Liefdesbrief: Zo schrijf je de perfecte brief

Liefdesbrief: Zo schrijf je de perfecte brief Iemand leren kennen en heel erg verliefd? Of is het uit met je partner en wil je zeggen wat je voelt? Heb je ergens spijt van? Je probeert je gevoelens te verwoorden in een email of echte liefdesbrief maar het wil maar niet lukken. Hoe hard je ook probeert. Hoe meer emotie erbij komt kijken, hoe moeilijker het wordt om je gevoelens op papier te krijgen. Omdat dat een feit is, probeert dit artikel je handvatten te geven hoe je de perfecte liefdesbrief kan schrijven. Zo doe je dat!

Welke vorm krijgt de liefdesbrief?

Wanneer je de keuze hebt, kies dan liever niet voor het zenden van een email. Het zenden van een e-card is leuk maar ook gemakkelijk en die indruk maakt het ook. Doe het liever op de ouderwetse manier en schrijf een echte, handgeschreven brief. Dit maakt een veel betere indruk; het is duidelijk te zien dat je moeite hebt gedaan, omdat je de ander echt belangrijk vindt. Zorg er dus voor dat je een mooi stevig vel papier kiest van een neutrale kleur. Wanneer je een datum op de brief zet, zal de ander later altijd kunnen teruglezen wanneer het moment was dat jij deze brief aan hem of haar hebt geschreven. Schrijf de brief eerst in klad en schrijf hem dan over, de volgende dag, na hem nog een keer te hebben overgelezen.

Het creëren van de juiste omgeving voor het schrijven van jouw brief

De juiste omgeving kan je helpen om in een romantische stemming te komen. En een romantische stemming zorgt voor inspiratie. Ga rustig zitten, zet een rustig muziekje op en denk aan de ander. Waarom je hem of haar zo leuk vindt of wat het precies is dat je zo graag wilt vertellen.

Denk aan hem of haar en denk aan wat er gebeurd is, gezegd is en aan wat je voelt. Wat wil je dadelijk in de brief gaan vertellen? Wat wil je echt gaan zeggen tegen hem of haar?

Het schrijven van de brief zelf

De inleiding: Waarom schrijf je deze brief?

Kies liever niet voor een formele aanhef maar verzin iets liefs. Als je elkaar goed kent, gebruik dan een koosnaampje dat jullie vaak gebruikten. Als je nog niet zo close bent houd het dan bij "lieve" of " liefste" gevolgd door de naam van degene, waarop je verliefd bent.

Begin de brief door te beschrijven waarom je eigenlijk aan het schrijven bent geslagen. Wat is de precieze reden dat je nu deze brief schrijft? Omdat je niet op kan houden met denken aan hem of haar en al nachten niet slaapt bijvoorbeeld. Of: Omdat je al wekenlang keer op keer in je hoofd herhaalt wat er toch is misgegaan tussen jullie en het er heel, heel moeilijk mee hebt.

Stel jezelf niet te zwak op en zeg geen dingen als "je zult me wel een idioot vinden...". Maar wees wel eerlijk in wat je voelt, zo eerlijk als je maar kunt zijn, zonder manipulatie of dwang. Zeg wat je voelt en laat het bij de ander wat hij of zij daarvan zal vinden.

De kern van de brief: Waarom ben je juist op hem of haar verliefd geworden?
Of het nu uit is of nog niet aan, dat maakt voor dit deel van de brief geen verschil. Je gaat nu op papier zetten waarom je de ander zo bijzonder vindt en waarom je op hem of haar verliefd bent geworden. Vertel wanneer en hoe het gebeurde en hoe je leven is veranderd, doordat je verliefd werd.

Leg uit dat je alleen nog maar met hem of haar verder wilt en benadruk hoe jullie overeenkomen in gevoelens, gedachten, normen en waarden. Zeg hoe bijzonder je hem of haar vindt en waarom je dat vindt. Leg uit waarom hij of zij voor jou duizend keer leuker, meer bijzonder en meer speciaal is dan wie dan ook ter wereld. Leg uit dat hij of zij de enige is voor jou.

Wees 100% eerlijk en leg je ziel bloot. Houd niets achter als het om gevoelens gaat.

De afsluiting: Laat het bij de ander

Geef aan dat je gezegd hebt wat je wilde zeggen. Dat dit het was dat telde en dat je hoopt dat je dat op een goede manier hebt kunnen overbrengen. Zorg voor een positieve afsluiting zoals "Ik denk aan je". Laat de reactie bij hem of haar en spreek geen verwachtingen uit. Jouw boodschap is afgeleverd en het is nu aan de ander om er iets mee te doen en er over na te denken.

Schrijf jouw liefdesbrief over op het nette papier en stop hem in een enveloppe, die past bij het briefpapier. Adresseer de enveloppe (natuurlijk ook handgeschreven) en verstuur de brief via de echte post. En nu maar hopen dat alles goed uitpakt; jij kunt nu in ieder geval niets meer doen, je hebt eerlijk en met je hart op papier gezet wat je voor de ander voelt.
© 2009 - 2024 Sterretje999, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Nieuwe liefde en omgaan met je exNieuwe liefde en omgaan met je exJe bent verliefd en wil een nieuwe liefdesrelatie aangaan, maar, je hebt een ex. Omgaan met je ex, goed idee of niet? Is…
Chemie van de liefdeChemie van de liefdeIs de chemie van de liefde een metafoor, of gebeurt er chemisch inderdaad iets met de mens als we verliefd worden? Wat g…
Kenmerken en verschillen in de liefdeHet gevoel van liefde en verliefdheid heeft iedereen wel eens ervaren. Voor veel mensen is het echter een raadsel waar l…

Hoe zorg je dat iemand verliefd op je wordt?Stel je vindt iemand heel erg leuk en je denkt dat hij of zij niet hetzelfde voor jou voelt... Moet je je daar dan maar…
Hoe weet je of een jongen jou leuk vindt?Hoe weet je of een jongen jou leuk vindt?Vindt die leuke jongen jou inderdaad net zo leuk als jij hem? Is hij stiekem misschien zelfs verliefd op je? Je kunt het…
Bronnen en referenties
Sterretje999 (364 artikelen)
Laatste update: 03-02-2012
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Man en vrouw
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.