Gratis uitjes en buitenactiviteiten met kinderen

Gratis uitjes en buitenactiviteiten met kinderen De tijd die een gezin samen doorbrengt is erg belangrijk. De band tussen ouder en kind wordt sterker als jullie regelmatig leuke dingen doen samen en tijd voor elkaar vrij maakt. Er zijn een hoop dingen die kinderen leuk vinden zonder dat het iets hoeft te kosten. Dit is vooral fijn voor de gezinnen die niet zoveel te besteden hebben.

Activiteiten in de zomer:

Het strand

Ga lekker naar het strand, ook als het niet heel warm is vinden kinderen het strand heerlijk. Samen kastelen bouwen, voetballen, rondrennen, vliegeren en als het wel warm is kunnen de kinderen ook nog lekker zwemmen.

De duinen:

Wandelen in de duinen is voor de kinderen ook een avontuur. Even lekker uitwaaien vinden ze heerlijk.

Speeltuin:

Er zijn in Nederland veel speeltuinen waar de toegang gratis, of nagenoeg gratis is. De tarieven zijn bijna altijd op internet te vinden

Picknicken:

Ga met je kinderen naar het park of een groot grasveld in de buurt. Neem een kleed mee en een picknick mand met broodjes en drinken. Veel kinderen vinden dit leuk omdat het anders is dan anders. Lekker buiten enten en spelen. Neem een bal mee zodat de kinderen lekker kunnen spelen of speel samen met ze. Lekker buiten zijn met zijn allen vinden kinderen erg leuk.

Activiteiten in de herfst:

Het Bos:

In de herfst is er in het bos een hoop te beleven voor kinderen. De bladeren zijn van de bomen gevallen en er groeien paddenstoelen. Ook is er van alles te vinden, zoals beukennootjes, kastanjes, mooie kleurrijke bladeren. Die kun je mee naar huis nemen en daar wat van knutselen of er een herfst tafel van maken. Bladeren kun je drogen in een boek en ze daarna op een vel papier plakken. Als je ze dan gaat schilderen en het blad eraf haalt heb je een mooi kunstwerk. Van de kastanjes kun je met prikkers poppetjes maken. Ook vinden kinderen het leuk om vies te worden en lekker door de bladeren te rennen en in bomen te klimmen.

Het strand:

Ook in de herfst kun je naar het strand, lekker uitwaaien vooral als het waait is dit voor kinderen spannend. Rennen op het strand is dan ook een leuke gratis activiteit.

Activiteiten in de winter:

Sleeën:

Als het heeft gesneeuwd vinden kinderen het het leukst wanneer ze hier samen met hun ouders van kunnen genieten, neem een slee mee en zoek een heuvel op, bijvoorbeeld in de duinen of een andere heuvel in de buurt en ga samen lekker sleeën, oudere kinderen vinden het heel leuk en spannend om van de heuvel naar beneden te sleeën. Kleine kinderen vinden het al leuk om gewoon over straat te sleeën.

Sneeuwpoppen maken

Kinderen vinden dit heel leuk en zijn vaak ook heel trots op het resultaat, maar het is nog leuker wanneer papa op mama mee helpt! Maak samen een grote pop of doe een wedstrijd wie de grootste pop kan maken.

Sneeuwballen gevecht:

Doe actief mee met de kinderen met een sneeuwballen gevecht. Kinderen vinden het heel erg leuk als je mee doet vooral als je normaal niet mee doet. Doe eens gek en speel lekker met ze mee!

Activiteiten in de Lente:

In de lente kun je samen met de kinderen bloemen gaan plukken. In het park, op grasvelden, er groeien allemaal bloemen waar je normaal misschien niet zo op let. Vooral voor jonge kinderen is dit erg leuk. Ook kun je activiteiten gaan doen die beschreven staan bij de zomer, zoals op het strand zandkastelen gaan maken, uitwaaien, wandelen in het bos of in de duinen of natuurlijk naar de speeltuin.
© 2012 - 2024 Nice, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Dagje uit voor de kleine beursDagje uit voor de kleine beursEen dagje uit met het gezin hoeft niet altijd veel geld te kosten. Een dagje naar een pretpark met een gezin met een paa…
Een dagje uit kan ook goedkoopEen dagje uit kan ook goedkoopEen dagje uit kunt u zeer duur maken door naar een attractiepark te gaan waar ze hoge tarieven vragen voor entree, parke…
Dagje weg met kids: Zeven ideeënDagje weg met kids: Zeven ideeënZin in een dagje weg met kids? Op zoek naar ideeën om er een echt leuke dag van te maken? Dat komt goed uit want hier vo…
Senioren: leuke activiteiten met kleinkinderenWanneer u een of meer kleinkinderen heeft prijst u zichzelf waarschijnlijk gelukkig. Er is meestal niks leuker dan samen…

Een beloningssysteem voor kinderen consequent toepassenEen beloningssysteem voor kinderen consequent toepassenDe meeste mensen kennen het wel, een beloningssysteem voor kinderen, maar hoe pas je het nou goed toe? Een beloningssyst…
Jeugdsportfonds: kinderen laten sporten in moeilijke tijdenJeugdsportfonds: kinderen laten sporten in moeilijke tijdenWanneer je krap bij kas zit en van het minimum moet leven is het heel moeilijk om geld vrij te maken om je kinderen te k…
Nice (48 artikelen)
Gepubliceerd: 23-02-2012
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Ouder en gezin
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.