Voorbeeld van een CV in Word

Voorbeeld van een CV in Word Wil je een nieuwe baan, dan is de kans groot dat je hiervoor eerst moet solliciteren, waarbij het aanleveren van een Curriculum Vitae (CV) een vereiste is. Het opstellen van een CV wordt door veel mensen echter als lastig gezien. Maak je gebruik van dit voorbeeld CV dat gemaakt is in Microsoft Word om je eigen CV samen te stellen, dan heb jij voortaan een voordeel op je concurrenten. In Nederland heeft een Curriculum Vitae vaak dezelfde opbouw. Dit betekent niet dat je jouw CV per se zo moet maken, maar het geeft je wel een handige leidraad. De onderdelen van een CV vind je onderstaand.

Inhoud van een CV

Personalia

Hier verstrek je al je persoonlijke gegevens, zoals je NAW gegevens, geboorteplaats, burgerlijke staat, rijbewijs et cetera.

Opleiding

Hier geef je aan welke opleidingen je hebt gevolgd/afgerond. Heb je nog andere cursussen en/of trainingen afgerond, dan kun je deze hier ook bij vermelden. Het is het beste om je meest recente opleiding bovenaan te zetten. Op welke basisschool je hebt gezeten, is namelijk niet relevant en kun je het beste onderaan plaatsen, of zelfs weglaten.

Werkervaring

Hier geef je aan welk werk je allemaal gedaan hebt en/of momenteel nog doet. Begin met je meest recente baan. Je hoeft overigens niet alles te noemen wat je gedaan hebt, houd het bij de relevante dingen. Als jij solliciteert op een baan als manager, dan is het zeer waarschijnlijk niet relevant dat je een folderwijk hebt gehad.

Nevenactiviteiten

Hier geef je aan welke dingen je hebt gedaan naast je opleiding en je werkervaring. Ben je bijvoorbeeld vrijwilliger in het lokale ziekenhuis? Coach je het voetbalteam van je kleine neefje? Zat je vrijwillig in het bestuur van een vereniging? Dit zijn allemaal activiteiten die je op kunt nemen onder de noemer nevenactiviteiten.

Vaardigheden

Hier geef je aan over welke vaardigheden je beschikt. Gedacht kan worden aan computerprogramma's waar je mee overweg kunt, maar ook aan bijvoorbeeld typediploma's.

Talen
Hier geef je aan welke talen je spreekt. Vermeld dan de taal die je spreekt, of dit schriftelijk en/of spraak en/of lezen is en of je daarin matig, goed of vloeiend bent.

Interesses

Hier geef je aan welke hobby's je hebt. Dit is het deel van je CV waaruit mensen een beetje kunnen afleiden wat voor type je bent en waar je jezelf graag mee bezig houdt.

Waarmee moet je rekening houden bij het schrijven van je CV?

Een goed geschreven CV maakt het verschil tussen een afwijzing en een uitnodiging voor een gesprek. Je moet dus voldoende aandacht besteden aan het schrijven van je Curriculum Vitae in Word. Met dit korte, maar krachtige document kun je anderen snel een beeld van jou geven. Pas je CV per sollicitatie aan en probeer het beperkt en relevant te houden. Eventuele aanvullende informatie kun je opnemen in je sollicitatiebrief, of je vertelt het in het sollicitatiegesprek zelf.
© 2013 - 2024 Loraine91, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Voorbeeld van een factuur gemaakt in WordVoorbeeld van een factuur gemaakt in WordHeb je een eigen bedrijf, dan zijn facturen de basis voor je omzet en voor het berekenen van de BTW. Op basis van uw fac…
Rekenen met breukenVoor velen is het een lastig iets, rekenen met breuken. Of dat je nu op school zit of een ouder bent, of misschien wil j…
Zuren basen en buffersZuren basen en buffersWat is zuur? Een granny smith is zuur maar hoe word die zure smaak veroorzaakt? En bestaat er ook zo iets als anti zuur?…
Disney Treasures: Walt's tomorrowlandWalt Disney heeft het grote park Disneyland opgericht. Dit park bestaat uit vele delen waaronder Tomorrowland. Over Tomo…

Doe waar je goed in bentDoe waar je goed in bentHet lijkt zo vanzelfsprekend, ‘doen waar je goed in bent’, toch is de praktijk anders. We worden allemaal geboren met ee…
Bronnen en referenties
Loraine91 (20 artikelen)
Laatste update: 13-05-2018
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Opleiding en beroep
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.