Havaianas slippers, wat zijn dat voor flip flops?

Havaianas slippers, wat zijn dat voor flip flops? Havaianas teenslippers zijn hippe flip flops slippers of sandalen, die in de zomer van 2010 zelfs hipper zijn dan de populaire Birckenstocks. Havaianas komen oorspronkelijk uit Brazilië. In 1965 werden ze daar ontwikkeld en het heeft even geduurd voordat ze door de Europeanen ontdekt werden. Flip flops van Havaianas zijn kleurrijk, gemaakt van 100% rubber en bedrukt met trendy dessins. Havaianas zijn in 2010 de trend op het gebied van gemakkelijke zomerschoenen. In de zomer 2010 liggen de Havaianas flip flops, ook wel Havaianas slippers genoemd, hopelijk overal in de schoenenwinkels in Nederland. De slipper die oorspronkelijk uit Brazilië komen, kenmerken zich door hip design en comfort. De slippers worden gemaakt van 100% natuurlijk rubber. De designs zijn kleurrijk, sportief of stoer. Van zeer vrouwelijk tot typisch mannelijk. Je kunt kiezen voor de gewone traditionele teenslipper zoals we de allemaal wel kennen, of voor flip flops teenslippers met zijbandjes of hielbandjes.

Havaianas flip flop slippers kopen

Havaianas zijn onder andere te koop bij: Havaianos Nederland

Havaianas, Braziliaanse maten

Bij Havaianas slippers wordt gewerkt met zogenaamde Bras maten. Het zijn Braziliaanse schoenmaten. Deze komen overeen met de Nederlandse maten. Europese maten worden niet voor Havaianas gebruikt, deze zijn voornamelijk van toepassing in Spanje en Portugal. De Braziliaanse maten wijken wel wat af van de onze. Havaianos maat 35/36 komt met een voetlengte van 23 centimeter, voor ons ongeveer overeen met schoenmaat 37/38. Braziliaanse maat 37/38 komt een voetlengte van 25 centimeter, ongeveer overeen met onze schoenmaat 39/40.
 • 35/36 - 23 centimeter
 • 37/38 - 25 centimeter
 • 39/40 - 26 centimeter
 • 41/42 - 27,5 centimeter
 • 43/44 - 28,5 centimeter
 • 45/46 - 29,5 centimeter
 • 47/48 - 31,5 centimeter

Kindermaten

 • 17/18- 11,50 cm
 • 19 - 12,50 cm
 • 20 - 13,00 cm
 • 21 - 13,50 cm
 • 22 - 14,00 cm
 • 23/24 - 15,50 cm
 • 25/26 - 16,50 cm
 • 27/28 - 18,50 cm
 • 29/30 - 19,25 cm
 • 31/32 - 20,50 cm
 • 33/34 - 22,00 cm

Havaianas, soorten en modellen

Havaianas flip flops bestaan er in verschillende soorten en modellen, en er zijn veel kleuren en dessins. Voor mannen, vrouwen, kinderen en baby’s. Havaianas flip flops zijn lekkere stevige slippers die heerlijk zitten en niet snel verslijten. De zool is van 100% stevig rubber.

Havaianas sandalen, bestaan die ook?

De Havaianas sandalen zijn teenslippers met zij banden. Deze zijn dus niet te vergelijken met de traditionele lederen sandalen die u misschien nog van vroeger kent. De zijbanden van de Havaianas sandalen zijn bijvoorbeeld voor kinderen prettig, zodat de sandalen niet zo snel uitschieten bij spelen en rennen. De bandjes van de sandalen kunnen niet geopend, gesloten of strakker aangetrokken worden. Ze zijn enigszins elastisch en passen gewoon om de voet heen.

Havaianas, waar kun je ze in Nederland kopen?

Deze zomer zullen er steeds meer winkels zijn waar je Havaianas kunt kopen, maar het is nu, juni 2010, nog niet super gemakkelijk om ze in schoenwinkels te vinden. Online is het wel al mogelijk om Havaianas te bestellen. Ook de officiële Braziliaanse stores verschepen ze naar Nederland door middel van ‘shipping’, maar dan zijn ze wel lang onderweg.

Havaianas flip flops of sandalen, waarom zijn ze zo populair?

Waarom zijn de Havaianas flip flops of sandalen zo razend populair? Zomerschoenen in de traditionele slippervorm keren eigenlijk elke zomer weer terug. Een teenslipper is een ontwerp schoeisel wat al heel erg lang aan de verwachting voldoet. Het is gemakkelijk aan en uittrekken, super luchtig en licht aan je voeten. De Havaianas zijn toch vernieuwend genoeg om opnieuw een trend te zetten, door het materiaal, 100% rubber en de designs.

Wat kosten Havaianas?

Havaianas zijn merk flip flops en merken kosten over het algemeen meer dan gewone merkloze ontwerpen. De Havaianos zijn echter voor de meeste mensen wel betaalbaar, vanaf enkele tientjes tot hogere bedragen. Havaianos Brazil, een van de populaire modellen van het merk, kosten ongeveer €23,-.

Maten van de slippers

Om de juiste maat te bepalen kijkt u aan de onderkant van de slipper. Boven het logo van Havaianas staan twee maten die geen overeenkomst hebben met de Nederlandse schoenmaten. Onder het logo staat een maat die wel overeenkomt met de Nederlandse schoenmaat.

Lees verder

© 2010 - 2024 Kisses, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Teenslippers, niet voor elke dagLekker luchtig op een warme zomerdag, makkelijk in huis en op de camping en hygiënisch in het zwembad. Vele van ons slip…
Birkenstock slippers online kopen – Waar moet je opletten?Birkenstock slippers en schoenen geven veel steun aan je voeten door hun speciale voetenbed. Deze slippers zijn dus goed…
Autorijden met slippers of teenslippersAutorijden met slippers of teenslippersU hebt het misschien wel eens gedaan op een warme zomerdag, autorijden met slippers. Dichte schoenen zijn op dit moment…
Een origineel cadeau voor je vriendin vindenEen origineel cadeau voor je vriendin vindenVriendin jarig, valentijnsdag, of gewoon om te laten zien dat je om haar geeft, een cadeau kent vele aanleidingen, maar…
Bronnen en referenties
Kisses (665 artikelen)
Laatste update: 31-05-2015
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.