De gruwelijke moorden van het monster van Florence

In de periode tussen 1968 en 1985 wordt de provincie Florence in Italië meerdere malen opgeschrikt door verschrikkelijk gruwelijke moorden. De slachtoffers zijn allen jonge stelletjes, die op het Florentijnse platteland op zoek waren naar een beetje privacy en intimiteit. Op de dubbele moord in 1985 na, waar de slachtoffers werden overvallen in hun kampeertent, bevonden alle slachtoffers zich in hun auto. Het moordwapen betreft een pistool van het type Beretta, 70 serie met lange loop. Een speciaal voor de schietsport in de commercie gebracht wapen.

In 4 van de 8 moorden heeft de moordenaar de schaamstreek van de vrouwelijke slachtoffers weggesneden. Van de laatste twee vrouwelijke slachtoffers heeft hij tevens de linkerborst weg genomen.

21 augustus 1968; de eerste slachtoffers

Op 21 augustus 1968 worden Antonio Lo Bianco (29 jaar, getrouwd en vader van 3 kinderen) en Barbara Locci (32 jaar, getrouwd en moeder van 1 kind) vermoord terwijl zij de liefde aan het bedrijven waren in hun witte Alfa Romeo Giulietta. Zij bevinden zich op dat moment in een doodlopende straat, dichtbij de begraafplaats van Signa. De twee waren minaars. Op het moment van de moord, lag het 6 jarige zoontje (Natalino Mele) van Barbara Locci te slapen op de achterbank.

Rond 2 uur ’s nachts klopt een doodsbange Natalino aan bij een huis op ruim 2 km afstand van de plaats van delict. Hij vraagt om drinken en of hij daarna naar zijn vader gebracht kan worden omdat mama dood in de auto ligt.

15 september 1974: de gruwelijke moord in Borgo San Lorenzo

De moord op Pasquale Gentilcore ( 19 jaar) en Stefania Pettini (18 jaar) staat te boek als de eerste zeer gewelddadige moord van het monster van Florence. De twee vormen reeds 2 jaar een stelletje, wanneer zij op 15 september 1974 besluiten om alvorens met vrienden wat te gaan drinken, de liefde te bedrijven in een doodlopende straat vlakbij de plaats Borgo San Lorenzo.

Getuigen horen omstreeks 23:45 een aantal schoten. Hierbij wordt Pasquale 5 keer geraakt en is op slag dood. Zijn vriendin Stefania wordt 3 keer geraakt, maar blijft in leven. De moordenaar sleurt haar daarop uit de auto en vermoord haar met 3 dodelijke messteken in haar borst. Vervolgens legt hij haar achter de auto en steekt nog eens 96 keer op haar dode lichaam in. Tenslotte penetreert hij de vagina van Stefania met een wijnstok.

De volgende ochtend worden beide lichamen aangetroffen door een boer, welke in het gebied woont.

6 juni 1981: de moord op Giovanni Foggi en Carmela de Nuccio

Giovanni Foggi (30 jaar) en Carmela de Nuccio (21 jaar) kenden elkaar slechts een aantal maanden, maar hadden reeds trouwplannen, toen hun leven op 6 juni 1981 op een zeer gewelddadige manier ten einde kwam. Na een etentje bij de ouders van Carmela vertrekken de twee in hun Fiat Ritmo voor een avondje uit.

Omstreeks 22:00 bevinden ze zich in de heuvels van Roveta, dichtbij de discotheek “Anastasia”. Giovanni wordt geraakt door 3 kogels terwijl 5 kogels Carmela raken. Het meisje wordt vervolgens uit de auto gesleurd en aan het begin van de weg gelegd. Haar lichaam wordt ontdaan van haar jeans en door middel van 3 scherpe sneden wordt haar hele geslachtsorgaan weggesneden.

22 oktober 1981; de moord in Le Bartoline

Slechts 4 maanden na de vorige gruwelijke moordpartij slaat het monster van Florence weer toe. Op 22 oktober 1981 worden Stefano Baldi (26 jaar) en Susanna Cambi (24 jaar) om het leven gebracht. De twee zouden binnen enkele maanden gaan trouwen.

Ook deze twee jongeren worden door middel van pistool schoten om het leven gebracht, waarna het meisje uit de auto wordt gesleurd om haar geslachtsorganen te verwijderen. Om bij het meisje te komen, dient het monster van Florence ook Stefano uit de auto te halen. Dit in tegenstelling tot de vorige moorden, waar het mannelijke slachtoffer in de auto werd achter gelaten.

Opvallend aan deze moordpartij is, dat de dag na de moord, voordat de lichamen van Stefano en Susanna worden terug gevonden, een man de tante van Susanna opbelt en vraagt of hij met de moeder van Susanna kan praten. Vanwege een storing op de lijn wordt de verbinding verbroken. Het telefoonnummer betreft een nieuwe aansluiting met een tijdelijk nummer, waardoor niemand de beller kan traceren. Volgens de advocaat van de familie, zou Susanna vlak voordat zij vermoord werd aan haar moeder hebben gezegd dat ze werd achtervolgt door een onbekende.

19 juni 1982; de moord op Paolo Mainardi en Antonella Migliorini

In de nacht van 19 juni 1982 worden Paolo Mainardi (22 jaar) en Antonella Migliorini (19 jaar) vermoord.

Deze moord wijkt op minstens 2 punten af van de vorige moorden. Ten eerste de plaats van delict betreft in dit geval niet een afgelegen gebied. Op nog geen 2 km afstand, in het plaatsje Cerbaia is het feest van de beschermheilige in volle gang en ook is er redelijk wat verkeer wat voorbij komt. Ten tweede heeft de moordenaar de geslachtsorganen van het meisje niet weggesneden, waarschijnlijk uit angst gezien te worden.

9 september 1983: de moord op twee Duitse toeristen

Op 9 september 1983, in Giogoli di Scandinacci worden de twee Duitse toeristen Horst Wilhelm Meyer en Jens Uwe Rusch vermoord. Beide slachtoffers waren 24 jaar en studeerden aan de universiteit van Munster.

Men vermoedt dat de moordenaar zich heeft laten misleiden door het lange haar van Rusch, en dat hij verwachtte met een stelletje te maken te hebben. Want nadat hij beide jongens om het leven heeft gebracht door middel van een vuurwapen gaat hij ervan door.

29 juli 1984; de moord op Claudio Stefanacci en Pia Rontini

De slachtoffers van het één na laatste delict van het monster van Florence zijn Claudio Stefanacci (21 jaar) en Pia Rontini (18 jaar). Op het moment dat ze worden aangevallen bevinden beiden zich halfnaakt op de achterbank van een Fiat Panda. Claudio wordt 4 keer geraakt, waarvan 1 keer in zijn hoofd en Pia wordt twee keer door een kogel geraakt.

Vervolgens steekt hij verschillende keren op de jongeren in. Claudio komt hierbij om het leven. Pia wordt vervolgens meegesleurd waarna de moordenaar haar linker borst en haar vagina amputeert.

Ook in dit geval is er sprake van dat het vrouwelijke slachtoffer in de dagen voorafgaand aan de moord aan heeft gegeven het gevoel te hebben te worden belaagd. Pia heeft te kennen gegeven dat in de bar waar zij werkte zeer onprettige mensen waren, waardoor zij zich er onzeker voelde.

8 december 1985; de laatste slachtoffers

Op 8 december 1985 slaat het monster van Florence voor de laatste keer toe. Zijn slachtoffers zijn twee Franse toeristen, Jean-Michel Kraveichvili (25 jaar) en Nadine Mauriot (36 jaar, gescheiden, moeder van 2 kinderen).

De twee Franse slachtoffers worden op dezelfde manier om het leven gebracht als de voorgaande slachtoffers. Het enige grote verschil is dat zij zich niet in hun auto bevinden maar binnen in een kampeer tent.

Een extra macabere actie van het monster van Florence is het opsturen van een stukje van de linker borst van Nadine, naar de openbare aanklager Silvia Della Monica welke was belast met het onderzoek naar de moorden.

De verdachten

In de loop der tijd zijn er verschillende verdachten opgepakt en vervolgens ook weer vrijgelaten. Uiteindelijk zijn er twee mannen, Mario Vanni en Giancarlo Lotti, veroordeeld voor tenminste 4 moorden. De hoofdverdachte Pietro Paccianni, die voor minstens 7 van de 8 moorden terecht stond is overleden voordat er uitspraak gedaan kon worden.

Ondanks deze veroordelingen gaan er geruchten rond dat het werkelijke monster van Florence nooit gevonden is en nog vrij rond loopt.
© 2011 - 2024 Italiagirl, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Toeristische Informatie over ToscaneToeristische Informatie over ToscaneToscane is een regio in Italië. Het gebied heeft een grootte van 23.000 vierkante kilometer en er wonen ongeveer 3.7 mil…
Wijn uit ToscaneWijn uit ToscaneToscane is een zeer bekende wijnregio in Italië. Sinds de 13e eeuw wordt daar wijn verbouwd. De regio heeft een zeer gun…
Toscane; Siena en zijn geschiedenisToscane; Siena en zijn geschiedenisEen begrip binnen Toscane in Italië, deze Middeleeuwse stad; Siena. Een stad die in de 16e eeuw bij het groothertogdom d…

Kindermishandeling, welke vormen zijn er?Kindermishandeling, welke vormen zijn er?In het kort is kindermishandeling een bedreigende of gewelddadige situatie voor het kind waarbij ernstige schade opgelop…
Als slachtoffer, hebt u rechtenSlachtoffers van misdrijven houden soms nog jaren last van wat hen overkomen is. Om de schade, maar ook het geestelijke…
Bronnen en referenties
  • http://it.wikipedia.org/wiki/Mostro_di_Firenze
Italiagirl (18 artikelen)
Gepubliceerd: 03-07-2011
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.