Zoenen met een beugel. Kan dat?

Zoenen met een beugel. Kan dat? Zoenen met een slotjesbeugel of een andere beugel, lukt dat? Gelukkig hoeft dat helemaal geen problemen op te leveren tijdens het tongzoenen, je moet alleen even weten waar je op letten moet. Zoals iedereen die een slotjesbeugel draagt, weet, kunnen de slotjes die op je tanen zitten de binnenkant van je lip best wel irriteren. Aan het begin gebruik je daar wax voor, na een tijdje wen je er meestal aan. Maar als je gaat zoenen moet je wel opletten dat je je lippen niet te stevig op andermans mond drukt. Zoenen met een slotjesbeugel, hoe doe je dat? Er worden vaak grapjes overgemaakt, maar is dat terecht? Is het onmogelijk om lekker te zoenen als je een beugel hebt? Heeft een ander zin om te zoenen als je een slotjesbeugel hebt? En wat als je allebei een slotjesbeugel hebt? Als je zoent terwijl je een slotjesbeugel hebt, moet je niet te hard duwen tijdens het zoenen, omdat de binnenkant van je lippen dan beschadigd kunnen raken.

Zoenen als je allebei een slotjesbeugel hebt

Als je allebei een slotjesbeugel hebt en je wilt gaan tongzoenen, dan moet je er rekening mee houden dat de beugels tamelijk scherp zijn. Als je niet op de juiste manier zoent, kan je dan je lip of tong pijn doen. Tijdens het tongzoenen kan je daarom het beste:
  • de beugel van de ander proberen uit de weg te gaan
  • ook is het aan te raden om je hoofd niet te wild te bewegen
  • druk je mond niet te hard op de mond van je zoenpartner

Kunnen beugels aan elkaar vast komen te zitten tijdens het zoenen?

Slotjesbeugels kunnen inderdaad aan elkaar vast komen te zitten als je aan het tongzoenen bent en je hebt allebei een slotjesbeugel. Om dat te voorkomen moet je in dat geval voorzichtig zoenen en met veel tact. Ga niet als een wilde je hoofd bewegen maar zoen in alle rust, met precisie. Op zich hoeft het allemaal niet zo eng te zijn, want vrijwel altijd gaat het goed. De kans dat twee beugels in elkaar vast komen te zitten is gelukkig niet zo groot. gebeurt het wel? Tja, dan kom je meestal door een beetje te wrikken en te piepen wel weer los. Mocht je de indruk hebben dat je beugel beschadigd is, dan moet je even terug naar je tandarts.

Is een beugel onaantrekkelijk?

Wil een meisje of jongen wel zoenen met iemand die een beugel heeft? Meestal is dat geen probleem, maar het komt wel voor dat sommigen een beugel zo onaantrekkelijk vinden dat ze er niet aan beginnen om met iemand met een beugel te zoenen. Maar heel veel jonge mensen dragen een periode een beugel, dus in de meeste gevallen vinden anderen je nog steeds aantrekkelijk met een beugel. En heel soms vinden mensen een beugel zelfs juist erg charmant.

Voorbereiding voor het zoenen met een beugel

Ben je van plan om te gaan zoenen? Maak je beugel dan netjes schoon, en ook je gebit. Zorg natuurlijk ook dat je een frisse adem hebt.

Is zoenen met een beugel wel lekker?

Eigenlijk vrijwel alle mensen die een beugel hebben en die gezoend hebben, zijn van mening dat zoenen met een beugel ook gewoon lekker is. Meestal bijna net zo lekker als zoenen zonder beugel. Het voordeel van zoenen met een beugel is zelfs dat je extra voorzichtig bent en dus kan dat ook extra spannend zijn, want je moet een beetje aftasten wat bevalt en kan. Als je een wilde zoener bent kan een beugel je natuurlijk wel een beetje afremmen, maar dat moet je er maar voor over hebben.

Zoenen met een buitenboordbeugel

Dat kan niet. Je zal je buitenboordbeugel even uit moeten doen als je zin hebt om te zoenen. Maar de zogenaamde buitenboordbeugel wordt gelukkig niet heel vaak meer gebruikt. Als je toch een buitenboordbeugel dragen moet, kan je het zoenen het beste nog een poosje uitstellen.

Zoenen met een beugel met elastiekjes

Zoenen met een beugel met elastiekjes kan wel, maar het is makkelijker als je de elastiekjes eerst even afdoet. De kans is overigens maar klein dat er een elastiekje wordt ingeslikt tijdens het zoenen, en ook overleef je dat wel. Het komt dan als het goed is gewoon via de natuurlijke weg naar buiten. Elastiekjes afdoen voor dat je gaat tongzoenen is daarom waarschijnlijk wel veruit de beste keuze. Elastiekjes zijn soms een beetje pijnlijk voor jezelf, omdat ze druk op je gebit uitoefenen. Dan is zoenen niet fijn want dan heb je even helemaal nergens zin in.

Lees verder

© 2015 - 2024 Kisses, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Hoe moet je tongzoenen?Een tongzoen is een daad waarmee je de wederzijdse liefde tussen twee personen kan aantonen. Veel mensen weten echter ni…
Volwassen en een beugel?Volwassen en een beugel?Vaak wordt gedacht dat een beugel iets voor kinderen is, maar het tegendeel is waar. Het gebeurt steeds vaker dat ook vo…
Beugels: de meest voorkomende soortenVeel mensen hebben er last van: tanden die scheef staan, een spleetje tussen de voortanden, overbeet of andere gebitprob…
Beugel voor volwassenenBeugel voor volwassenenEen beugel bij een volwassene: het is iets dat steeds meer gezien wordt. De volwassene kan soms erg onzeker zijn over zi…

De aantrekkelijkheden van de andere sekseDe aantrekkelijkheden van de andere sekseWat vinden mannen en vrouwen aantrekkelijk bij de andere sekse? Iedereen zal daar een ander idee over hebben en voorkeur…
Trouwlocatie zoeken: tips en stappenplanTrouwlocatie zoeken: tips en stappenplanVoor velen is de trouwdag de mooiste en belangrijkste dag van hun leven. Voor de perfecte bruiloft worden daarom kosten…
Bronnen en referenties
  • http://antwoordnu.nl/tongzoen
  • http://forum.scholieren.com/archive/index.php/t-621852.html
Kisses (665 artikelen)
Gepubliceerd: 23-03-2015
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Man en vrouw
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.