Kosmisch bewustzijn

Kosmisch bewustzijn Wat is dat eigenlijk. Zit dat in ons lichaam? Of is het iets dat buiten ons is? Universeel bewustzijn is een staat van 'zijn' die iedereen kan beleven. Daarvoor moet je natuurlijk wel open staan of beseffen dat er meer is, dan wat wij met ons blote oog kunnen zien en vaststellen, en wanneer je dat beseft dan ervaar je dat alles één is. Er ontstaan veranderingen in je leven die betrekking hebben op alles om je heen, en dat in positieve zin. Het kosmisch of Universeel bewustzijn heeft alles te maken met de 7de chakra ofwel ‘de kruinchakra’. In het Sanskriet noemt men deze chakra: ‘Sahasrara’ dat in onze taal weer vertaald ‘duizendbladige lotus’ betekend. Deze chakra bevind zich dus boven op het hoofd, op de kruin, en als je de hand hier bovenop legt dan kun je door hierop te drukken de kanalen openen van het kosmisch bewustzijn.

Nu is er wel een orgaan, zeg maar, in ons hoofd waarin dat kosmisch bewustzijn huist, zegt men. En dat is de Pijnappelklier. En daarin huist dus ons bewustzijn, ons absoluut weten, ons 'zelf'...Wanneer de Pijnappelklier ofwel de kruinchakra geactiveerd/geopend is, dan voel je geen verschil meer tussen het ‘innerlijk zijn’ en het ‘uiterlijk leven’. Je voelt je dan één met God en je beseft dat vaste materie niets anders is dan een gedachtevorm en dus eigenlijk niet bestaat. Er ontstaat dan een gevoel van vrede in onszelf waardoor wij in een stilte terecht komen, en die stilte waarin we zijn, heeft een directe invloed op ons energieveld.

Je kunt het ook ‘verlichting’ noemen. Deze staat van ‘zijn’ verheft je boven alle verschillen die er zijn. Er zijn geen angsten meer, geen vreugde, geen verdriet, geen boosheid, omdat alles in deze staat dan van je af valt en je een innerlijke rust ervaart die onverstoorbaar is. Op dat moment besef je ook dat alles tegelijkertijd is. Een cirkel zonder begin en zonder einde. En het is de zetel van de hoogste volmaaktheid van de mens. Iedereen wil dit wel ervaren natuurlijk. En daarom gaan we de pijnappelklier eens wat nader bekijken.

De pijnappelklier

Deze klier produceert hormonen en bevind zich in het midden van ons brein, tegen het dak van de tussenhersenen, en het is heel bijzonder dat iets dat zo’n enorme gemoedstoestand kan veroorzaken zo ontzettend klein is. Want, de pijnappelklier is maar zo groot als een erwt en weegt nog geen 2 mg. De werking van deze klier is het grootst tot het 10de levensjaar. Daarna begint de werking al weer in kracht af te nemen. Het is ook zo dat het product dat deze klier afscheid de hormonen in het lichaam afremt. Daarom beginnen de hormonen dus ook pas na het 10 jaar op te spelen. Omdat de werking van de pijnappelklier afneemt, nemen de hormonen toe. Één van de stoffen die de pijnappelklier afscheid is melatonine, en melatonine is bijvoorbeeld van belang voor het immuunsysteem, dus voor je weerstand, maar ook van invloed op de nachtrust. én, het is een antioxidant.

De pijnappelklier is belangrijk voor onze biologische klok, de dag en nacht cyclus. Maar ook word de klier dus beschouwd als kosmische antenne. En dat is niet van vandaag op gisteren, want dat is al honderden jaren zo. Door deze klier staan wij in contact met een diepere en mystieke realiteit en de wetenschap heeft dat ook vastgesteld. Het is inderdaad wetenschappelijk bewezen dat de pijnappelklier een rol speelt bij paranormale ervaringen, maar ook dromen, visioenen…dus iets, dat je niet in het ‘normale’ leven kunt plaatsen. Dit is uitgetest en gebleken bij een onderzoek dat werd gehouden onder 3 verschillende groepen mensen die door middel van meditatie de werking van de pijnappelklier deden verhogen.

Deze groepen bestonden uit:

  • Mensen die vaker mediteerden
  • Mensen die nog nooit hadden gemediteerd
  • Mensen die helemaal niet geloven in paranormaliteit

Sowieso kwam uit het onderzoek naar boven dat het helemaal niet uitmaakte of je er nu in geloofde of niet. Bij iedere groep ontstond een bepaalde bewustzijnsstaat waardoor men in staat was om zo’n mystieke ervaring te krijgen. De pijnappelklier mag dan maar heel klein zijn, maar het is wel een heel belangrijk orgaan met een grote invloed op ons lichaam maar ook op onze geest.

De pijnappelklier is dus klein maar ook heel belangrijk

Zo belangrijk dus, dat we door activering van de pijnappelklier contact kunnen maken met ons innerlijk, ons ‘zelf’, ons Kosmisch bewustzijn, op het openen van onze kruinchakra en dan ervaren we alleen nog maar volmaakte rust en vrede.

Zou dat niet heerlijk zijn in deze warrige en woelige wereld?
© 2011 - 2024 Yoan, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Je zevende chakra, het kruinchakraIeder mens heeft zeven chakra’s, waarvan het zevende chakra het kruinchakra wordt genoemd. Het zevende chakra heeft lich…
Chakra's en de TarotChakra's en de TarotEr zijn in ons lichaam zeven grote chakra's te vinden. Deze zeven verschillende chakra’s zijn verbonden met de grote en…
De zeven hoofdchakra'sDe zeven hoofdchakra'sIn ons lichaam zijn zeven hoofdchakra’s en 40 secundaire chakra’s te vinden. Sommige mensen kunnen deze chakra's zien do…
Chakra's, wat zijn het en wat doe je ermee?Chakra's, wat zijn het en wat doe je ermee?Chakra betekent cirkel of wiel. In de traditionele Indiase geneeskunde wordt de term chakra gebruikt voor bepaalde plaat…
Zo gaan we steeds stijlvol gekleedZo gaan we steeds stijlvol gekleedSchoonheid is relatief en hangt van vele factoren af. Volgens velen zit schoonheid van binnen, maar het oog wil uiteraar…
Yoan (156 artikelen)
Gepubliceerd: 12-02-2011
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Diversen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.