Single en gelukkig

Single en gelukkig Een man en een vrouw, gelukkig samen, dat is nog steeds het ideaalbeeld in onze maatschappij. Vreemd eigenlijk, aangezien een relatie lang niet altijd gelukkig maakt. Vaak ontnemen partners elkaar (on)bewust het geluk. Alleen zijn is echt zo erg nog niet, na het verbreken van een relatie gaat er een wereld voor je open! Vaak slaat na het verbreken van een relatie de twijfel toe. Een overweldigend gevoel van eenzaamheid bekruipt ons. Alleen zijn is niet normaal en kan niet gelukkig maken ... Deze gedachten spookt misschien wel door je hoofd, maar is het ook echt de waarheid? Deze gedachten komen vaak voort uit een gevoel van onzekerheid en worden veroorzaakt door het verlies van het bekende en vertrouwde. Het bekende en vertrouwde lijkt misschien de veiligste weg, maar is uiteindelijk niet altijd het beste pad dat men kan bewandelen.

Als single gaat er een wereld voor je open. Belangrijk is dat je ook de positieve kanten van het single zijn in kunt zien. Hieronder noem ik een aantal zaken van geluk die gekoppeld zijn aan het single zijn. Ook noem ik een aantal zaken die je over je verdriet heen helpen en/of het verdriet omzetten in iets positiefs.

Doorbreek het gevoel van verdriet en zelfmedelijden

Stop met nadenken ...

Over wat anderen van je denken. Het is eenvoudig om jezelf gek te maken met je eigen gedachten. Het maakt niet uit dat je vrienden wel een relatie hebben. Ook al lijken deze relaties aan de oppervlakte perfect, je weet niet wat zich thuis afspeelt. Iedere relatie heeft zo zijn eigen problemen, daar ben jij nu mooi van verlost. Trap ook niet in alle droomrelaties die je ziet in soaps en films, deze weerspiegelen namelijk alles behalve de werkelijkheid.

Zet je negatieve gedachten om in iets positiefs

In plaats van na te denken over wat je allemaal mist en niet meer kan zonder partner, is het beter om na te denken over wat je nu allemaal wél kan. Wat wil je met je leven? Wil je bijvoorbeeld een taal leren, dan is dit het goede moment om je voor een cursus in te schrijven. Probeer het meeste uit je leven te halen. Op deze manier laat je je ex en de rest van de wereld zien dat je niemand nodig hebt om het beste uit jezelf te halen.

Realiseer jezelf hoe gelukkig je bent

Verreweg de meeste mensen in de wereld kennen de vrijheid waarover jij beschikt niet. Ontzettend veel mensen worden in hun vrijheid beperkt door een ziekte, door honger of door een dictator. Of mensen zijn dakloos, hebben grote schulden of leven in een oorlogsgebied. Geniet van je vrijheid, die is echt zo slecht nog niet!

Hoe moeilijk het ook is ...

Het is moeilijk om niet in de put te raken en om zelfverzekerd te blijven na het verbreken van een relatie. Toch is het belangrijk om in jezelf te blijven geloven. Je hebt niemand nodig om gelukkig te zijn, je bepaalt je eigen gelukt. Je moet van jezelf kunnen houden, ook als er op dit moment niemand anders is die van je houdt. Belangrijk is om te onthouden dat niets voor altijd is. Je kunt je op dit moment eenzaam voelen, maar het kan altijd dat je nog eens iemand tegen komt waar je gelukkig mee bent. Als dit niet zo is, dan weet ik zeker dat je je geluk ook in andere zaken en mensen kunt vinden.

Afleiding

Stort je op je werk

Nu je geen man meer hebt die je belemmert in je persoonlijke ontwikkeling, kun je je volledig storten op je carrière. Door je op je werk te concentreren ben je met je gedachten niet bij je verdriet. Je werk biedt niet alleen afleiding, maar ook sociale contacten met je collega's.

Verwen jezelf

Vond je man het altijd maar geldverspilling als je weer eens een manicure wilde? Had hij nooit zin om mee te gaan naar de spa om eens lekker verwent te worden? Of ging hij wel mee maar vergalde hij het plezier? Nu is je kans om eens helemaal tot jezelf te komen en jezelf te gunnen wat je verdient. Gun je zelf van tijd tot tijd eens een beautydagje. Je zult je zelfverzekerder voelen en mensen zullen je ook heel anders aankijken als je er goed verzorgd uitziet.

Ga/blijf sporten

Verzorg jezelf goed. Doe dit niet alleen door jezelf af en toe een beautydag te gunnen. Ga ook regelmatig fitnessen om in vorm te blijven. Ook de beweging zorgt voor afleiding. Bovendien zul je je zelfverzekerder en gelukkiger voelen als je goed in vorm bent. Beweging stimuleert namelijk een hormoon dat een gevoel van gelukzaligheid bezorgt.

Doe eens iets nieuws

Sluit je aan bij een nieuwe sport- of hobbyclub. Nieuwe ervaringen en afwisseling zorgen ervoor dat je verder gaat met je leven. Het ontdekken van nieuwe dingen en het maken van nieuwe vrienden maken dat je niet blijft hangen in de oude sleur.

Beleef je oude leven

Doe weer dingen die je deed voor je een relatie had. Ga weer uit, flirt met mannen. Pak je oude hobby's weer op, ga een dagje naar het strand met vriendinnen. Doe gewoon lekker waar je zin in hebt, doe alles wat je ook maar enig moment hebt gemist in je relatie!
© 2011 - 2024 M_ichje, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Maakt geld de mens gelukkig?Maakt geld de mens gelukkig?Je kunt er niet omheen, geld is belangrijk in het leven. Waar sommige mensen aangeven wel degelijk gelukkig(er) te worde…
Relaties die geluk brengenRelaties die geluk brengenDat willen we allemaal wel: relaties die geluk brengen. Maar werkt het zo? Volgens vele Aziatische filosofieën, zoals de…
Geld en gelukkigIedereen weet dat geld niet gelukkig maakt, maar zonder geld bent u in onze maatschappij wel erg ongelukkig. Met weinig…

Verschillen echtscheiding en scheiding van tafel en bedVerschillen echtscheiding en scheiding van tafel en bedGehuwden die niet meer samen door het leven willen gaan, kunnen een echtscheiding aanvragen of een scheiding van tafel e…
Signalen dat zij je leuk vindtSignalen dat zij je leuk vindtWanneer vindt een meisje je leuk? Vrouwen laten op verschillende manieren zien dat zij een man leuk vinden. Als je goed…
Bronnen en referenties
  • http://www.wikihow.com/Be-a-Happy-Single-Woman
  • http://www.wikihow.com/Be-Single-and-Happy
M_ichje (113 artikelen)
Gepubliceerd: 27-08-2011
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Man en vrouw
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.