Het voorkomen van slechte adem

Het voorkomen van slechte adem Slechte adem komt bij veel mensen voor en is allesbehalve prettig. Het maakt niet uit of dit bij een sollicitatiegesprek, bij vrienden of tijdens het kussen is. Slechte adem laat nooit een goede indruk achter. Sommige mensen hebben er sneller last van dan anderen mensen. Soms kan het ook zijn dat je iets hebt gegeten dat niet zo lekker ruikt. Je kunt slechte adem op verschillende manieren voorkomen.

Sterk gekruide maaltijden

Sterk gekruide maaltijden blijven lang na het eten nawerken.Veel kruiden laten bepaalde etherische oliën na. Hierdoor komt het dat je veel kruiden lang na de maaltijd blijft proeven. Deze geur kun je niet zo simpel verwijderen. Het blijft tot 24 uur na de maaltijd in de mond, dus je tanden hierbij poetsen heeft niet erg veel zin.

Hetzelfde geldt voor vleeswaren. Ook deze laten etherische oliën na, vooral sterk gekruide vleeswaren. Vlees dat je zeker moet vermijden als je geen slechte adem wil, is salami. Op de top 10 lijst van de slechtste voeding voor je adem, staat salami berucht aan de top. Een ander voedingsmiddel waar je voor moet oppassen is kaas. Deze zetten zich als het ware vast in de adem en laten niet gemakkelijk los. Kaas kan je tot 24 uur ruiken in je adem. Wat je wel kunt doen is je mond goed spoelen na het eten.

Andere voedingsmiddelen waar je voor moet oppassen

Fastfood is iets wat kan zorgen voor slechte adem. Niet alleen omdat er veel vlees bij gebruikt is, maar ook vanwege het hoge vetgehalte. Pas dus ook op met het eten van pizza's en hamburgers. Andere voedingsmiddelen die verder voor slechte adem kunnen zorgen is vis. Vooral ansjovis, haring of tonijn kunnen een scherpe geur achterlaten.

Drink overwegend meer water

Vooral alcoholhoudende dranken hebben een negatieve invloed op je slechte adem. Bier laat een zware, bittere geur na. Wijn, cognac en whiskey staan ook hoog op de zwarte lijst voor goede adem. Ook niet alcoholhoudende dranken zoals koffie laten een slechte invloed na op je slechte adem. Drink zoveel mogelijk water. Het is gezond en het laat geen geuren na. Daarna zuivert het je lichaam en je darmen, die verantwoordelijk zijn voor vele vormen van slechte adem.

Poets niet alleen je tanden, maar ook je tong

Veel mensen vergeten hun tong te poetsen. Dit is niet verstandig omdat er op je tong veel voedingsrestjes en bacteriën blijven plakken. Zorg daarnaast dat je overal zorgvuldig in je mond hebt gepoetst. Ook je mond meerdere keren per dag spoelen heeft een positieve invloed op je adem.

Andere verfrissende middeltjes tegen slechte adem

Er zijn veel soorten kauwgom en pepermuntjes op de markt. Ze zijn er in allerlei smaken. De meeste daarvan kunnen je wel helpen om je adem te verfrissen. De meeste salades zijn ook goed voor je adem. Een voorbeeld hiervan is peterselie, dit is een natuurlijke ademverfrisser. Je kunt verder ook gorgelen om je adem te verbeteren. Als je dit enkele keren per week doet, helpt het al een hoop.

Lees verder

© 2011 - 2023 Koningaap, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Goed tanden poetsenGoed tanden poetsen"Je moet je tanden wel goed poetsen hoor" is een zin die velen erg bekend in de oren zal klinken. Je tanden goed poetsen…
Slechte adem (halitose)?Slechte adem (halitose)?Iedereen kan al wel eens last hebben van een slechte adem maar in bepaalde gevallen zijn de oorzaken ernstig. Hoe komt h…
Slechte adem - wat kan je er aan doen?Slechte adem - wat kan je er aan doen?Veel mensen hebben er last van, een slechte adem. Sommige mensen hebben het zelf niet door en andere mensen denken dat z…
Poetsgewoontes die slecht voor uw tanden zijnDe beste manier om uw tanden mooi, gezond en wit te houden is om ze twee keer per dag te poetsen. Daarnaast houdt u hier…

Het leed dat scheefwonen heetHet leed dat scheefwonen heetScheefwonen heeft niks met een scheve woning te maken, maar met het feit dat men in een woning woont die niet is afgeste…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Greekfood-tamystika, Pixabay
  • 1001 veilige remedies, van The Reader's Digest, verkrijgbaar in de bibliotheek van kapellen, ISBN 978 90 6407 818 7
  • http://www.paranormaaladviespunt.nl/Aandoeningen/slechte_adem.html
Koningaap (118 artikelen)
Laatste update: 21-06-2017
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Sociaal
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.