Valentijns ideeën voor hem en haar

Valentijns ideeën voor hem en haar Binnenkort is het weer zo ver: Valentijn. Of je er nou van houdt of niet, door alle reclames, gepraat van mensen en aanbiedingen kom je er niet omheen. Elk jaar iets nieuws verzinnen voor je crush of vriend of vriendin is nog best moeilijk, vandaar deze tips en ideeën voor hem en haar. Een leuk cadeau of uitje is vaak moeilijk te vinden, maar gelukkig hoeft het niet duur te zijn.

Cadeautips voor haar

Je kan haar een cadeau geven wat altijd goed (maar niet bijzonder origineel) is, zoals een bos bloemen, een nachtje in een hotel, parfum, een lingerie-setje, of een erotisch pakket. Heb je al deze dingen al een keer gegeven, maar heb je niet zo veel geld voor iets duurs? Dan is het een idee om bijvoorbeeld bij de Xenos een geschenkdoos met een mooi lint te kopen. Hier kun je dan allemaal spulletjes in stoppen die ze leuk vindt. Bijvoorbeeld haar favoriete tijdschrift, een armband, een ingelijste foto van jullie samen, en misschien nog een (goedkoop) kaartje van een concert, festival of de dierentuin op een bedje van rozenblaadjes. Het gaat immers om het gebaar, en ze zal heus wel begrijpen dat je niet genoeg geld hebt voor dure dingen.

Cadeautips voor hem

Voor mannen is iets leuks vaak lastig te vinden, omdat deze andere behoeftes hebben dan vrouwen. Je kunt hem hetzelfde als hierboven geven, wat ook goedkoop en erg leuk is. Dit kun je dan aanpassen door er bijvoorbeeld kaartjes voor een voetbalwedstrijd of een band die hij leuk vindt bij te doen. Verder zijn veel mannen blij met een videogame, een fles drank en een lekker luchtje. Als jullie beide actief zijn is het misschien een idee om eens samen te gaan karten of laser gamen. Natuurlijk zijn niet alle jongens zo avontuurlijk en gaan die liever gezellig uiteten of naar bijvoorbeeld een pretpark.

Nog meer ideeën voor hem en haar:

  • Echte waaghalzen? Geef haar een cadeaubon om samen te gaan bungeejumpen of parachutespringen. Ook leuk, maar misschien iets minder eng: een bon om in een zweefvliegtuig te gaan en deze zelf te besturen.
  • Samen naar het vliegveld en de eerste de beste vlucht die je tegen komt voor een weekendje weg boeken.
  • Boek als verassing een weekend naar Parijs, met als hoogtepunt Disneyland.
  • Vrouwen houden van een gezellig huis, dus een mooie plant, beeldje, tijdschriftenhouder, broodrooster, blender, dekbedovertrek of noem maar op, vallen meestal wel in de smaak. Het dekbedovertrek is natuurlijk minder leuk om in de verpakking te geven, maar meer om het vast op het bed klaar te leggen het te versieren met rozenblaadjes.
  • Oud maar goud: versier voordat hij of zij thuis is het hele huis met kaarsjes en maak een pad van rozenblaadjes naar de slaapkamer of eettafel waar je met heerlijke zelfgemaakte gerechten al klaar zit.
  • Op internet zijn genoeg websites te vinden waar je een persoonlijke tekst of foto op verschillende producten af kan laten drukken. Voorbeelden zijn een teddybeer, mok, kussensloop, klok, ondergoed, een kookschort, (badkamer) tegels en een klok. Erg leuk en origineel.
  • Koop kaartjes voor een leuk festival.
  • Bak zelf een taart of cake en omhul het met chocoladepasta of iets anders. Zet er dan met glazuur jullie namen in en smullen maar! Er zijn genoeg recepten te vinden op internet.
  • Ga een dagje (of weekend) naar de sauna om samen heerlijk te ontspannen.

Goedkope tips:

  • Een bos bloemen is bij een kraampje in de stad (bij bijvoorbeeld markt) veel goedkoper dan een bos uit de supermarkt, bij het station of een tankstation.
  • Bij winkels zoals de Xenos en Action hebben ze rond Valentijnsdag vaak veel goedkope leuke dingen, zoals kaarsjes, rozenblaadjes, fotolijsten en chocolade.
  • Champagne is ook te koop bij de Lidl en Aldi. Veel goedkoper, maar wel een lekkere smaak.
  • Ook een leuke tip voor een uitje: kijk is op vakantieveilingen. Leuke uitjes, die voor een klein prijsje misschien wat voor jou zijn. Bijvoorbeeld naar de sauna of een weekendje weg naar de zee. Tip: Bied pas op het laatste moment, met tussendoor bieden maak je het alleen maar duurder.
  • Natuurlijk is het niet verplicht om iets te doen of halen voor je vriend/vriendin/man/vrouw. Als je van elkaar houdt is het genoeg. Maar een extraatje is altijd leuk!
© 2014 - 2024 Rosasb, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Valentijn smoothiesValentijn smoothiesMaak Valentijn bijzonder met één van de volgende Valentijn smoothies. Sommige van deze smoothies zijn ideaal voor een on…
Valentijnsdag verklaardValentijnsdag verklaardValentijnsdag wordt gevierd op 14 februari. Het is de dag waarop geliefden extra aandacht aan elkaar besteden. In het ja…
Leuke weetjes - Valentijn en ValentijnsdagLeuke weetjes - Valentijn en ValentijnsdagBen je op zoek naar leuke weetjes over Valentijn en Valentijnsdag? Wedden dat je met onze leuke wetenswaardigheden vast…
Valentijnsdag, een dag voor degenen die je lief hebt!Valentijnsdag wordt gevierd op 14 februari. Al in 496 werd 14 februari uitgeroepen tot de dag van de Heilige Valentijn,…
Rosasb (19 artikelen)
Laatste update: 21-09-2016
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Man en vrouw
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.