Green Card Lottery 2022: registratie vanaf oktober 2020

Green Card Lottery 2022: registratie vanaf oktober 2020 De Diversity Lottery of Green Card Lottery trekt jaarlijks vele duizenden deelnemers. Nu al informatie over de DV-2022 zou je denken? Dat klopt want wil je kans maken op een Green Card om vanaf 2022 in de Verenigde Staten te mogen wonen en werken dan moet je je hier al vanaf oktober 2020 voor inschrijven. Dit is bepaald geen sinecure, je moet er veel stappen voor doorlopen. Wat is de snelste weg naar een winnend lot in de Diversity Lottery van 2022?

Green Card en Diversity Lottery 2022


Diversity Lottery 2022 (DV-2022)

Wie op deze pagina terecht gekomen is koestert waarschijnlijk de wens om binnen niet al te lange tijd te emigreren naar Amerika om daar een leven op te bouwen en een baan te vinden. Naast het opbouwen van een loopbaan in Amerika via een werkgever die wil optreden als sponsor en het trouwen met iemand die het Amerikaans staatsburgerschap bezit, is een deelname aan de Diversity Lottery een van de manieren om een Green Card te bemachtigen. Een Green Card is nodig om legaal in de Verenigde Staten te mogen werken. Deze kan je daarmee in staat stellen te gaan bouwen aan jouw American Dream, alleen of samen met je gezin. Wil je hiermee beginnen in 2022 dan kun je je vanaf begin oktober 2020 online registreren voor deelname. Registratie is ook dit jaar weer open voor Nederlanders alsmede inwoners van de Nederlandse overzeese gebiedsdelen.

De online registratie voor deelname aan de DV-2022 start op 1 oktober 2020. Het Amerikaanse State Department heeft zeer uitgebreide instructie ter beschikking gesteld die je kunt gebruiken om ervoor te zorgen dat je een foutloze inschrijving doet. Verstrek je namelijk per abuis verkeerde gegevens dan word je direct gediskwalificeerd en moet je wachten op de volgende loterij waardoor je dus pas op zijn vroegst in 2023 naar Amerika zou kunnen gaan.

Wie kan er deelnemen?

Elk jaar wordt een lijst opgesteld met landen van waaruit mensen niet deel kunnen nemen aan de Diversity Lottery. Zoals de naam al zegt wordt gestreefd naar diversiteit. Wanneer er vanuit een bepaald land in het voorgaande jaar meer dan 50,000 mensen naar de Verenigde Staten zijn geëmigreerd, dan mogen inwoners van dat land het volgende jaar niet deelnemen aan de Green Card Lottery, Nu is deze restrictie natuurlijk nooit van toepassing op Nederland omdat het emigratiecijfer hier veel lager ligt. Woon je echter in Nederland maar heb je niet de Nederlandse nationaliteit en moet je je inschrijving dus ook regelen via een ander consulaat dan moet je even opletten of jouw land van herkomst niet op de lijst met uitgesloten landen staat.

Uitgesloten landen

Aan de Green Card Lottery 2022 kunnen niet deelnemen, mensen uit de volgende landen:
 • Bangladesh
 • Brazilië
 • Canada
 • China (vasteland)
 • Colombia
 • Dominicaanse Republiek
 • Ecuador
 • El Salvador
 • Filipijnen
 • Guatemala
 • Haïti
 • India
 • Jamaica
 • Mexico
 • Nigeria
 • Pakistan
 • Vietnam
 • Verenigd Koninkrijk (behalve Noord-Ierland)
 • Zuid-Korea

Wat heb je allemaal nodig voor je registratie voor de DV-2022?

De inschrijfperiode voor de Green Card Lottery is meestal ongeveer twee maanden. Gegadigden wordt aangeraden niet tot het laatste moment te wachten omdat ze dan mogelijk niet op tijd alle benodigde documenten bij elkaar hebben. Begin dus tijdig! Je kunt alleen deelnemen wanneer je voldoet aan de vereisten op het gebied van werkervaring dan wel scholing. Dit houdt in dat je tenminste in het bezit moet zijn van een middelbareschooldiploma en dit moet je ook kunnen aantonen. Heb je dit diploma niet maar heb je in de afgelopen vijf jaar wel twee jaar vast werk gehad dan kan dit ook voldoende zijn. Kijk in dat geval of je beroep op de lijst met qualifying jobs staat. Kun je niet aan deze vereisten voldoen dan heeft het geen zin je te registeren. Je zult dan kosten maken om niks en bij voorbaat worden uitgesloten van deelname.

De volledige registratie voor de DV-2022 verloopt elektronisch. Je hebt hiervoor de zogeheten DV-E entry forms, ook wel DS-5501, Electronic Diversity Visa Entry Form, nodig. Alhoewel een inschrijving voor de loterij je zeker geld zal kosten – denk aan het laten maken van pasfoto's op speciaal formaat, het aanvragen van een VOG en verzendkosten – vraagt de organisatie je nooit om registratiekosten. Schrijf je je dus in via een website die je vraagt een betaling te doen per creditcard, dan ben je niet op de officiële website en word je in de maling genomen. Trap hier niet in! Het wordt tevens afgeraden om een 'visa consultant' in de arm te nemen, zij kunnen niets dat jij niet net zo goed of beter kan! Doe je dit toch zorg dan altijd dat je erbij bent om alle formulieren te controleren op juistheid. De informatie die je verstrekt mag absoluut geen enkele fout bevatten in de volgende categorieën:
 • Volledige naam
 • Adres
 • Geslacht
 • Geboorteplaats
 • Geboorteland
 • Adres
 • Telefoonnummer
 • E-mailadres
 • Hoogst voltooide opleiding
 • Burgerlijke staat
 • Gegevens kinderen
 • Gegevens partner

Fouten hierin kunnen je registratie definitief ongeldig maken, ook al gaat het per ongeluk.

Schrijf je alleen in voor de loterij als er zeker van bent dat je in het jaar van de loterij – in dit geval 2022 – ook daadwerkelijk naar Verenigde Staten toe wilt gaan. Het is niet mogelijk om een gewonnen visum door te schuiven naar het volgende jaar. Maak je er geen gebruik van dan is je kans verkeken en zul je het volgende jaar gewoon opnieuw mee moeten loten.

Strenge eisen aan de pasfoto

Bij je aanmelding moet je al je gezinsleden (partner en niet-getrouwde kinderen onder de 21 vermelden). Je moet ook van iedereen een pasfoto insturen, tenzij een van hen al in de VS woonachtig is. Kijk goed naar de eisen die gesteld worden want de pasfoto moet op een ander formaat dan in Nederland gebruikelijk is. In een studio kun je hier gewoon om vragen. In de instructies kun je bovendien zien hoe het zit met de positie van het hoofd, de zichtbaarheid van de oren, de lach, etc.

Ik ben geselecteerd, wat nu?

Vanaf 5 mei 2021 kun je via de Entrant Status Check online zien of jouw inschrijving is geselecteerd. De volgende stap is dan een interview op het Amerikaanse Consulaat in Amsterdam. Dit selectieproces gaat door tot juni 2021. Tussen deze data kun je dus met regelmaat checken of er nieuws is. Wanneer je niet geselecteerd bent krijg je hierover geen aparte bevestiging, je moet er dus zelf achteraan.

Als je geselecteerd bent betekent dit niet automatisch dat je een Green Card krijgt. Om die reden worden er meer mensen geselecteerd dan er visa beschikbaar zijn en kan het ook zo zijn dat je aan alle eisen voldoet, wordt uitgenodigd op het consulaat maar uiteindelijk toch geen Green Card ontvangt. Het is dus belangrijk dat je op tijd reageert want als alle visa vergeven zijn is je kans verkeken. Zo is snelheid de sleutel in dit proces. Over wat je allemaal mee moet nemen naar het consulaat zoals bankafschriften en paspoorten, alsmede de bijbehorende medische keuring word je persoonlijk geïnformeerd. Hier kunnen per jaar kleine verschillen in zijn.
© 2020 - 2024 Dessal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Emigreren naar Amerika: eerst een Green CardEmigreren naar Amerika: eerst een Green CardHeb je altijd al naar Amerika willen emigreren? Om er te mogen werken heb je een Green Card nodig, de Amerikaanse versie…
Visa Creditcard: waar aanvragen?Visa Creditcard: waar aanvragen?De meest gebruikte creditcards ter wereld zijn de Visa creditcards. Visa creditcards zijn te verkrijgen via Internationa…
ICS Cards: overzicht creditcardsInternational Card Services (ICS) geeft binnen Nederland creditcards uit van MasterCard en Visa. Hierbij verzorgt ICS Ca…
Big Green Egg: barbecue en buitenkeuken voor koken en rokenBig Green Egg is een nieuwe hit in Nederland. Het is een geavanceerde barbecue, afkomstig uit de USA, waar je niet allee…

Gestolen kinderen in Spanje: los niños robadosGestolen kinderen in Spanje: los niños robadosSpanje, het vakantieland bij uitstek. Het perfecte land waar alles rozengeur en maneschijn lijkt. Waar iedereen altijd l…
Het Hanzeverbond - Geschiedenis van de HanzestedenHet Hanzeverbond - Geschiedenis van de Hanzesteden‘Hanze’ betekent groep, gemeenschap, gezelschap of bewapende schare. In het Duits betekent het ‘gilde’. Deze betekenisse…
Bronnen en referenties
 • https://www.greencardlottery.expert/
 • https://dvprogram.state.gov/
Dessal (1.118 artikelen)
Gepubliceerd: 18-03-2020
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Internationaal
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.