Goedkoop een dagje uit met Kinderen

Goedkoop een dagje uit met Kinderen Wie kent het niet? De financiële crisis beheert op het moment je leven en je hebt het gevoel dat je alleen maar binnen zit omdat weggaan met je kinderen er financieel niet inzit. Gelukkig zijn er wel degelijk een aantal leuke uitstapjes te vinden die betaalbaar zijn. In deze informatie over een dagje uit met kinderen komen een aantal zeer goedkope en zelfs gratis uitstapjes aan bod.

De leukste en goedkoopste uitstapjes voor het hele gezin

Er zijn tegenwoordig nog weinig pretparken waarvoor je niet al maanden van tevoren moet gaan sparen. Zeker voor gezinnen die het op het moment kwa inkomsten wat moeilijker hebben, is dit een vervelend feit. Natuurlijk wil iedereen zijn gezin een fijne vakantie kunnen geven en ook eens lekker weg kunnen gaan. In dit artikel heb ik voor U een aantal leuke en betaalbare uitstapjes vermeld. Natuurlijk hoef je niet bij de lagere inkomens te horen om deze uitstapjes eens uit te proberen. Ze zijn voor iedereen die het leuk vindt om er met het hele gezin gezellig op uit te trekken bedoeld.

Speeltuinen en kinderboerderijen

Buitenspeeltuin Bokrijk in Genk (België)

Dit is echt een aanrader voor gezinnen die van een grote, goed georganiseerde buitenspeeltuin houden! Er is geen entree en de kinderen kunnen echt een hele dag genieten van de vele speeltuigen die er in het bos van Bokrijk zijn neergezet. Ook is er een groot stuk speciaal aangelegd voor de allerkleinsten. Er is in de zomer ook een waterplaats beschikbaar voor de welkome afkoeling. Hier spuiten fonteinen en zijn er kleine gangen met ondiep water waar de kinderen naar hartelust doorheen kunnen kruipen en zo wat verfrissing kunnen vinden. In de gehele speeltuin zijn degelijke picknick plaatsen en je mag dus gewoon je eigen eten en drinken van thuis meenemen. Wil je de kinderen toch een ijsje of een zakje chips geven zijn er kleine eettentjes voorzien. Maar er is ook een restaurant waar je rustig kunt gaat zitten voor een natje en een droogje.

Overigens bestaat er ook de mogelijkheid om op een pony te zitten (wel tegen betaling) of met kleine wagentjes te rijden (ook tegen betaling)Er is tevens een kleine kinderboerderij. Het domein is zo groot dat je er echt de hele dag van kunt genieten. Ook worden er vaak nog optredens gedaan en is er een mooie wandeltuin. Daarnaast zijn honden (aan de leiband) welkom. Ook in de omliggende bossen. Zeer schoon en netjes. En wat zeker niet onbelangrijk is…veilig!

Familiepark Plaswijkpark Rotterdam (Nederland)

Zeer uitgebreid familiepark waar je jezelf echt geen minuut hoeft te vervelend. Er is een dierenpark, een speeltuin, een verkeerspark en wandelpark. De dierentuin is vrij druk bezet met verschillende dieren van konijn tot tijger. In het wandelpark kom je door een weldadige rozentuin, een Engelse tuin en er is een uitgebreide picknickweide waar je het eten en drinken van thuis mag nuttigen. Het speelpark heeft een grote speeltuin, verkeerspark, waterspeeltuin, waterfietsen een trein en een heuse rondvaart op een boot. De entreeprijzen liggen hierbij zeer laag terwijl er genoeg te doen is! Vanaf 2 jaar betaal je Euro 5. 50 voor de hele dag genieten van dit geweldige park! Honden zijn welkom maar dienen ook te betalen en altijd aan de leiband te lopen.

Kasteelpark Born (Nederland)

Het Kasteelpark Born bevat, naast een mooie wandelroute en een leuke speeltuin voor de kinderen, ook nog een zeer interessant en mooi verzorgde dierentuin. Op deze manier heb je dus alles ineen voor een geslaagde dag uit met kinderen. Bij de speeltuin zijn ook drankjes en versnaperingen te verkrijgen tegen zeer lage prijzen en er zijn optredens van bijvoorbeeld een clown. Het park bevindt zich rondom de ruïne van het Kasteel van Born wat een extra mooi uitzicht geeft wanneer je rustig door de dierentuin wandelt. De entree prijzen zijn ook hier weer laag. Kinderen tot 2 jaar zijn gratis. Kinderen tot 12 jaar betalen euro 4. 50 en volwassenen euro 6. 50. Dit park is deze prijzen zeker waard! Honden zijn aangelijnd toegelaten in het gehele park.

Domeinen

De Pyramide in Woudenberg (Nederland)

Dit domein heeft een zeer grote speeltuin geschikt voor jong en oud. Het is erg netjes ingericht en heeft bovendien ook een gratis entree. Naast de speeltuin ligt een Lunapark, hierop staan een draaimolen, vliegtuigjes en ander kermisvertier waarvan, tegen een kleine vergoeding, gebruik gemaakt kan worden. Ook is er een bezoekerscentrum met uitleg over de Franse tijd en de Pyramide zelf. Tevens worden er geregeld evenementen georganiseerd. Deze speeltuin is dan ook echt een leuk en goedkoop dagje uit met het hele gezin. De kinderen zullen zich prima vermaken.

Labyrint drielandenpunt Vaals (Nederland, België, Duitsland)

Het drielandenpunt staat bekend om zijn geweldige wandel- en fietsroutes en geeft een mooi zicht van de natuur die te vinden is in het zuiden van Nederland. Dit punt bevat een zeer grote speeltuin en picknickweide waarvan de toegang geheel gratis is!Het Labyrint eens uitproberen kost volwassenen euro 3. 75 en kinderen euro 2. 75. Het is zeker de moeite waard eens te gaan bekijken. Er worden ook allerhande activiteiten georganiseerd.

Pretpark.

DippieDoe Best en Cuyk (Nederland)

Dit pretpark is leuk voor kinderen tot ongeveer 12 jaar. Er is van alles te beleven en de entree prijzen liggen, zeker in verhouding met andere pretparken, zeer laag. Kinderen boven de 3 jaar en volwassenen betalen euro 8,95. De attracties zijn zeer goed onderhouden en er is een leuke speeltuin extra op het park. Zeker weten de moeite waard om eens met je gezin naartoe te gaan!

De Valkenier Valkenburg (Nederland)

De Valkenier is een uitstap geschikt voor kinderen tot ongeveer 12 jaar. Er zijn verschillende leuke atracties te vinden en voor slecht weer is er een kleine binnenspeeltuin voorzien. Ook is er plaats om eten van thuis te nuttigen alsook een redelijk betaalbaar fast food restaurant. De kinderen kunnen zich zeer goed vermaken en het is een mooi schoon park te midden van Valkenburg. De entree prijs is Euro 7. 50 maar wanneer U naar huis gaat krijgt U een bon waarbij U voor de volgende keer slechts de helft betaald. Mooi meegenomen voor dit leuke kinderpretpark.

Tot Slot

Er zijn veel meer goede en leuke uitstapjes te vinden met kinderen. In België is er een groot voordeel dat bijna elk groot dorp of stad een gemeentelijke speeltuin heeft die altijd gratis is. Meestal zijn dit zeer mooie en veilige speeltuinen. In Nederland zijn deze ook nog wel te vinden, maar dan moet je toch goed zoeken. Toch zijn er ook wel mooie speeltuinen die minder dan euro 5,00 per persoon kosten denk maar eens aan de IJzeren Man in Weert.

Kinderboerderijen blijven altijd leuk voor kinderen en vaak leren ze er ook nog het een en ander van. Maar dit is al minder spannend voor wat oudere kinderen. Natuurlijk kan je er ook voor kiezen om gezellig samen naar het bos te trekken met een picknickmand vol lekkere versnaperingen. Of misschien eens alle oude gebouwen in de streek bezoeken. Er zijn uitstapjes genoeg voor gezinnen met een lager inkomen, alleen dien je af en toe creatief te zijn.
© 2009 - 2024 Steffie, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Dagje uit voor 5 euro of minderDagje uit voor 5 euro of minderDe meeste pretparken zijn echt een investering, al snel lopen de prijzen op tot 25 euro. Voor een dagje uit met 4 mensen…
Senioren: leuke activiteiten met kleinkinderenWanneer u een of meer kleinkinderen heeft prijst u zichzelf waarschijnlijk gelukkig. Er is meestal niks leuker dan samen…
Goedkope en gratis dagjes weg in eigen landGoedkope en gratis dagjes weg in eigen landSteeds minder mensen kiezen voor een vakantie in het buitenland. Veel mensen kiezen ervoor om als alternatief dagjes weg…
Een goedkoop dagje eruitIedereen heeft het weleens een nodig, een dagje eruit. Even de loskomen van de dagelijkse gang van zaken, de stress op h…

De kindertelefoonDe kindertelefoonVeel mensen worden gepest of seksueel misbruikt op school of thuis. Ze weten niet meer aan wie ze hun verhaal kwijt kunn…
Als je kind ouderdoof isIn dit artikel achtergrondinformatie over hoe het komt dat kinderen ouderdoof worden en wat je als ouder kan doen om dit…
Bronnen en referenties
  • De pretparken, speeltuinen hierboven genoemd
Steffie (51 artikelen)
Gepubliceerd: 11-07-2009
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Ouder en gezin
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.