Checklist: benodigdheden voor op kamers gaan
Zodra je een kamer gevonden hebt wil je er natuurlijk zo snel mogelijk in. Voordat je er in kan trekken heb je wel de juiste spullen nodig om er prettig te kunnen wonen. Als je een gemeubileerde kamer huurt dan zal je dat een hoop aanschaffingskosten schelen. Om je op weg te helpen bij deze een checklist voordat je op kamers gaat.
Basis benodigdheden
Als je op kamers gaat dan moet je verschillende dingen aanschaffen. Je kan meteen naar de IKEA rennen om allerlei spullen in te slaan, maar het is verstandig om eerst een lijstje te maken met je basis benodigdheden. In deze lijst kan je een aantal basis benodigdheden vinden.
- Tv toestel
- Tv kabel
- Laptop
- Oplader voor mobiel
- Stekkerdozen
- EHBO-doos
- Decoratie
- Borden
- Kommetjes
- Glazen/bekers
- Snijplanken
- Bestek
- Bieropener
- Pizzasnijder
- Afwasborstel
- Afwasmiddel
- Afwasteiltje (en evt. uitlekrek)
- Theedoeken
- Wasmiddel
- Pannen
- Kookgerei
- Handdoeken
- Verzorgingsartikelen (shampoo, tandpasta, make-up, etc.)
- Kleding
- Opruim mogelijkheden voor kleding (kast of lade)
- Kast voor je schoolboeken
- Schooltas
- Schrijfgerei (pen, potloden, schaar, plakband, schaar)
- Bed en/of matras
- Kussen(s)
- Sprei
- Beddengoed
- Nachtkastje
- Stoel(en)/bank
- Kussens
- Gordijnen
- Batterijen
- Lamp
- Bureau(stoel)
- Koelkast(je)
- Magnetron
- Koffiezetapparaat
- Waterkoker
- Prullenbak
- Fiets
- Extra fietsslot
- Fietslampjes
- Fietspomp
- Stofzuiger
- Kruimeldief
- Schoonmaakmiddelen
- Brandmelder
- Duct tape
- Paraplu
Geld besparen
Alles bij elkaar kan je nog best veel geld kwijt zijn, daarom is het fijn als je geld kunt besparen. Wederom voordat je naar de IKEA gaat zou je ook eerst kunnen kijken of je niet elders de benodigde spullen vandaan kan halen.
Spullen overnemen
Als je een studentenkamer overneemt van een ander, dan is het vaak mogelijk om ook spullen over te nemen voor niet al te veel. Vaak willen mensen die hun studentenkamer verlaten ook graag van hun spullen af. Vraag dus altijd of je niet toevallig nog wat spullen mag overnemen of zelf gratis kan krijgen. Op deze manier bespaar je jezelf geld en hoef je minder met spullen en meubels te slepen.
Tweedehands
Je kan ook geld besparen door een kijkje in een kringloopwinkel te nemen. In veel kringloopwinkels zijn degelijke meubelen te vinden voor een klein prijsje. Een oude kast ziet er met een nieuw likje verf al snel weer goed uit.
Behalve naar een kringloopwinkel kan je ook in je nabije omgeving rond vragen om mensen toevallig nog ongewenste spullen hebben staan die jij wellicht nog goed zou kunnen gebruiken.
Verzekering
Je doet er goed aan om te kijken of je verzekering (van je ouders) ook strekt tot je inboedel op je kamer. Zo niet, dan is het verstandig om dat te regelen. Studentenhuizen zijn namelijk niet het meest veilig qua brandgevaar en inbraak.