mijn kijk op

De Engelen om je heen

De Engelen om je heen Engelen worden tegenwoordig niet meer alleen in de sfeer van de religie genoemd waar ze met name worden beschouwd als de boodschappers van God. Ook buiten de muren van de kerk worden de Engelen steeds meer het onderwerp van gesprek. Er zijn momenteel erg veel boeken over Engelen te vinden. Zouden zij onze aandacht willen trekken? Iedereen heeft Engelen bij zich, maar ze kunnen niet altijd tot de mensen doordringen hoe graag ze dat ook willen. Engelen kunnen ons helpen bij bepaalde problemen of in situaties waar we de weg even kwijt zijn. Engelen kunnen ons heldere inzichten geven en ons beschermen tegen negatieve invloeden. Het enige wat wij moeten doen is leren ‘luisteren’.

Engelen & Gidsen

De naam Engel stamt af van het Griekse woord Angelos wat boodschapper betekent. Engelen worden ook wel eens als Gidsen beschouwd, maar dit klopt niet. Gidsen zijn oude zielen die tijdens de vele levens die ze hebben geleid veel wijsheid hebben opgedaan. Al die levenslessen stellen hun in staat om de mensen te helpen daar waar nodig is. Engelen (met uitzondering van 2 Aartsengelen) hebben geen leven op aarde gehad, maar zijn een rechtstreekse afsplitsing van de Goddelijke energie. Engelen hebben daarom ook geen ‘ego’. Zij zijn in onvoorwaardelijke liefde en streven naar het hoogste bereik voor geluk en gezondheid.

Hiërarchie onder de Engelen

Binnen de religie is er een rangschikking van Engelen gemaakt. De verdeling bestaat uit 3 triades. Hier is al veel over geschreven. De 3e triade kent de indeling:
  • Vorsten
  • Aartsengelen
  • Engelen

De Vorsten begeleiden de heersers en grote leiders op de aarde, maar ook landen en bevolkingen.

Aartsengelen worden gezien als de boodschappers van de Goddelijke energie ofwel de Schepper. Zij overbruggen het Goddelijke en de materie; zij verbinden de Schepper met zijn Schepping en vice versa. Aartsengelen geven ons inspiratie en openbaringen. Zij geven ons inzicht over ons zieledoel hier op de aarde. Zij helpen ons herinneren waarom wij hier op aarde zijn en begeleiden ons in onze spirituele ontwikkeling. Aartsengel Michaël is het meest bekend en staat onder andere voor bescherming en veiligheid. Zijn vlammend zwaard zorgt ervoor dat de koorden tussen jou en iedereen die een negatieve invloed op je heeft worden weggesneden (angstgedachten). Dit wil niet zeggen dat de relatie met de betrokkene op deze manier wordt beëindigd, maar de negatieve energie tussen beiden zal verdwijnen. Er gebeurt trouwens niets als je er zelf niet om vraagt.

Daar waar de Aartsengelen er voor de gehele mensheid zijn en een wat globalere taak hebben, zijn de Engelen er voor de individuelen. Beschermengelen zijn altijd bij je en zijn ook altijd bij je geweest. Niet alleen in dit leven, maar ook in vorige en eventueel volgende levens. Zij verlaten je niet meer. Verder zijn er Engelen die waken over de natuur en de dieren... Er zijn Engelen die zich speciaal richten op genezing... Alles wat leeft wordt omringd door Engelen. Er zijn er dus ook heel erg veel zoals je jezelf wel kunt voorstellen.

Engelen waarnemen

Engelen hebben geen stoffelijk lichaam en zijn totaal onafhankelijk van de wetten van de materie. Engelen kennen geen tijd en ruimte, maar zijn in alle opzichten vrij. Denk aan de vleugels waarmee Engelen vaak worden afgebeeld wat staat voor vrijheid. Engelen kunnen zich wél laten zien aan de mensen op een manier die voor betreffende persoon het meest toegankelijk is of die het beste past bij een bepaalde situatie. Het maakt eigenlijk niet uit hoe je Engelen waarneemt. Je kunt ze voelen, horen, zien of gewoon weten dat ze er zijn. Mensen hebben vaak ingevingen of een 'helder moment’. Ook dit kan een vorm van communicatie van de Engelen zijn.

Contact

Mensen denken de gehele dag door. Als je specifiek iets wilt vragen aan de Engelen, roep ze dan eerst duidelijk op. Anders zou het kunnen zijn dat Engelen niet reageren, maar het beschouwen als een zoveelste gedachte. Maak hier duidelijk onderscheid in. Het mooiste zou zijn om de naam van de (Aarts)engel te roepen die je op dat moment graag bij je wilt hebben. Als je niet goed weet welke Engel je moet aanroepen, dan kun je de Engelen in het algemeen roepen. Engelenworkshops en Engelenreadings kunnen je helpen kennis te maken met je Beschermengelen en de Aartsengelen. Zo weet je op den duur wie je wanneer nodig hebt of wie er tot je spreekt of wilt spreken. Vergeet niet, wees altijd zo duidelijk mogelijk in je communicatie en laat niets te wensen over. Als je vraagt aan de Engelen om zich te laten zien, probeer dan open te staan voor alle mogelijkheden zonder verwachtingen. ‘Verzin’ geen uitkomst.

Let verder eens op tekens om je heen; een vlinder die om je heen vliegt, een vorm van een Engel in de wolken, energiebollen op je foto, een witte veer die voor je neus naar beneden dwarrelt, speciale mensen die ineens op je pad komen, de glimlach van een baby (baby’s en hele jonge kinderen kunnen vaak nog Engelen zien), een grappige gedachte uit het niets...

Je hoeft niet paranormaal te zijn om met Engelen te kunnen communiceren. We zijn op weg naar een nieuwe tijd. Deze tijd brengt ook met zich mee dat communiceren met Engelen steeds makkelijker zal gaan en toegankelijker zal worden voor iedereen.

Ik zag een Engel in het marmer en ik heb gebeeldhouwd tot hij VRIJ was.
Michelangelo
© 2010 - 2024 Aliki, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
De acht verheven aartsengelen – RafaëlDe acht verheven aartsengelen – RafaëlIn het vroege christendom waren engelen net zo 'populair' als nu. Ze werden en worden beschouwd als ‘entiteiten’ die God…
De acht verheven aartsengelen – ZadkiëlDe acht verheven aartsengelen – ZadkiëlIn het christendom verzinnebeeldt de aartsengel Zadkiël de ‘rechtschapenheid van God’. Hij is de engel die voorkwam dat…
De acht verheven aartsengelen – MichaëlDe acht verheven aartsengelen – MichaëlMichaël is de aartsengel die het rechtgeaarde Israël beschermt. Hij wordt zowel in het Oude als in het Nieuwe Testament…
Aartsengel MichaëlAartsengel Michaël kan aangeroepen worden om rechtvaardigheid in een situatie te brengen of om te helpen uw persoonlijke…
Zomertijd: wat is de oorsprong en wat zijn de effecten?Zomertijd: wat is de oorsprong en wat zijn de effecten?Sommigen vinden het geweldig, anderen vervloeken het uit de grond van hun hart: de overschakeling op de zomertijd in het…
Bronnen en referenties
Aliki (18 artikelen)
Laatste update: 01-12-2010
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Artikelen met het label 'Mijn kijk op…' bevatten naast objectieve informatie ook een persoonlijke mening en/of ervaring.