Stylisten, waarom zijn ze zo machtig geworden?

Stylisten, waarom zijn ze zo machtig geworden? Waarom hebben de stylisten van beroemdheden tegenwoordig zoveel macht? Vroeger zorgden ze alleen ervoor dat mensen goed passende kleding outfits hadden, tegenwoordig is hun woord wet en zijn ze uitermate belangrijk geworden voor mode ontwerpers.

Stylisten van de sterren

De huidige Hollywood fascinatie met stylisten heeft ervoor gezorgd dat het succes van persoonlijke stylisten dat van de beroemheden waar ze voor werken evenaard.
Voor beroemdheden zijn stylisten net zo belangrijk geworden als hun publiciteits agent. Een persoonlijke stylist zorgt ervoor dat ze schitteren op een rode loper. Ook zorgen ze ervoor dat de betreffende beroemdheid een eigen individuele stijl krijgt waarmee ze bekend wordt. Veel jonge beroemdheden vertrouwen op hun niet alleen voor stijl advies maar ook voor het creëren van een garderobe die bepalend is voor hun imago. Tenslotte kan een outfit tegenwoordig een carriëre maken of breken.

Kleding van beroemdheden

Voorheen waren catwalk modellen de rolmodellen van jongeren, tegenwoodig worden jongeren geïnspireerd door de sterren die de laatste mode trends volgen. Of het nu Victoria Beckham is, Paris Hilton of Lindsey Lohan, de (over) fascinatie naar de sterren is steeds groter aan het worden. Beroemheden hebben een aanzienlijke macht in het beïnvloeden van de modetrends. Dit heeft ervoor gezorgd er nu geen modellen meer op de voorkant van een glossy staan maar dat dit nu de sterren zijn. Of het nu voor het verkopen van kleding, cosmetica, parfum of hun tijdschriften is, adverteerders en glossie's maken nu massaal gebruik van sterren om hun producten te promoten.

Mode ontwerpers

Door de stijgende invloed die beroemdheden hebben op het modebeeld, wordt de rol van hun persoonlijke stylisten ook steeds groter naar de mode ontwerpers toe. Ze zijn van onschatbare waarde voor het brengen van publiciteit en kwaliteit. Dankzij de retail omzet die sterren genereren door het dragen van bepaalde outfits op de rode loper wordt de baan van een stylist als cruciaal gezien in de wereld van fashion. Voor elke grote happening in Hollywood, bij elke award show of rode loper activiteit waar een beroemdheid naartoe zal gaan, zorgen de grote mode ontwerpers ervoor dat de stylisten de mooiste avondjurken krijgen in de hoop dat een van hun klanten die betreffende avondjurk zal dragen. Bv. de outfit van Julia Roberts op de Acadamy Awards in 2001 had een publiciteits waarde van 25 miljoen dollar.

Beroemde stylisten

De nummer 1 stylist onder de sterren en de stylist met verreweg de meeste invloed is Rachel Zoë. Rachel Zoë heeft gebruik gemaakt van de rode loper om de richting van mode te verschuiven. Sluike japonnen, oversized zonnebrillen, magere heupen en armen als tandenstokers is de felbegeerde look op dit moment en het lijkt wel Rachel's eigen stijl wat de sterren zo graag willen nabootsen. Ze is de hudige Hollywood "It Girl" als het gaat om haar stijl.
Rachel Zoë kleedt sterren als Nicole Richie, Keira Nightly en Lindsey Lohan. Ze rekent daarvoor zo'n 6.000,- dollar per dag voor haar diensten wat duidelijk maakt hoe onbetaalbaar mode is. Ze helpt haar klanten een bepaald imago neer te zetten, een verzameling van kleding, haarstijl, accessoires, en producten die ze in staat stellen om betoverend door de straten en over de rode loper van Hollywood te lopen.
© 2011 - 2020 Montyrulezz, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Interieur mooier door stylistInterieurstylisten zijn goedkoper dan binnenhuisarchitecten. Deze stylisten komen op verschillende manieren aan hun inko…
Outfittery: stijlvol gekleed dankzij gratis modeadviesOutfittery: stijlvol gekleed dankzij gratis modeadviesShoppen, je moet er van houden. En als je er van houdt, dan is het nog de vraag of je er wel tijd voor hebt. Outfittery…
Rechtstreeks meubels kopen van de fabrikantNatuurlijk kun je op een woonboulevard of in een meubelwinkel je nieuwe bank kopen, maar er zijn ook andere manieren om…
Toegevoegde waarde van een verkoopstylistToegevoegde waarde van een verkoopstylistHuizen die in de verkoop staan worden verkocht als de potentiële kopers een prettig gevoel krijgen van het huis. De inri…
Volgen van een beroepskeuzetestVolgen van een beroepskeuzetestHet volgen van een beroepskeuzetest kan goed helpen om te bepalen wat iemand na zijn opleiding wil gaan doen. Er zijn ve…
Bronnen en referenties
  • www.suite101.com
  • www.fashioncareercenter.co

Reageer op het artikel "Stylisten, waarom zijn ze zo machtig geworden?"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Montyrulezz
Gepubliceerd: 25-07-2011
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Opleiding en beroep
Bronnen en referenties: 2
Schrijf mee!