mijn kijk op

Wat zijn chemtrails?

Wat zijn chemtrails? Chemtrails worden overal in de wereld waargenomen. Het zijn de witte vliegtuigsporen die in de lucht blijven hangen en waarvan men denkt dat het verbrandingsdampen en gewone vliegtuigsporen zijn (contrails). Er zijn steeds meer geluiden te horen dat dit niet onschuldige sporen zijn, maar chemtrails: chemisch sproeien door overheden en semi-overheden. Dit giftige sproeien zou verantwoordelijk zijn voor het broeikaseffect, maar ook voor een toename van gezondheidsproblemen. Let op! Dit artikel is geschreven vanuit de persoonlijke visie van de auteur en bevat mogelijk informatie die niet wetenschappelijk onderbouwd is en/of aansluit bij de algemene zienswijze.

Chemtrails geen contrails

Steeds meer wetenschappers, piloten, weerdeskundigen zijn zich bewust geworden van de vliegtuigstrepen die geen gewone vliegtuigstrepen zijn. Normaal gesproken blijft een vliegtuigstreep geen uren hangen. Chemtrails blijven uren zichtbaar in de lucht. Chemtrails hebben grote gevolgen voor mens, flora en fauna. Chemtrails vinden plaats sinds 1991 en vanaf die tijd is er in veel landen een toename van ziekten. Vooral een toename van ademhalingsstoornissen, maar ook longaandoeningen, griep en allergieën. Bij dieren is er ook een toename van ziekten. Er wordt verteld dat chemtrails dienen om broeikaseffect tegen te gaan, maar volgens andere informatie verhogen chemtrails het broeikaseffect.

Chemtrails en de onderzoeken hiernaar

Dat het broeikaseffect gecreëerd wordt door chemtrails en flora en fauna hier behoorlijk door beïnvloed worden, wordt aan alle kanten heftig ontkend. De website Niburu echter, schrijft regelmatig over chemtrails en houdt hier informatie over bij. Websitehouder Anton Seuben verschaft eveneens informatie namens het SOPN (soeverein onafhankelijk nederlands persbureau). Journalist Toine Rongen schrijft regelmatig over chemtrails in Penthouse. De Canadese journalist William Thomas, die gespecialiseerd is in gezondheid en milieu, onderzoekt chemtrails en heeft er een documentaire over gemaakt. Een andere documentaire over chemtrails is van David Carnicom (www.carnicom.com).

En op website Weaterwars.info (opgezet door een meteoroloog) zijn informatie en filmpjes te vinden over chemtrails. Op Weahterwars.info is zeer veel informatie te lezen over chemtrails en worden veel voorbeelden over extreme en vreemde weersomstandigheden, gestaafd met foto's, gegeven.

Ook Willthomas.online geeft informatie over chemtrails. Will Thomas is een gerenommeerd journalist en schrijver. Een lezing van Will Thomas over chemtrails is te vinden op www.workingtv.com.

Oud-presidentskandidaat (democraten) Dennis Kucinch, oud-presidentskandidaat voor de Democraten en nu congreslid van Ohio, informeerde tijdens een symposium in 1999 over chemtrails die een rol spelen in de geheime ruimtewapenprogramma’s van het Pentagon. In 2001 probeerde hij de Space Preservation Act door het Amerikaanse congres te krijgen. Zijn voorstel mikte op een verbod van zowel alle mogelijke ruimtewapens als dat van chemtrails, die er voor zorgen dat de kracht van militaire radar- en radiogolven toeneemt.

Gabrel Setter (Duitse journalist van Raum & Zeit) haalt bronnen aan die verklaren dat er in de Zwitserse lucht zevenmaal zoveel barium zit als normaal. Barium verzwakt de spieren, inclusief die van het hart. Aluminium – ook een ingrediënt van chemtrails - dat wordt ingeademd, tast vrijwel direct de hersenen aan en kan leiden tot Alzheimerachtige symptomen.

Hoewel onderzoek en informatie over chemtrails stuit op felle reacties die het tegendeel proberen te beweren, zit er een luchtje aan.

Gevolgen voor gezondheid

 • Ademhalingsproblemen
 • Allergieën
 • Voorhoofdholteontsteking
 • Blijvende droge hoest
 • Gezwollen brandende ogen
 • Griepachtige koorts
 • Keelpijn
 • Migraine
 • Duizeligheid
 • Warrig denken
 • Vermoeidheid
 • Gewrichtspijnen
 • Rugpijn, nekpijn, spierpijn
 • Schimmelinfecties

Lezing van Will Thomas (award winnende journalist)
http://www.workingtv.com/chemtrails.html

Ontkenning

Overheid en semi-overheid houdt informatie over chemtrails graag onbekend. Er is ofwel felle kritiek op degenen die informatie naar buiten brengen over chemtrails. Dit wordt afgedaan als een conspiracy theorie. Ofwel chemtrails worden verklaard als zijnde om het broeikaseffect tegen te gaan. Op de Niburu website staat dat zij benaderd zijn door een ex-werknemer van een bekende Nederlandse krant. Volgens deze journalist is er sprake van censuur over het onderwerp chemtrails. Hier mag niets over gepubliceerd worden. Wat er in de krant komt wordt van bovenaf geregeerd.

Het KNMI ontkent het bestaan van chemtrails

Ook nadat een getuige meldde een raster van maar liefst 35 trails gezien te hebben, wat uitwaaierde tot een kunstmatig wolkendek. Tevens meldde de getuige de vreemde richting van de vliegroute, die niet gebruikelijk was voor een regulier verkeersvliegtuig. Marjolein Wenting van Luchtverkeersleiding Nederland zegt dat ze het woord chemtrails niet mag gebruiken.

VROM ontkent, Defensie ontkent

Woordvoerder Willem Schmid van Platform Nederlandse Luchtvaart ontkent eveneens. Volgens hem is het logisch dat naarmate de lucht vochtiger is, de strepen langer te zien zijn. Volgens hem is men paranoia.

HAARP

Wie denkt dat het bestaan van chemtrails onzin is, zou ook eens chemtrails in combinatie met HAARP kunnen intypen op Google.

Chemtrails, wat is nu het doel?

Als chemtrails niet ontkend worden, wordt er beweerd dat ze het broeikaseffect zouden moeten verminderen. Geheimzinnigheid, censuur, schorsing van personeel in luchtvaart die chemtrails aan de kaak stellen, ontkenningen van chemtrails wijzen erop dat chemtrails andere doelen nastreven dan het onschuldig verminderen van broeikaseffect. Ook de grote toename van gezondheidsproblemen waaronder Alzheimer laat zien dat chemtrails niet zo onschuldig zijn.

Omdat het hoe en waarom van chemtrails verzwegen moet worden is het exacte doel van chemtrails nog niet helemaal duidelijk. Er wordt geschreven over de doelen bevolkingsvermindering, onvruchtbaar maken van mensheid, verspreiden van virussen zodat men massaal ingeënt moet worden, klimaatverandering (opwekken aardbevingen en dergelijke). Wie dit onwaarschijnlijk lijkt zou een bezoekje kunnen brengen aan www.haarp.punt.nl of op you tube kunnen kijken bij HAARP.
© 2010 - 2020 Ssandra3108, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Chemtrails, een raadsel voor observantenChemtrails, een raadsel voor observantenSommige vliegtuigsporen blijven urenlang hangen. Ze worden steeds breder. Ze worden als een gehele streep meegevoerd op…
Help! Mijn kat sproeit!Help! Mijn kat sproeit!Een veelvoorkomend fenomeen bij katten is helaas sproeien. Iedere kattenliefhebber krijgt er vroeg of laat mee te maken.…
Het broeikaseffectDe temperatuur is in de laatste jaren fors gestegen en de voorspellingen voor de toekomst zien er niet al te best voor o…
Chemisch toilet huren en kopenChemisch toilet huren en kopenEr zijn verschillende situaties denkbaar waarin het handig kan zijn om een chemisch toilet te kopen of huren. Een chemis…

Wereldtentoonstellingen al meer dan anderhalve eeuwWereldtentoonstellingen worden sinds 1851 in diverse landen gehouden en zijn bedoeld om een beeld te geven van de econom…
Rio de Janeiro: drugs, dood en armoedeDe drugsmaffia controleren velen wijken in Rio. Duizenden doden zijn het gevolg van de burgeroorlog tussen de heersende…
Bronnen en referenties
 • Surfingtheapocalypse.net
 • Niburu.nl
 • Weatherwars.info
 • www.nulpunt.nl

Reageer op het artikel "Wat zijn chemtrails?"

Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Reacties

Rob, 16-04-2020 21:02 #9
Ik wijs geen enkele theorie zomaar van de hand en juist de mensen die 'wakker' zijn roepen ons op vooral zelf onderzoek te doen en kritische vragen te stellen, dus bij deze;
Ik heb eigenlijk maar een simpele vraag, die overigens al eerder is gesteld, maar niet beantwoord, tenminste voor zover ik kan zien.

We ademen allemaal dezelfdelucht in, dus de veroorzakers worden net zo goed vergiftigd dan. Hoe zorgen die er dan voor dat zij en hun dierbaren buiten schot blijven.

Marcello, 15-08-2018 13:12 #8
De mensen die deze keuzes maken dan? Hoe leven zij? Die moeten toch de hele dag met gasmaskers oplopen wetende dat de rest om hen heen aan allerlei ziektes sterven. Volgens mij is het voor de komplotdenkers het beste om de auto weg te doen en ergens in een onbewoond gebied te gaan wonen, want de vervuiling door de auto is bewezen schadelijk voor iedereen en dat kun je van de zogenaamde chemtrails niet zeggen.
Als het echt zo zou zijn, dan was er al lang iets concreets naar buiten gekomen en zou het verweer veel erger zijn dan enkel wat berichtjes op internet. Weet, op internet staan meer leugens dan feiten en ieder gek kan er wat neerzetten. Zo heb ik ooit eens een internetbericht geplaatst dat er een beer was gespot in de bossen van Drenthe en dat werd ook door een hoop mensen als waar ervaren. Dus een opsomming van internetsites is voor mij totaal niet betrouwbaar.

Winfried van de Brug, 07-04-2018 13:39 #7
“Chemtrails vinden plaats sinds 1991 en vanaf die tijd is er in veel landen een toename van ziekten.”

Er wordt geclaimd dat condenssporen sinds 1995 een nieuwe chemische samenstelling hebben en daardoor langer blijven hangen. Dit is overigens in directe tegenspraak met foto's uit de Tweede Wereldoorlog van dergelijke sporen.

https://imgur.com/a/SUpyG

Experts op het gebied van de atmosfeer geven aan dat chemtrails niet bestaan en dat de karakteristieken die aan deze sporen worden toegedicht simpelweg kenmerken zijn van condenssporen die verschillend reageren onder wisselende omstandigheden tijdens de vlucht. De tijd dat een condensspoor blijft hangen is sterk afhankelijk van zonlicht, temperatuur, windrichting of luchtvochtigheid en de hoogte waarop wordt gevlogen. Gewone condenssporen kunnen op die manier uitgroeien tot cirrusachtige wolken die uren blijven hangen.

Monika, 14-04-2017 22:29 #6
Een aantal vragen:
Worden deze gifstoffen op alle vliegvelden opgeslagen? Zijn de weersomstandigheden van belang? Vaak zie ik de strepen vroeg in de ochtend tijdens de hond uitlaten! Dus wordt er dan het meest in de nacht gevlogen? Lijntoestellen vliegen (vaak) in één strakke lijn… de chemtrail-strepen verschijnen met bochtige lijnen en geregeld in streep-patronen. Waarom wordt er dan zo 'afwijkend' gevlogen als het dan allemaal geheim moet blijven? Doen alle landen mee aan deze verschrikking? Wij, aardbewoners, hebben dus totaal geen keus of we hieraan blootgesteld willen worden of niet… moeten we dus echt dom gehouden worden als je ook kijkt naar onze voedingsindustrie, vaccinaties en de hele pharmaceutische industrie… ik word er erg onrustig van… en dat is zwak uitgedrukt!

Nel de Boer, 11-10-2016 19:03 #5
Samen met mijn vriend Ed hebben we het vaak over de chemtrails en maken er ook foto's van. Maar weinig mensen nemen ons serieus. Nu heb ik al een paar jaar rood regenwater in de vogeldrinkbak en niet alleen daarin maar ook in glazen potten. Wij denken dat dit van de chemtrails afkomstig is. Is dat rode water ook bij u bekend?

Reindert, 03-05-2016 13:12 #4
Waarom blijven de sporen van vliegtuigen in de lucht lang zichtbaar en waaieren deze na verloop van tijd uit?

Even een uitleg voor de onwetenden. De atmosfeer bestaat uit verschillende lagen lucht waarin ook verschillende hoeveelheden vocht opgehoopt zitten. De atmosfeer daalt in temperatuur naar gelang men hoger komt. Op een hoogte van 10 kilometer is de temperatuur al ruim gedaald onder de minus 40 graden. In deze lucht vindt men waterdamp die niet kan of wil bevriezen. En daar mogen wij blij om zijn zou dit vocht wel bevriezen dan zou het zonlicht en zijn warmte de aardoppervlakte niet bereiken en de aarde zou snel bevriezen.
Nu komt het probleem! Een vliegtuig welk in deze luchtlagen voortbeweegt comprimeert de aanwezige lucht in de motoren. Dit geeft een schok effect op de omliggende atmosfeer waardoor waterdamp plots in elkaar wordt gedrukt en de temperatuur radicaal daalt en de lucht bevriest. deze ijskristallen blijven lang in de lucht zichtbaar omdat de omliggende temperatuur te laag is om deze weer te doen verdampen en te licht zijn om naar een lagere hoogte te zakken. Door winden in deze lagen worden de kristallen wel uit elkaar geblazen.

Logica, 18-10-2014 16:35 #3
Marina nog nooit naar boven gekeken zeker? Beste bewijsmateriaal dat je hebt…
Plus grondonderzoeken wijzen uit dat giftige metaalstoffen op de aarde in de de afgelopen jaren met een factor van 1000 is vermenigvuldigd als t niet meer is.
Je hebt weet ik veel hoeveel filmpjes op youtube zoals infoteur al er een paar voor je op een rijtje heeft gezet waar genoeg bewijslasten te vinden zijn.
Wat ik denk is dat je samen met de overgrote gedeelte van de bevolking in een ontkenningsfase zit ( zo van de overheid zal dat nooit doen en liegt nooit) waarom denkt men dat geschiedenis vertelt toch echt wat anders!? Het is echt een soort struisvogel techniek lijkt t als ik me kop maar ver genoeg de zand in druk waait het wel over maar ondertussen knabbelen fokking hyena's aan je lichaam!
Ik hoop dat de massa van geïnformeerde mensen snel groter word dan de mensen met het struisvogel syndrome die zullen dan als onderdeel van de kudde automatisch aansluiten we hebben iedereen nodig om dit te laten stoppen.
Ik wens iedereen veel wijsheid en kracht toe om samen te streven naar openheid gelijkheid vrijheid eerlijkheid die ons is ontnomen door onze eigen regeringen. Maar goed kan hier uren over door draven
Noem me maar een complot theorist dan mag jij jezelf ook meteen doofpot agent noemen :p

Marina, 31-08-2014 12:04 #2
Hoe kan een site als deze een artikel maken over iets waar de meningen al jaren verdeeld in zijn?
Waar zijn de bewijzen? Reactie infoteur, 23-09-2014
Maar weet u dat dan nog niet?
Topje van de ijsberg:
https://www.youtube.com/watch?v=jHm0XhtDyZA
https://www.youtube.com/watch?v=X3lW-TGGlk0
http://www.scientificamerican.com/article/geoengineering-could-turn-skies-white/
https://www.youtube.com/watch?v=L5is16A8pfw
https://www.youtube.com/watch?v=cnWO5KT8IhI
https://www.youtube.com/watch?v=ToTnwUvApOw
https://www.youtube.com/watch?v=6e3dLMD7a58

En Al Gore die hierover openlijk op televisie vertelt:
https://www.youtube.com/watch?v=QQuXESAK9P4

Léon, 16-08-2010 11:50 #1
In Friesland, met name Leeuwarden, is het momenteel heel erg. iederdag (en nacht) zijn ze daar bezig. als ze er eenmaal zijn geweest heb ik (astma patient) steeds ergere aanvallen. van de symtomen die hier uitgelijnt worden heb ik er minstens 5 tot 6. het vreemde is wel dat ik deze heb sinds dat ik in Friesland woon. voorheen meer dan 10j in het buitenland gewoond. en of het nu door de chemtrails komt? ik weet het niet maar ga dit wel verder onderzoeken. eens kijken of ik antwoorden krijg. Reactie infoteur, 16-08-2010
Ja Leon, onderzoeken! Onderzoeken is altijd goed. Laat je nog even weten, wanneer je aanvullende info gevonden hebt?

Infoteur: Ssandra3108
Laatste update: 16-10-2011
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Internationaal
Bronnen en referenties: 4
Reacties: 9
Artikelen met het label 'Mijn kijk op…' bevatten naast objectieve informatie ook een persoonlijke mening en/of ervaring.
Schrijf mee!