Voorkennis van de aanslagen op 11 september 2001

Voorkennis van de aanslagen op 11 september 2001 Er zijn vele tekenen dat een flink aantal mensen op de hoogte waren van de aanslag op 9/11, voordat deze daadwerkelijk plaatsvond. Zo zijn er tekenen van voorkennis te ontdekken. Bijvoorbeeld in de aandelenmarkt en in nieuwsverslagen. Maar er zijn ook enkele belangrijke mensen op de hoogte gesteld om niet te vliegen of naar hun werk te komen op 11 september 2001. Hierdoor zijn vele sceptici gaan denken, dat de aanslag op 11 september weleens opgezet zou kunnen zijn door de Amerikaanse regering.

Waarschuwingen naar regeringsbeambten en belangrijke figuren

Er zijn een aantal mensen die zijn gewaarschuwd voor de aanslagen van 11 september en dit zelfs publiekelijk kenbaar hebben gemaakt. In sommige gevallen kan dit toeval zijn en ligt het in de lijn met de gewenste bevindingen van complottheoristen. Maar in enkele gevallen, is het wel heel erg toevallig.

Leden van het Pentagon

Newsweek meldt dat een groep leden van het Pentagon op 10 september plotseling hun reisplannen af hebben gezegd. Deze reisplannen stonden gepland op 11 september en waren afgezegd uit veiligheidsoverwegingen.

Salmon Rushdie

Auteur Salmon Rushdie heeft permanente bescherming van Scotland Yard. Rushie was niet alleen gewaarschuwd om niet te vliegen, maar werd uiteindelijk verboden om te vliegen op 11 september 2011.

Willie Brown (burgemeester van San Francisco)

Brown heeft publiekelijk kenbaar gemaakt, dat hij was gewaarschuwd om niet te vliegen. Dit zou enkele uren voor de aanslag zijn geweest. Brown vertelde dat hij werd gewaarschuwd door de beveiliging van het vliegveld, maar wilde verder niet uitweiden over welk individu hem had gewaarschuwd. Er gaat zelfs het gerucht dat Willie Brown is geïnformeerd door Condoleezza Rice.

Jim Pierce (neef van toenmalige president George Bush Jr.)

Jim Pierce zou op 11 september een conferentie bijwonen op de 105de verdieping van WTC 2 (het gebouw, waarin de tweede vliegtuig werd gevlogen). Maar de conferentie werd verplaatst naar het Millenium Hotel, omdat de groep bezoekers te groot zou zijn.

Vergadering georganiseerd door Warren Buffet

Een groep zakenlieden zou normaal gesproken een vergadering hebben gehad in het World Trade Center. Maar deze werd verplaatst naar Offut Air Force Base in Omaha, Nebrasca.

Waarschuwingen naar bedrijven

Ook zijn er waarschuwingen uitgegaan naar enkele bedrijven, waaronder Odigo en Silverstein Properties.

Odigo

Werknemers van Odigo (gevestigd in het WTC), kregen twee uur voor de aanval een waarschuwing. Ze ontvingen een e-mailbericht, waarin de aanslag werd voorspeld.

Silverstein Properties

Op 11 september stond een vergadering gepland van Silverstein Properties. Silverstein Properties had recentelijk de WTC gekocht en een 99-jarig verzekeringscontract getekend voor de World Trade Center. De vergadering zou plaatsvinden op de 88e verdieping van een van de torens, om te bespreken wat er moet gebeuren bij een terroristische aanval. Maar de vergadering werd de avond ervoor afgelast, omdat een participant van de vergadering niet kon deelnemen. Men denkt dat Silverstein meer van de aanslagen afweet, omdat hij ontzettend rijk is geworden door de afgesloten verzekering.

BBC meldt dat WTC 7 is ingestort, voordat deze daadwerkelijk instort

Om 4:57 EST vertelt Phillip Hayton van de BBC London Presenter live op tv over het instorten van WTC gebouw 7. Hij schakelt over naar zijn correspondent in New York, Jane Standley. Op de beelden is duidelijk te zien dat WTC 7 nog steeds staat en intact is. Het gesprek duurde minimaal tot 5.15 EST, hoewel het gebouw om 5:21 EST “instortte”. Hoe kan de BBC dit verklaren, zonder dat het gebouw in is gestort? Of wanneer er zelfs geen aanwijzingen zijn dat het gebouw daadwerkelijk zou instorten?

Handelen met voorkennis op de aandelenmarkt

Door een flink aantal ongewone financiële transacties (dagen voor de aanslag), doet vermoeden dat bepaalde individuen op de hoogte waren van de aanslagen. Zij konden met voorkennis handelen om gigantische winst op te strijken. Het bewijs van handelen met voorkennis, omvat onder andere de volgende zaken:

 • Hoge aankopen van zogeheten “put-options” op de twee luchtvaartmaatschappijen (United Airlines en American Airlines), die betrokken waren bij de aanslagen op 11 september 2001.
 • Hoge aankopen van zogeheten “put-options” op de bedrijven, die zouden lijden onder een terroristische aanslag (zoals verzekeringsbedrijven Munich Re uit Duitsland, Swiss Re uit Zwitserland en AXA Group van Frankrijk).
 • Hoge aankoop van zogeheten “call-options” van wapenfabrikanten (Raytheon), waarvan verwacht wordt dat ze zullen profiteren van een terroristische aanslag.

Bij put-options wordt gespeculeerd op aandelen, waarvan men verwacht dat deze gaan kelderen.
Bij call-options wordt gespeculeerd op aandelen, waarvan men verwacht dat deze gaan stijgen.

Kort na de aanslagen, werd de aandelenbeurs gesloten. Een week na de aanslagen, ging de aandelenbeurs weer open. In alle gevallen, werden de gigantische aankopen van put- en callopties vertaald in grote winstmarges.

United Airlines en American Airlines

De twee bedrijven die het hardst zijn getroffen door de aanslagen, zijn American Airlines (vlucht 11 en 77) en United Airlines (vlucht 175 en 93). Volgens CBS News was de ratio voor de put- en calloptions 4. Maar op 6 september was de ratio 25 keer zo hoog als normaal. Nadat de aandelenmarkt weer werd geopend, vielen de aandelen gigantisch. Het aandeel van United Airlines daalde 42% en het aandeel van American Airlines daalde 39%.

Verzekeringsbedrijven (zoals Munich Re, Swiss Re en AXA Group France)

Er werden grote verliezen verwacht voor verschillende verzekeringsbedrijven. De aansprakelijkheid van Munich Re werd door The San Francisco Chronicle geschat op 1,5 miljard dollar en voor de AXA Group France op 0,55 miljard dollar. De Telegraph.co.uk schatte de aansprakelijkheid voor Swiss Re op zo’n 0,83 miljard pond. Het is dus vrij zeker te zeggen dat de verwachte verliezen daadwerkelijk plaats hebben gevonden. Mensen met voorkennis hebben hier handig op ingespeeld. Het handelen in aandelen van Munich Re was bijna verdubbeld op 6 september. En het handelen in aandelen van Swiss Re was bijna verdubbeld op 7 september. Hierdoor zijn er flink wat mensen rijk geworden.

Bedrijven ten behoeve van financiële services

Merril Lynch and Morgan Stanley, Morgan Stanley Dean Witter & Co en Merril Lynch & Co, waren beiden gevestigd in WTC 1 (het eerste gebouw dat werd geraakt door een vliegtuig). De bedrijven bezetten maar liefst 22 verdiepingen. Op een normale dag (voor 6 september) werden er gemiddeld zo’n 27 putoptions afgesloten op Morgan Stanley. Drie dagen voor de aanslagen, werden er 2157 putoptions afgesloten op Morgan Stanley, wat impliceert dat er wat te wachten staat. Bij Merril Lynch werd op een normale dag (voor 6 september), gemiddeld zo’n 252 putoptions afgesloten. Vier dagen voor de aanslagen, werden er 12215 put-options afgesloten op Merril Lynch.

Raytheon

Raytheon, maker van de Patriot en Tomahawk raketten, zag haar aandeel onmiddellijk stijger na de aanslagen. Een dag voor de aanslagen, werden aankopen van call-options maar liefst verzesvoudigd. Hierbij werden call-options afgesloten voor 23.200 aandelen van Raytheon. De week na de aanslag stegen de aandelen van Raytheon naar een hoogte van 37%. Daarnaast heeft Raytheon ook een “geheime” dochteronderneming, genaamd E-Systems. In het klantenbestand van E-Systems zitten onder andere de CIA en NSA.
© 2014 - 2024 Lo-writer, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
One World Trade Center - New York CityOne World Trade Center - New York CityHet One World Trace Center is het nieuwe centrale gebouw van het World Trade Center. Na de aanslagen van 11 september 20…
The Sphere: voor en na de aanslagen van 11 september 2001The Sphere is een grote bronzen sculptuur in de vorm van een bal op een voetstuk van zwart graniet gemaakt in 1971 door…
Wolkenkrabbers in de VSDe Verenigde Staten zijn jarenlang het land geweest waar je de hoogste gebouwen ter wereld kon vinden. Het Empire State…
Terrorisme in de luchtTerrorisme in de luchtTerrorisme is een begrip waar we dagelijks mee worden geconfronteerd. Op de televisie, in de krant en op nieuwswebsites…
Noord-Koreaanse strafkampen, gruwelijkheden en getuigenissenIn Noord-Korea zijn nog vele strafkampen te vinden. Deze strafkampen kunnen en mogen worden vergeleken met de strafkampe…
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: Tpsdave, Pixabay
 • Insider Trading Apparently Based on Foreknowledge of the 9/11 Attacks, London Times, 9/18/01
 • Put/Call Ratio, StreetAuthority.com
 • Profiting From Disaster?, CBSNews.com, 9/19/01
 • Prices, Probabilities and Predictions, OR/MS Today,
 • Exchange examines odd jump, Associated Press, 9/18/01
 • SEC asks Goldman, Lehman for data, Bloomberg News, 9/20/01
 • Black Tuesday: The World's Largest Insider Trading Scam?, ict.org.il, September 19, 2001
 • Suspicious profits sit uncollected Airline investors seem to be lying low, San Francisco Chronicle, 9/29/01
 • Profits of doom, telegraph.co.uk, 9/23/01
 • Bank of America among 38 stocks in SEC's attack probe, Bloomberg News, 10/3/01
 • Raytheon, corpwatch.org,
 • Suspicious trading points to advance knowledge by big investors of September 11 attacks, wsws.org, 10/5/01
 • SEC wants data-sharing system Network of brokerages would help trace trades by terrorists, San Francisco Chronicle, 9/19/01 [cached]
 • Crossing the Rubicon, , pagina 238-239,243 en 634
 • Whether advance knowledge of U.S. attacks was used for profit, New York Times, 9/30/01
Reactie

Angela, 01-04-2016
Hallo, mag ik vragen uit welke onderzoeken dit gebleken is?
Ik geloof het ook, maar er is in de tekst niet echt aangegeven, waar jullie deze informatie vandaan hebben.
Ik hoor het graag. Reactie infoteur, 18-04-2016
Beste Angela,

Uiteraard staat er nergens geschreven dat het een complot is.
Maar gedegen zelfstudie wijst deze kant op en de genoemde voorvallen zijn breed vertegenwoordigd en door de desbetreffende mensen zelf bevestigd.

Lo-writer (49 artikelen)
Laatste update: 10-05-2017
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Internationaal
Bronnen en referenties: 16
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.