Politieblunders

Politieblunders De sterke arm van de wet is er om voor de burgers klaar te staan: veiligheid op straat en in huis staat voorop. Maar ook agenten zijn maar mensen, en mensen maken wel eens fouten. De grootste politie-blunders!

Verkeer

In juni 2009 rijdt aan agent in Rotterdam twee kinderen aan: een jongen en een meisje. De agent reed in een onopvallende politiewagen. De twee kinderen liepen tussen geparkeerde auto's door, waarna ze geschept werden door de agent. Het meisje heeft lichte verwondingen, het jongetje is zwaar gewond.

In Stockholm kregen vier agenten die in een politie-helikopter zaten, honger en zette de helikopter naast de mac Donalds aan de grond. Omstanders zagen de helikopter en belden de politie, die hun collega's binnen in de Mac Donalds aantroffen.

In de VS mag men niet langs een geparkeerde schoolbus rijden die de knipperlichten aan heeft: een agent deed dit wel en arresteerde zichzelf. Hij legde zichzelf een boete van 235 dollar op.

Schietpartijen

In Brazilië word 1 op de 5 moorden door de politie zelf gepleegd: ze schieten regelmatig burgers dood die er verdacht uitzien of gewoon totaal onschuldig zijn. Volgens onderzoekers komt dit omdat veel agenten in hun vrije tijd in bendes zitten.

In de Angolese hoofdstad schoot de politie twee acteurs dood, die een overval naspeelden voor een film. Drie andere raakten gewond. De agenten stopten pas met schieten toen de producent riep dat het om een opname van een film ging. Volgens de producent was de politie van te voren op de hoogte van de filmopname.

Zinloos geweld

Politie-agenten zagen in Den Haag een drugsdeal maar verloren de dealers uit het oog. Een 16-jarige onschuldige jongen zagen ze vervolgens aan voor een van hen. De jongen werd overmeesterd en vloog hierbij door een autoruit, waarbij zijn hele gezicht open lag.

In New York klaagt een man een aantal agenten aan, omdat hij zegt dat de agenten hem hebben verkracht met een politiestok. De man stond een joint te roken, waarna hij achtervolgd werd door politieagenten. Bij een metrostation zouden ze hem overmeesterd en verkracht hebben. De agenten zeggen onschuldig te zijn.

In Amerika achtervolgde de politie een man nadat die over de weg begon te slingeren. Bij aanhouding verzette de man zich en ze sloegen de man ernstig in elkaar. De man was echter diabeticus: hij kreeg een aanval waardoor hij begon te slingeren op de weg en tijdens de aanhouding ook vreemde bewegingen maakte. De man moest geopereerd worden aan zijn hersenen en is sindsdien niet meer wakker geworden.

In India kwam een vijver droog te staan: hierin vonden bewoners zeker 98 skeletten. Het gaat hier om verkeersslachtoffers die niet geïdentificeerd konden worden, waarna de politie ze in de vijver heeft gedumpt.

In Enschede, 2007, word de politie gebeld nadat een man melding heeft gemaakt van een vreemd uitziend pakketje dat onder zijn auto zat geplakt en hij eronder uit had gehaald. De politie zette de hele omgeving af en de technische recherche onderzocht het pakketje: het bleek om een peilzender te gaan die de politie zelf onder de auto had geplakt, om de man in de gaten te kunnen houden bij verdachte praktijken.

Kenia: een dief wordt aangehouden door een agent en verhoord. De agent snijdt vervolgens met een mes de penis van de verdachte af. De agent zal worden vervolgd voor poging tot moord.

Drugs of toch niet?

In Schotland meende de politie dat een inwoner wiet op zijn vensterbank kweekte. Ze vielen de woning binnen, de 79-jarige moeder schrok zich rot. Het ging echter om doodgewone tomatenplanten.

In Zweden werd een man aangehouden voor het bezit van een hasj-pijp in zijn auto. Agenten vernielden de pijp en namen de man mee. De man klaagde de politie aan omdat hij er geen drugs mee rookte, maar tabak. De man kreeg een schadevergoeding.

Gewoon dom

Een bankoverval in Mönchengladbach werd gepleegd door een hoofdinspecteur van de politie. Collega's herkenden hem op videobeelden door zijn manier van lopen en zijn horloge, die apart was.

Een agent van het politiedistrict Gouwe IJssel is ontslagen nadat hij bij een alcoholcontrole teveel alcohol in zijn bloed had. Ook vertoonde hij ongewenst gedrag tegenover zijn collega's.

In Kroatië werd een auto weggesleept die verkeerd geparkeerd stond. Echter, het gezin van de auto was met spoed naar het ziekenhuis gereden met een van hun kinderen, waarna ze de baby vergaten uit de auto te halen. De politie had de baby ook niet opgemerkt, de auto werd weggesleept waarna de ouders op zoek gingen naar hun kind.

In België wist een zware crimineel een tijd lang bij de politie te werken: middels een badge kon hij probleemloos in en uit het bureau lopen. Twee weken daarvoor zat de crimineel nog in de cel.

Op het toilet van een gerechtsgebouw in Duitsland, liet een vrouwelijke agente haar dienstwapen liggen. op dat moment was er een proces gaande van twee motorbendes. Een schoonmaakster ontdekte het pistool op de wastafel.

In Duitsland gaf een politieagent verkeersles aan een klas schoolkinderen. Bij wijze van voorbeeld sloeg hij de lerares in de boeien. Echter, hij was vergeten dat de sleuteltjes van de handboeien nog thuis lagen. Een andere agent kwam later de sleuteltjes brengen.

Een agent uit Antwerpen pakt een prostituee op en neemt haar mee naar het bureau. Daar doet de prostituee de agent een voorstel om aan haar boete te ontsnappen. De agent stemt hiermee in en ze hebben sex op het toilet. De agent is geschorst.

In de VS houdt een agent een man aan wegens te hard rijden. De man zegt dat zijn doodzieke hond met spoed naar de dierenarts moet. De agent zei vervolgens dat het maar om een hond ging. Het uitschrijven van de bon duurde twintig minuten, de hond overleed ondertussen op de achterbank.
© 2009 - 2020 Bibiana, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Medische missers, blunders en het recht op schadevergoedingMedische missers, blunders en het recht op schadevergoedingWaar mensen werken kunnen fouten worden gemaakt, zo ook in het ziekenhuis. Medische blunders komen relatief vaak, omdat…
Tien Amerikaanse afslankblundersTien Amerikaanse afslankblundersHoewel van Amerika bekend is dat er veel inwoners zijn met overgewicht komt dit in onze streken ook steeds meer voor. Ti…
Angst voor je baan en carrière door eigen fouten op je werkAngst voor je baan en carrière door eigen fouten op je werkIedereen die hard werkt maakt persoonlijke fouten. Soms zijn de consequenties zo hevig dat je de neiging hebt die fout t…
Marianne Vaatstra  het boek over het misdrijfMarianne Vaatstra het boek over het misdrijfEr is al veel gezegd en geschreven over de zaak Marianne Vaatstra en over het meisje dat in 1999 vermoord in een weiland…

Feiten uit het jaar 1986Het jaar 1986: wat gebeurde er in dit jaar in binnen- en buitenland? In dit artikel vind je de belangrijkste gebeurtenis…
Symboliek tijdens rouwdienst van overleden jongereSymboliek tijdens rouwdienst van overleden jongereAls een jongere overlijdt kan dat een grote impact hebben bij andere jongeren. Vooral wanneer er sprake is van een plots…

Reageer op het artikel "Politieblunders"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Bibiana
Laatste update: 07-04-2011
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Diversen
Schrijf mee!