Het perfecte Valentijns cadeau

Het perfecte Valentijns cadeau Ach ja, het klinkt wel leuk, "het gaat om de gedachte, en niet om het cadeau", maar is dat wel zo? Krediet crisis. Langer door werken, pensioengat, en de Bos-bank… Tja, het is allemaal wel leuk en aardig wat er aan de hand is, maar eerst komt toch nog Valentijn. En wat moet je halen voor Valentijn? Wat moet je doen om “het” perfecte cadeau te vinden, en om zeker te weten dat ook hij het een “perfect” cadeau vind? En de middenstand maakt het ons niet makkelijker. De ene na de andere aanbieding komt voorbij, en ze garanderen ons bijna allemaal eeuwigdurend geluk.

Zelfs een onschuldig traditioneel cadeau, kan er voor zorgen dat je in een emotioneel mijnenveld terecht komt. En voordat je dat weer recht hebt gezet gaat er nogal wat water onder de brug door. En dan ga ik er ook nog vanuit dat je de kans krijgt om het recht te zetten.
Nu zijn er zowel voor mannen als voor vrouwen 4 belangrijke dingen waar je op moet letten. Lees, leer en doe er je voordeel mee, onder het motto “voorkomen is belangrijker als genezen”.

  1. Doe maar normaal.
  2. Hardlopers zijn doodlopers.
  3. Mijn passie is jouw passie
  4. Bloemen houden van mensen

Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg

“Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg,” riep oma altijd, ”jij ook 2 koekjes bij de koffie?” Kortom, wees niet te zuinig, maar wees ook niet te royaal. Het is niet nodig om een RVS Dubbelscharniertang kromme bek te halen van meer dan 80 euro, “omdat je het hem zo gunt”. Maar een man herkent gereedschap voor €5,-- uit de aanbiedingsbakken met zijn ogen dicht. En bovendien, met de dure tang gaat hij zich verplicht voelen, en als er iets is wat hij niet wil, dat is een “verplichting” die hij “ooit” nog eens moet vervullen, en de ellende van een €5 tangetje gun je zelfs je ex-vriendje niet. Dat wordt hij trouwens ook snel na zo’n actie. Je ex-vriendje met zo’n tangetje.

En ook voor mannen gaat het motto van oma op. Ook voor hen zit er wel wat in. Helemaal in deze Valentijns periode. En dus geef je haar geen exclusief cadeau in de vorm van een Ballonvaart voor 2 personen met een champagne ontbijt. Een ook die backstage pasjes die je via via voor 300 euro kunt regelen zijn te veel van het goede. Waarschijnlijk zweeft zij net zo stil als die luchtballon je leven uit. Op naar een ander concert. Met iemand anders.

Hardlopers zijn doodlopers

Loop niet te hard van stapel. Valentijns dag valt op een zaterdag. En nee, het is geen goed idee om “gezellig” samen koffie te gaan drinken bij baby wonderland, als je elkaar nog geen 3 x hebt gezien. En ook na 3 ontmoetingen is het nog niet zo’n strak plan. En ook zorg je ervoor dat je hem niet “onverwachts” introduceert bij jou vriendinnen groep. Je wilt graag zijn hart sterk en vurig houden, en deze manier is een zekere manier naar stress gerelateerde hartklachten.

En heren, Valentijns dag is een leuke dag. Valentijnsdag is een bijzondere dag. Valentijnsdag is alleen niet dag om met haar uit wandelen te gaan, waar je dan toevallig jouw hele familie tegen komt, inclusief oudtante Gretha die altijd bijzondere aandacht voor jou heeft. En nee, dit is niet het moment om aan oudtante Gretha te vertellen dat dit de liefde van je leven is, en dat jullie zelfs al de namen van de 5 kinderen hebben bedacht. Een beetje diepte is fijn, een planning maken voor de volgende date mag prima, maar je leven al vast vastleggen Nee. Dat is niet de bedoeling.

Mijn passie is jouw passie

Op Valentijnsdag laat je zien dat ook jij weet wat mannen leuk vinden. Het slimst is alleen wel om er eerst achter te komen wat hij leuk vind. Houdt hij van motoren? Houdt hij van vissen? Of vind hij “zendamateurtje spelen” het allermooiste wat er is. Hoe dan ook, zorg dat je weet wat hem beweegt. D’r is niets zo gênant als in de kroeg staan, en dan aangesproken worden met de opmerking: “hey, was jij niet die meid die haar vriendje dwong tot het schoonmaken en opeten van 3 kilo rauwe vis, terwijl hij overtuigd vegetariër is?”

Dit is het moment waarin jij als man kunt laten zien hoe invoelend en empatisch je bent. Kortom, je laat je eigen passie thuis, je gaat niet met haar luik bij nacht bekijken in een klein helikoptertje, omdat je denkt dat het met haar hoogtevrees wel meevalt, je gaat ook niet met haar naar de paarde races toe omdat jij van een gokje houdt. Dan krijg je namelijk situaties waarin zij later vol drama verslag doet van haar uitje met jou, en zij op het eind roept: Dat hij wil gokken is tot hier aan toe, dat vind ik ook nog wel eens leuk. Maar dat ik daarna 3 dagen niet kon werken, omdat ik allergisch voor paarden ben en onder de uitslag kwam te zitten, daar kan ik niet mee leven.

Bloemen houden van mensen

Bloemen houden ook van mensen. Maar niet alle mensen houden van bloemen. Dus voordat jij een bos bloemen haalt, informeer weer of hij dat wel leuk vind. Of dat hij er toch niet zoveel waarde aan hecht. Wat altijd een goed idee is met bloemen, en wat je ook kunt gebruiken als ultiem goedmakertje, is kaarsjes aan, de kamer en de bank bedelven in rozenblaadjes en er dan zelf schaars gekleed in lingerie tussen gaan liggen. Wat alleen cruciaal is: Weet zeker dat hij niet allergisch is voor rozenblaadjes, en dat hij alleen komt. Je wil daar niet schaars gekleed en wulps liggen, als hij binnenkomt met zijn maten. Rozenblaadjes zijn namelijk erg klein om je onder te verstoppen.

Een beschaafd bosje bloemen kan indruk maken. Realiseer je alleen wel, dat het om beschaafd gaat. En dus zet je niet haar hele afdeling vol met bossen bloemen. Stuur je niet een smachtende Italiaan met een roos in zijn mond om haar een serenade te brengen als zij aan het werk is. Kans is groot dat zij zich de rest van de dag wezenloos geneert, waardoor zij niet meer in staat is om met goed fatsoen te werken. En als ze weer zover is met werken, dan is de kans groot dat iedere nieuwsgierig Jan Doedel een praatje met haar wil maken, van wat er nu precies aan de hand was. Nog groter is de kans dat zij jou die actie niet kan vergeven, en werk van iemand anders maakt.

Kortom, laat jezelf van je beste kant zien. Verplaats je in de van jou Valentijn, situatie, en doe moeite voor die ander. Daar gaat het om. En dan zul je zien dat Cupido jou Valentijn vol in zijn hart kan raken.
© 2009 - 2024 Sysnet, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Cadeautips voor ValentijnsdagCadeautips voor ValentijnsdagValentijnsdag, de meest romantische dag van het jaar. Welke cadeau moet je een geliefde geven? Je wilt natuurlijk een on…
Kerstspel - gezelligheid voor het hele gezinKerstspel - gezelligheid voor het hele gezinWie er aan cadeautjes doet met Kerst kan ook eens een andere weg inslaan dan alleen het uitpakken na het Kerstontbijt of…
Originele kerstpakkettenOriginele kerstpakkettenJaarlijks ontvangen de meeste werknemers een kerstpakket. Traditioneel gaat dit om een doos volgestouwd met goedkope lux…
Valentijnsdag: het gaat niet om cadeaus, maar om de aandachtValentijnsdag: het gaat niet om cadeaus, maar om de aandachtValentijn. Een mooie dag om een geliefde te overladen met cadeaus, bloemen, chocolade, kaarten en liefde en aandacht. En…

Nationalisme en Religie binnen de staatIn de geschiedschrijving worden religie en nationalisme altijd gescheiden behandeld, terwijl studie duidelijk aantoont d…
Rosa Parks baande de weg voor Obama en SteeleRosa Parks weigerde in 1955 om op te staan voor een blanke in een bus. In navolging van Rosa Parks weigerden velen dat e…
Sysnet (64 artikelen)
Laatste update: 11-02-2009
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Sociaal cultureel
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.