhebber. Zorg ervoor dat je ergens knipt waar het niet te veel opvalt!
Paardenhaarsieraad - Hier kun je een paardenhaarsieraad laten maken.

Een schilderij van haar/zijn paard

Ook een leuk cadeau is het paard van de paardenliefhebber te vereeuwigen in de vorm van een schilderij of tekening.
Er zijn verschillende eenmansbedrijfjes die op verzoek een tekening of schilderij maken. Hier vindt je een lijst met tekenaars.

Een fotoshoot met haar/zijn paard

Houdt de paardenliefhebber niet zo van schilderijen of heeft hij/zij al een portret van zijn paard laten maken. Dan is een fotoshoot voor de paardenliefhebber en zijn/haar paard ook altijd leuk. Een echte fotograaf weet het paard en de ruiter net iets mooier of specialer vast te leggen dan een gewone hobbyfotograaf. Hier vind je een lijst met paardenfotografen.

Een dekje met de naam van het paard erop.

Laat in een paardenwinkel een speciaal dekje maken met de naam van het paard van de paardenliefhebber erop.

Verrassing

Een etentje op stal

Verras de paardenliefhebber op stal, door daar een etentje met al zijn of haar vrienden te organiseren. Ook dit kun je binnen een thema doen:
 • Barbecueën
 • Een lopend buffet
 • Erwtensoep (voor een koude winterdag)
 • Of hou het lekker simpel met een (zelfgemaakte) taart
Let op: als het paard op een (grote) pensionstal staat is het verstandig om je plan eerst te overleggen met de staleigenaar of beheerder.

Versier de stal

Een paardenmens gaat elke dag naar stal, ook op zijn/haar verjaardag, op sinterklaasavond of met kerstmis. Het is voor de paardenliefhebber een leuke verrassing als ook op stal aan zijn/haar verjaardag of aan kerstmis is gedacht.
Let op: als het paard op een (grote) pensionstal staat is het verstandig om je plan eerst te overleggen met de staleigenaar of beheerder.

Neem de ruiter mee voor een dagtocht

Huur bijvoorbeeld paarden voor een heerlijke strandrit.

Koop tickets voor een paardenevenement,
Bijvoorbeeld Horse Event.

Koop tickets voor een paardenshow

Zoals bijvoorbeeld de spectaculaire show Apassionata.
© 2011 - 2024 M_ichje, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Valentijnsideeën voor haarValentijnsideeën voor haarIedereen viert Valentijnsdag op een andere manier, de een vindt het helemaal geweldig en pakt groots uit terwijl een and…
Valentijnsideeën voor hemValentijnsideeën voor hemValentijnsdag, de een vindt het helemaal geweldig terwijl een ander het een commerciële bedoeling vindt. Toch blijkt dat…
Tips voor Valentijn cadeautjes voor haarHet is weer Valentijn en de tijd om een speciaal cadeautje voor je vriendin of vrouw te kopen. Lees hier een aantal tips…

Een wens op een kaartEen kaartje sturen, dat doen veel mensen. Negen van de tien keer staat er echter alleen een naam vermeld op het kaartje.…
Fout gemaakt? Fouten toegeven, wat is het voordeel?Fout gemaakt? Fouten toegeven, wat is het voordeel?Wat is het grote voordeel om je eigen fouten toe te geven? Welke wonderen ontstaan er als je je eigen gemaakte fouten to…
M_ichje (113 artikelen)
Gepubliceerd: 13-11-2011
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Sociaal
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.