Parc Astérix; pretpark ten noorden van Parijs

Parc Astérix; pretpark ten noorden van Parijs Denk je aan pretparken en Parijs, dan denk je vaak direct aan Disneyland Parijs. Een groot en wereldberoemd pretpark waarin alle Disney-figuren tot leven komen. Weinigen weten echter dat Parijs nog een groot pretpark rijk is. Ook dit pretpark is gebaseerd op een groep wereldberoemde figuren en ligt iets ten noorden van Parijs. De striphelden Asterix, Obelix en al hun vrienden heten je van harte welkom in Parc Astérix. Het favoriete pretpark van elke Galliër!

Inhoudsopgave


Parc Astérix

Het Franse pretpark Parc Astérix ligt prachtig gesitueerd op ongeveer dertig kilometer ten noorden van de hoofdstad Parijs. Het park en het aangrenzende hotel liggen volledig verscholen in een prachtige bosrijke omgeving.

Shows

Overdag lopen je favoriete stripfiguren constant door het park heen om met de parkbezoekers op de foto te gaan. Daarnaast zijn er op verschillende locaties in het park van tijd tot tijd shows vol show- en stuntonderdelen om even bij te komen van alle wervelende attracties. De shows wisselen per seizoen, maar een vast onderdeel in het programma is de show met dolfijnen en zeeleeuwen.

Attracties

De vele attracties die het park rijk is, zijn onder te verdelen in drie groepen;

Plezier voor de hele familie
In het park zijn er ongeveer 25 attracties voor het hele gezin. Dit varieert van relatief rustige achtbanen tot verschillende waterattracties en verschillende varianten draaimolens. De minimale lengte voor de kinderen om in de attracties te mogen varieert van 90 centimeter tot 120 centimeter.

Thrillseekers
Voor de gasten die wat meer spanning zoeken zijn er onder andere vier verschillende achtbanen. Dender over het hout in de Tonnere de Zeus of vlieg over de kop in de snelle Gouderix. Ook een schommelende piratenboot mag natuurlijk niet ontbreken. De minimale lengte om in de attracties te mogen varieert van 120 centimeter tot 140 centimeter.

Jonge Galliër
Ook aan de jonge Galliër is gedacht; er zijn verschillende speelterreintjes en een flink aantal attracties voor de kleintjes onder ons. Het merendeel van deze attracties zijn kindvriendelijke varianten van de grote attracties. Zo is er een vrij val, een wildwaterbaan en draaiende theekopjes. De meeste attracties en speelterreinen zijn vrij toegankelijk, voor anderen is een minimale lengte van 80 of 90 centimeter vereist.

Entreeprijzen

Voor 2018 zijn er verschillende mogelijkheden qua entreeprijzen.

Overnachten

Omdat Parijs voor veel mensen nou niet bepaald om de hoek ligt, is er naast het pretpark een groot hotel gebouwd waar de vermoeide pretparkbezoeker, na een dag lang in het park rondgehangen te hebben, zich in typische Asterix-stijl kan terugtrekken. Regelmatig vertrekken er pendelbusjes van het pretpark naar het hotel en vice versa. Vanaf het Hôtel des trois Hiboux kun je ook gemakkelijk lopend naar het pretpark toe. De kamers zijn speciaal ingericht op families, er is zowel 's ochtends als 's avond een buffet en met enig geluk zie je bij het opstaan de everzwijnen voor je slaapkamerraam langslopen. Het hotel bevat verder onder andere een grote gameroom, lounge en zelfs een bibliotheek. Een ideale plek dus om het energieniveau weer op de te krikken voor een tweede dag op het pretpark. Kies je ervoor om te overnachten dan kan de auto geparkeerd worden bij het hotel, dit scheelt je weer in de parkeerkosten.

Routebeschrijving

Parc Astérix ligt nabij het plaatsje Plailly, een half uurtje ten noorden van de Franse hoofdstad Parijs. Voor Nederlanders is dit gunstig omdat je bij de heenreis helemaal niets te maken hebt met het drukke verkeer in en rondom Parijs.

Met de auto

De snelste route naar het pretpark is door bij Breda de grens met België over te steken en over de E19, via Antwerpen en Brussel, naar Frankrijk te rijden. Tussen Mons en Valenciennes rijd je Frankrijk binnen en via de A2 en de A1 kom je na ongeveer 440 kilometer en vijf uur rijden aan bij het parkeerterrein van het pretpark. Let erop dat jij over de Franse snelwegen, de autoroute du Nord, rijdt en dus tol zult moeten betalen. Een parkeerkaart kost je € 12,00 per dag.

Met het openbaar vervoer

Vanuit Amsterdam neem je de internationale trein, de Thalys. Deze brengt je in iets meer dan 3 uur naar Parijs. Stap uit bij het Gare du Nord en neem daar de RER (trein) lijn B naar het vliegveld Charles de Gaulles. Stap uit bij Aéroport Charles de Gaulle - Terminal 1 en loop vervolgens naar de desk van het Parc des Loisirs. Hier staan de mensen van het pretpark je al op te wachten om je mee te nemen naar de shuttlebussen. Een retourtje vanaf daar naar het pretpark kost €9,00, kinderen tot 12 jaar betalen € 8,00 en duurt ongeveer een half uur.

Lees verder

© 2016 - 2024 Sierd-jan, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Stedentrip ParijsStedentrip ParijsParijs staat bekend als een echte liefdesstad. Dit heeft vooral te maken met de historische bezienswaardigheden, de vele…
Pretparken in Los AngelesPretparken in Los AngelesOrlando is de hoofdstad van Amerika als het gaat om de hoeveelheid pretparken. Los Angeles mag echter zeker niet vergete…
Achtbanen in het pretpark Disneyland ParijsAchtbanen in het pretpark Disneyland ParijsDisneyland Parijs is een Frans pretpark met veel verschillende attracties. Naast familieattracties, speeltuinen en resta…
Asterix bij de PictenAsterix bij de PictenAsterix en Obelix, de lievelingsfiguren van menig stripliefhebber, beleven een nieuw avontuur in een nieuw album. Het is…

De zandmandala: een bijzondere mandalaDe zandmandala: een bijzondere mandalaDe zandmandala is een kunstwerk dat geheel uit zand bestaat. Vroeger werden er allerlei kleine steentjes gebruikt in pla…
De mogelijke gevolgen van een autoritaire persoonlijkheidDe mogelijke gevolgen van een autoritaire persoonlijkheidOnder de autoritaire persoonlijkheid wordt een geheel van persoonlijkheidskenmerken verstaan die leiden tot conformisme…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Ungry Young Man, Flickr (CC BY-2.0)
  • https://www.parcasterix.fr/en
  • https://www.parcasterix.fr/en/offers/hotels/hotel-des-trois-hiboux
Sierd-jan (112 artikelen)
Laatste update: 24-04-2019
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Sociaal cultureel
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.