Communie of lentefeest vieren in een vakantie- of pretpark

Communie of lentefeest vieren in een vakantie- of pretpark In mei is het weer volop tijd voor communie- en lentefeesten. Maar wat doe je als je huis en / of je tuin te klein zijn om mensen te ontvangen? Of als je weinig familie hebt en je je kind toch een leuke herinnering wil meegeven? Geen nood! Ga eens naar een vakantie- of pretpark voor een weekend. Je huis staat niet op z'n kop, je hebt minder stress en iedereen kan zich amuseren op zijn manier.

Meimaand, communiemaand

In mei is het weer volop communietijd. De jongsten van zes jaar vieren hun eerste communie en de oudsten vieren rond hun twaalfde hun plechtige communie. Ook voor mensen die niet katholiek zijn, is er de mogelijkheid om deze mijlpalen te vieren. Voor hen is er het lentefeest. Deze plechtigheden gaan vaak gepaard met grote familiefeesten. Maar wat als je thuis niet genoeg plaats hebt? Als je tuin maar een zakdoek groot is? Of als je een heel kleine familie hebt?

Help! Ik heb thuis niet genoeg plaats!

Je zou wel graag je hele familie uitnodigen om allemaal samen gezellig te feesten. Probleem is dat je huis te klein is om al deze gasten te kunnen herbergen. Of je hebt een piepkleine tuin. Of je hebt familie die uit het buitenland moet komen en je hebt niet genoeg kamers om ze allemaal te slapen te leggen. Een oplossing is om enkele bungalows te huren in een vakantiepark. Soms is er bij een vakantiepark zelfs een pretpark.

Attractiepark Slagharen

In Slagharen kan je leuke bungalows huren voor zes personen (eventueel nog één persoon extra mits bijbetaling). Honden zijn hier ook toegelaten. Aan de bungalows is een groot stuk grond waar je lekker buiten kan zitten om te eten of waar de kinderen kunnen spelen. Voor dezelfde prijs kan je ook het hele weekend terecht in het nabijgelegen attractiepark en mag je in het zwembad. Twee vliegen in een klap.

Ponypark City

Niet ver van Slagharen ligt Ponypark City. In dit park ook leuke bungalows voor zes personen (eventueel meer mits bijbetaling). Bij elke bungalow hoort een pony waar de kinderen de ganse dag op mogen rijden binnen het domein. In dit park zijn geen honden toegelaten vanwege de pony's. Op het domein heb je ook een klein zwembad, een speeltuin en een mini boerderij. Ideaal dus voor een feest voor een zesjarige. En ben je het beu in Ponypark City, dan neem je gewoon het treintje en ga je naar Attractiepark Slagharen. Allemaal voor dezelfde prijs.

Huur een jeugdherberg af

Wist je dat het ook mogelijk is om een jeugdherberg af te huren? Kies een leuke locatie, een jeugdherberg die groot genoeg is om je hele familie te herbergen, en je hebt alles bij de hand om er een fantastisch weekend van te maken. Je hebt een enorme keuken ter beschikking met alles wat je nodig hebt om te kunnen koken. Je kan naar zee gaan of naar de bergen. Meestal zijn er genoeg spelletjes voorhanden om de kinderen 's avonds bezig te houden en heel dikwijls is er buiten ook een ping pong tafel aanwezig of een volleybalnet. Kinderen tegen ouders of mannen tegen vrouwen? Spelen maar!

Natuurvriendenhuizen

Minder bekend maar ongeveer hetzelfde systeem als de jeugdherbergen zijn de natuurvriendenhuizen. Ook hier bedden genoeg, een volledig uitgeruste keuken ter beschikking en veel groen rondom. Vooral in Duitsland zijn er heel wat natuurvriendenhuizen op mooie locaties. Leuk om met de hele familie te gaan wandelen, te gaan fietsen of om naar een avonturenpark in de buurt te gaan.

Bungalows in vakantieparken

Een paar naast elkaar gelegen bungalows op een vakantiepark is ook een optie. Denk maar aan Center Parcs, Roompot of Landal Park. Ook van deze parken zijn er heel wat in binnen- en buitenland. Vele van deze parken hebben ook een (tropisch) zwembad en heel wat recreatiemogelijkheden. 's Avonds allemaal samen rond de BBQ en het feest is super geslaagd!

Mijn familie is te klein

Een kleine familie hebben kan soms een nadeel zijn. Je kan immers geen groot familiefeest organiseren. Maar daarom moet het feestje niet minder leuk zijn! Aangezien het een kleine familie is, kan je wat meer geld spenderen. Je kan dus naar een duurder attractiepark gaan. Ook deze attractieparken hebben meestal slaapgelegenheid op het parkdomein zelf. Zo kan je er een heel weekend van maken en moet je niet naar huis rijden na een dagje plezier.

Disneyland Parijs

Disneyland Parijs is een enorm park, waar je amper alles gedaan krijgt op één dag. Daarom is het handig dat je een nachtje kan bijboeken in één van de hotels van het park. Zo kan je 's avonds ook nog gaan genieten van de Parade en 's morgens van een meet and greet met de Disneyfiguren na een heerlijk ontbijt.

Efteling

De Efteling is een sprookjesachtig park waar groot en klein zich wel thuis voelt. Zelfs grootouders zullen het hier tof vinden. Samen naar het Sprookjesbos met de kleinkinderen en daarna uitrusten terwijl papa en mama met de kinderen in iets gewaagdere attracties gaan. Ook hier kan je rustig een nachtje doorbrengen in het nabijgelegen hotel.

Phantasialand

Niet echt bij de deur voor sommigen, maar wel leuk: Phantasialand in Bruhl (Duitsland). Ook hier genoeg vermaak voor een gans weekend en voor jong en oud. Met slaapgelegenheid op het park zelf.

Voor- en nadelen van een communie- of lentefeest buitenshuis

Voordelen

 • je huis wordt niet vuil
 • je moet je huis niet "ombouwen", want vaak moet je heel wat opbergen en verplaatsen voor je een grote groep mensen in je huis binnenkrijgt.
 • Je moet niet poetsen en opruimen
 • je moet niet bang zijn dat de kleine kinderen van alles gaan stukmaken of afbreken
 • geen stress omdat je alles moet voorbereiden en versieren
 • je kan ergens gaan eten, zodanig dat je hier ook niet van moet wakker liggen
 • je moet geen extra vermaak of oppas voorzien voor de kinderen
 • er is genoeg vermaak ter plaatse voor groot en klein
 • meestal is er genoeg ruimte en groen rond de slaapgelegenheid om te eten en om te ravotten
 • door de verschillende bungalows heeft iedereen meer privacy qua slapen en wassen
 • je bent er eens uit en dus heeft iedereen minder stress

Nadelen

het kan best een duur weekendje worden
iedereen gaat zich min of meer ver moeten verplaatsen
mensen zien soms op tegen de "verhuis" en het in - en uitpakken
voordat iedereen naar huis gaat, zal er gekuist moeten worden


Tip om het verblijf iets goedkoper te maken

Blijven slapen op het domein van een pretpark kan best duur uitvallen. Wat je kan doen om de kosten te drukken, is één dagje pretpark en daarna een huis huren in de buurt. Er zijn huizen te huur voor groepen tot twintig en dertig personen. Zo kan er 's avonds samen in het huis gegeten worden, iedereen kan er slapen en 's anderendaags kan er nog wat in de omgeving gewandeld worden. Voor Disneyland Parijs kan zo bijvoorbeeld een dagje Parijs gepland worden voor dag twee. Na de Efteling kan je een dagje Loonse-en Drunense duinen plannen inclusief pick nick. Na Phantasialand kan je even naar de Eifel voor een mooie wandeling of een plons in een maar.

Veel plezier en proficiat aan het feestvarken!
© 2014 - 2024 Mapa, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Phantasialand, Duits pretparkPhantasialand, Duits pretparkPhantasialand ligt niet heel ver van Nederland af en is erg leuk om een keer te bezoeken. Het pretpark is ook geschikt v…
Ponyparkcity en attractiepark SlagharenPonyparkcity en attractiepark SlagharenPonypark Slagharen, ponyparkcity. Ponyparkcity werkt nauw samen met Attractiepark Slagharen. Het ligt in de gemeente Ove…
Achtbanen in het pretpark Disneyland ParijsAchtbanen in het pretpark Disneyland ParijsDisneyland Parijs is een Frans pretpark met veel verschillende attracties. Naast familieattracties, speeltuinen en resta…

Opvoeding van etnisch gemengde kinderenOpvoeding van etnisch gemengde kinderenHet aantal kinderen van ouders met gemengde etnische achtergronden neemt door de toename van relaties tussen verschillen…
Kinderen en computersKinderen en computersComputers zijn handig en niet meer weg te denken uit het dagelijks leven. Ook kinderen gaan steeds meer met computers we…
Mapa (704 artikelen)
Laatste update: 13-06-2015
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Ouder en gezin
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.