Buiten komen als single

Buiten komen als single Alleenstaande ben je geworden door scheiding of overlijden van je partner bijvoorbeeld. Mogelijk heb je er bewust voor gekozen. Hoe dan ook het singlezijn hoeft geen probleem te zijn als je de moed vindt om de deur uit te gaan en wat te ondernemen.

Durf

Er alleen op uittrekken is voor sommigen een grote stap. Je weet: waar je ook komt, waar je ook gaat, word je geconfronteerd met mensen die niet alleen zijn, met koppeltjes, met groepen mensen. Dat boezemt ergens angst in. Wil je echter niet verkommeren op je appartementje, moet je gewoon je stoute schoenen aantrekken. Eenmaal je deze drempel hebt overschreden, zul je zien dat het best meevalt: stelletjes of groepjes worden niet makkelijk aangesproken, enkelingen wel. Dat is pas een voordeel.

Houd jezelf niet voor de gek

Alleenstaanden hebben de neiging om allerlei excuses te verzinnen om niet te hoeven uitgaan. Geen zin vandaag. Voel me niet zo lekker. Het weer valt tegen. Was er geen leuke film op tv? Er staat nog een afwas. Eenmaal je op dat feestje bent aangekomen word je vanzelf opgenomen in de te gekke sfeer die er heerst. Je hebt een fijn gevoel om tussen de mensen te zitten of staan voor dat spektakel of op die wedstrijd. Je voelt je verbonden met de groep die de gids volgt tijdens een rondleiding in het Magrittemuseum. Het gemeenschappelijke verlaagt de drempel tot contact. Voor je het weet heb je een gesprek met je buur.

Neem het heft in eigen handen

Wacht vooral niet tot anderen bellen of langskomen. Neem zelf het initiatief voor een activiteit die je aanspreekt. Doe zelf direct dat belletje of zoek meteen iemand op. Wees niet bang om iemand uit te nodigen voor een concert of een film. Je vindt heus wel een gelegenheid om een etentje voor te stellen. Zie je iets leuks, wacht niet maar grijp de koe bij de horens. Een nee heb je, een ja kun je krijgen. Ook al ben je de leukste of grappigste of sympathiekste persoon uit de wijde omtrek, soms moet je zelf uit je hok komen. Je moet uit je comfortzone en het zal je meer opleveren dan gedacht. Heb je soms iets te verliezen?

Variatie boven alles

Blijf niet steken in eenzelfde vriendenkring. Als je vrienden niet beschikbaar zijn of ze hebben wat anders te doen, hoeft dat geen nationale ramp te zijn. Misschien heb je die sympathieke buur of die leuke collega over het hoofd gezien of komen mensen in aanmerking die je via de socialenetwerksites hebt leren kennen. Aarzel niet. Ze kunnen je aangenaam verrassen. Ga je naar een (personeels) feestje, ga dan vooral eens bij mensen staan die je niet kent. Spreek anderen aan. Dat kan via een tersluikse opmerking of naar aanleiding van iets wat je opvangt. Zo breid je je contacten uit en voor je het weet heb je nieuwe vrienden.

Georganiseerd gezelschap

Mensen die gericht naar een relatie zoeken sluiten aan bij een huwelijksbureau of loggen in op datingsites. Wie dat niet per se (direct) wil en toch wat moeite heeft met nieuwe contacten te zoeken, kan terecht bij talloze verenigingen voor alleenstaanden verspreid over het hele land. Sommige zijn eerder commercieel, maar er zijn er voldoende die geen aansluitingskosten aanrekenen en de meest diverse activiteiten voorstellen. Vrijblijvend. Zonder enige verplichting. Zonder bijbedoelingen.Mensen van diverse leeftijdscategorieën schrijven zich in voor etentjes, cinemabezoek, dansavonden, bowling, wandeltochten, wijnproeven, workshops, theatervoorstellingen, reizen, en dergelijke meer. Zo maak je kennis met mensen zoals jij, in dezelfde situatie, met dezelfde problemen. Het leidt tot wederzijdse sympathieën, tot samenhorigheid. Vaak worden er vriendschappen voor het leven gesmeed.

Alleen zijn is een andere manier van leven dan in een relatie, maar met een beetje goede wil en wat durf kan het leiden tot een ruimer sociaal leven.
© 2011 - 2024 Vosje, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
50 Plus dating  Waar moet je op letten?50 Plus dating Waar moet je op letten?50 Plus dating is speciaal voor mensen boven de vijftig die vrijgezel zijn en op zoek zijn naar een partner. Tegenwoordi…
Christelijke datingsitesUit onderzoek blijkt dat een relatie meer kans van slagen heeft, als beide partners interesses delen en over belangrijke…

Goede doel dierenGoede doel dierenGoede doel dieren: een goed doel steunen is een nobel streven, maar welke goede doelen die de dieren steunen, zijn er al…
Populaire trouwmuziek. Welke muziek op een huwelijksfeest?De juiste muziekkeuze vinden bij een huwelijksfeest is niet altijd even gemakkelijk. Sommige mensen die in het huwelijks…
Vosje (460 artikelen)
Gepubliceerd: 21-08-2011
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Sociaal
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.