Hoe vergeet je je ex?

Met het hanteren van onderstaande 10 adviezen kun je een verbroken relatie makkelijker vergeten. Als de relatie over is kun je nog lang aan je ex-geliefde blijven denken. De gedachten stromen rond in je aderen en ze blijven zich opdringen bij iedere hartslag. Een oude, hopeloze liefde moet slijten. Dat kan lang duren; de gedachten aan je ex willen voortdurend herbelevendigd worden. Om je te onttrekken aan dit energievretende proces zijn er een aantal doeltreffende handelingen mogelijk. Let op! Dit artikel is geschreven vanuit de persoonlijke visie van de auteur en bevat mogelijk informatie die niet wetenschappelijk onderbouwd is en/of aansluit bij de algemene zienswijze.

Inhoud:


Na 10 jaar nog dromen

Wanneer de scheiding definitief is begin je pas te beseffen hoezeer jullie levens verstrengeld waren. Iemand waarmee je veel hebt gedeeld kun je niet makkelijk vergeten. Soms komen beelden van je grote liefde in je dromen nog na 10 jaar terug. Dat zijn allemaal menselijke verschijnselen; iedereen die zijn weg gaat op het liefdespad heeft ermee te maken. Je moet de draad wel oppakken omdat herstel van de liefde door allerlei omstandigheden onmogelijk is. Om het jezelf niet te moeilijk te maken staan hier een aantal goede raadgevingen om de gedachte aan je ex te doen vervagen.

1. Op vakantie gaan

Op vakantie doe je elke dag nieuwe indrukken op. Het is belangrijk om naar een land te gaan waar je nog nooit geweest bent. Het reizen naar een voor jou nieuw continent is het beste wat je kunt doen. In een land met een andere cultuur verleg je steeds je aandacht naar onontgonnen terreinen. ´s Avonds zul je vermoeid van alle nieuwe ervaringen snel inslapen. Je hebt geen tijd om te treuren of te piekeren.

2. Verander jezelf; ga op ontdekkingstocht

In het leven is het goed om jezelf te leren kennen. een belangrijk middel daartoe is het breken met de sleur. Je relatie is verbroken; breek dan ook met de gewoontes die erbij horen. Pak de dingen aan op een nieuwe manier, leef een nieuwe levensstijl. De vakantie is hiervoor het ideale handvat omdat je altijd heel positief staat in het voornemen op vakantie te gaan. Tijdens een vakantie doe je veel ervaringen en ontmoetingen op die het je makkelijker maken een ex te vergeten. Het is een goed idee om de vakantie helemaal anders aan te pakken. Als je nog nooit op groepsreis bent geweest; doe dat dan nu. Ben je nog nooit alleen op vakantie geweest; grijp dan nu je kans. Ben je nog nooit met je beste vrienden of vriendinnen weg geweest, pak dan de mogelijkheid aan om je levenservaring uit te breiden. Als je altijd lange, luie vakanties hield, maak dan nu een korte vakantie met veel doe-activiteiten. Natuurlijk kun je ook rustig twee of drie maanden backbacken in een derde wereldland als je daarvoor geneigd was Ibiza of andere feestbestemmigen te bezoeken. Breek in ieder geval met de sleur en herontdek jezelf. Ontdek ondertussen nieuwe landen en continenten.

3. Niet toegeven aan de dwang te bellen

Stel je ex niet op de hoogte van de ontwikkelingen in je leven. Mail niet, bel niet, schrijf niet! Zoek niet de plekken op die je samen deelden. Dat is vragen om een de herinnering weer te laten opbloeien; je hebt elkaar vaarwel gezegd om duidelijke redenen. Wanneer jouw voormalig partner jou contacteert, wees dan terughoudend. Leg het naast je neer; het is waarschijnlijk slechts een worsteling van je ex met een zinloze emotie.

4. Dingen ondernemen die je deed voor de relatie

Je vriend of vriendin heeft ervoor gezorgd dat je allerlei gewoontes die je had niet meer uitvoert. Sommige mensen hebben sterk de neiging hun partner te veranderen. Wanneer de relatie is verbroken kun je de oude gewoontes hervatten; zonder dat je opmerkingen naar je hoofd krijgt geslingerd. Geniet van wat je deed voordat je verkering had.

5. Flirten

Flirten is heel goed om je ex te vergeten. Soms kan een flirt zelfs tot spannende contacten of blijvende vriendschap leiden. Een uitbreiding van je vrienden en kennissenkring is de beste remedie tegen een gebroken relatie. Probeer niet iedereen te vergelijken met je ex. Iedereen is in zichzelf uniek. Hoe je naar je ex kijkt zegt veel over jezelf. Het grote voordeel van uit elkaar gaan is dat je weer onbeperkt en zonder schuldgevoel mag flirten met iedereen. Dat je nieuwe contacten opbouwt is belangrijker dan het verleden nieuw leven inblazen door te piekeren en te dromen hoe mooi het was. Je kunt op dit moment genieten van de vrienden, vriendinnen en lieve familie waar je nu meer tijd voor hebt.

6. Gooi de ring weg

Gooi de cadeautjes weg of berg ze op in een doos. Draag geen spullen die je van je ex hebt gekregen. Een ring is een magisch cadeau. Alle gevoelens en gedachten over je geliefde blijf je voelen als je de ring blijft dragen. Stop allereerst onmiddellijk met de ring dragen. Doe nu de ring af. Stop de ring in een oude schoenendoos samen met een paar andere cadeautjes die je ooit hebt gekregen. Zo sluit je de periode symbolisch af. Je hoeft je verleden niet gelijk aan de vuilnisman mee te geven. Als je een nieuwe liefde vindt dan zul je lachend raad weten met de inhoud van de schoenendoos.

7. Dromen

Schenk geen aandacht aan nachtelijke dromen over je ex. De gedachten zitten in je systeem, in je ziel en in je bloed. Die zijn er niet 1, 2, 3 uit te krijgen. Een droom over je ex betekent beslist niet dat je direct naar de telefoon moet grijpen om romantisch te sms-en: ik heb gedroomd over jou! De ontvangende kant zal eerder denken wat een hopeloze, sentimentele kneus je bent.

8. Onderneem activiteiten

Begin met nieuwe dingen te doen in je leven die je nog nooit eerder hebt gedaan. Doe een cursus. Ga sporten. Word lid van een vereniging, eetclub of ideële stichting. Stap in een commissie die belangen behartigt over iets wat je aanspreekt. Kortom: breid je leven uit met nieuwe activiteiten. Groepsactiviteiten hebben als groot voordeel dat je nieuwe mensen leert kennen. Een huisdier nemen kan ook een nieuwe onderneming zijn maar werkt lang zo sterk niet als het opbouwen van een nieuwe kennissenkring. Met je nieuwe maatjes doe je dat wat je altijd al gewild hebt maar waar je niet aan toe kwam. Zo leer je en nieuwe vaardigheden en je leert nieuwe mensen. Wanneer je genoeg nieuwe mensen ontmoet is de kans groot dat je nieuwe liefde ertussen zit. Er zwemmen veel vissen in de zee; nu heb je de kans ze te ontmoeten en plezier te maken.

9. Focus op het nu

Het verleden is gebeurd. Blijf daar niet in hangen. De toekomst bestaat helemaal niet; je hebt alleen het nu. Het heeft geen zin om over een toekomst te fantaseren of te denken; nu ben en blijf ik alleen. Je leven ligt in jouw handen. Probeer niet te fantaseren noch te herinneren. Maar leef in het nu. Geniet van je tijdelijke, ultieme vrijheid want er zijn mogelijkheden te over om een nieuwe, betere geliefde te vinden.

10. Volle agenda

Relatieproblemen nemen veel tijd in beslag; de kans is groot dat je vrienden en vriendinnen te weinig zag. Maak afspraken om vrienden en familie te zien. Geef jezelf het plezier van een volle agenda met allerlei leuke activiteiten. Het opbreken van een relatie kun je op veel manieren positief beschouwen; je hebt tijd over om nieuwe kanten van het leven te ontdekken. Blijf niet met jezelf zitten maar stel je open voor andermams zienswijzen en interesses. Leef je in mensen uit je omgeving in en betrek niet alles op je eigen sores. Ga helemaal ervoor om dit nieuwe hoofdstuk als een bevrijding te ervaren. Je bent begonnen aan een nieuw deel van je leven.
© 2011 - 2024 Tom008, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
De pil vergeten! Wat zijn de gevolgen?De pil vergeten! Wat zijn de gevolgen?Je bent de pil vergeten. Wat kun je nu het beste doen? Het kan iedereen wel eens overkomen de pil te vergeten. Maar soms…
De anticonceptiepil vergeten, wat nu?De anticonceptiepil is een pil die voorkomt dat je ongewenst zwanger wordt. Het komt weleens voor dat je de pil vergeet.…
Pil vergeten en morningafterpilPil vergeten en morningafterpilEen pil wordt als vergeten beschouwd als deze meer als 12 uur te laat is ingenomen. Bij het vergeten van één pil is de k…
Je vriendin ten huwelijk vragenJe vriendin ten huwelijk vragenJe vindt dat het tijd wordt dat je je vrienden de grote vraag gaat stellen om haar ten huwelijk te vragen. Het is een be…

Signalen dat hij je leuk vindtSignalen dat hij je leuk vindtJe kent hem nu een tijd en wil graag weten wat hij nu eigenlijk van je vindt. Vindt hij je nu leuk of niet? Maar hoe kom…
De sociobiologische verklaring voor sekseverschillen: natureDe sociobiologische verklaring voor sekseverschillen: natureAl jaren vragen wetenschappers zich af waarom mannen en vrouwen van elkaar verschillen. Is het nature of nurture? Zijn d…
Bronnen en referenties
  • http://relationships.comohacerpara.com/en/n4530/how-to-forget-your-ex.html
  • http://forgetyourex.tripod.com/
  • http://lonelyou.com/get-over-ex-void.php
  • http://theadventurouswriter.com/quipstipsrelationships/how-to-forget-your-ex-after-a-breakup-when-you-still-love-him/
  • http://socyberty.com/relationships/how-to-forget-an-ex/
Tom008 (1.183 artikelen)
Laatste update: 09-05-2012
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Man en vrouw
Bronnen en referenties: 5
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.