Amerikaanse eerste vrouwelijke seriemoordenaar

Aileen Carol Wuornos is de boeken ingegaan als de 1e vrouwelijke seriemoordenaar van Amerika. Ze is geboren op 29 februari 1956 in Rochester, Michigan. Lee heeft geen gemakkelijke jeugd gehad, haar ouders waren vlak voordat ze geboren werd gescheiden. Haar vader heeft ze nooit gekend en was een kinderverkrachter die gevangen zat in Kansas. Uiteindelijk is hij om het leven gekomen door ophanging (waarschijnlijk zelfmoord) op 30 januari 1969, toen Aileen nog maar 13 jaar oud was.
Ze had ook nog een broer die een jaar eerder geboren was, Keith. De moeder van Aileen en Keith liet hun in 1960 in de steek, en de zorg werd overgedragen naar de grootouders van moederskant. Zelf heeft ze beweerd dat ze seksueel en psychisch misbruikt is door haar grootvader en haar grootmoeder zou een alcoholist geweest zijn. Op 23 maart 1971 beviel Lee van haar eerste kind na seksueel contact te hebben gehad met meerdere partners, zelfs haar eigen broer. Deze bevalling viel niet in goede aarde en ze werd verbannen uit haar familie en de gemeenschap. Vanaf dat moment stond ze er min of meer alleen voor.

Aileen begon als prostitué te werken toen ze nog op school zat en kwam vaak in aanraking met de politie in verband met geweldpleging. In de volgende jaren kwam ze weer diverse malen in aanraking met de politie voor verscheidene delicten: geweldpleging, diefstal, te hard rijden. Na een ongeluk ontmoette Aileen, Tyria Moore in een bar voor homoseksuelen en vanaf dat moment waren de 2 onafscheidelijk. Op een gegeven moment, zo omstreeks 1989, reisde Lee zelden zonder geladen pistool rond en was het eigenlijk niet meer te vermijden wat er daarna zou gaan gebeuren.

Slachtoffers

Haar eerste slachtoffer was Richard Mallory, hij werd vermoord op 30 november 1989. De andere 6 slachtoffers staan hieronder opgenoemd. Het lichaam van 1 van de mannen is nooit terug gevonden, Peter Siems.
  • David Spears, 1 juni 1990
  • Charles Carskaddon, 6 juni 1990
  • Peter siems, 4 juli 1990
  • Troy Burres, 4 augustus 1990
  • Dick Humphreys, 12 september 1990
  • Walter Jeno Antonio, 9 november 1990

Dit waren allen slachtoffers die wilden ingaan op een vorm van prostitutie. Aileen was door haar eerste slachtoffer vastgebonden, geslagen en verkracht en daardoor ging er een knop bij haar om en dacht ze dat alle mannen slecht waren en altijd vrouwen verkrachtten. Dit wilde ze voorkomen en anderen beschermen en zo kwam ze er toe om haar klanten te vermoorden.

Alle moorden hebben plaatsgevonden in een tijdsbestek van slechts een jaar. Moore was op de hoogte van de moorden die Lee pleegde. Uiteindelijk is Aileen opgepakt doordat ze betrokken raakte bij een auto ongeluk samen met Tyria. Dit was in de auto van een van haar slachtoffers. Ze waren weggevlucht van het ongeluk, maar waren gezien door omstanders. Tyria was weer terug naar haar eigen huis gegaan en werd opgezocht door de politie. Er werd een deal gesloten, als zij zou getuigen kreeg ze immuniteit en daar ging ze mee akkoord. Na veel telefoontjes en een dreiging tot zelfmoord kreeg Tyria Aileen zo ver dat ze een volledige verklaring zou afleggen.

Doodstraf

In januari 1992 werd Wuornos schuldig bevonden aan moord op de heer Richard Mallory, zelf had ze aangedragen dat het zelfverdediging was. Ze kreeg de doodstraf voor deze moord. Moore had inmiddels al een aantal boek en films deals gesloten om haar verhaal te kunnen verkopen. Uiteindelijk in 1993 kreeg ze voor de 6e keer de doodstraf opgelegd. Uiteindelijk werd Aileen Carol Wuornos ter dood gebracht op 9 oktober 2002, door middel van een dodelijke injectie.
© 2009 - 2024 Desertrose88, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Mindhunter: het boek en de serieMindhunter: het boek en de serieAls je van true crime-verhalen houdt, dan heb je vast weleens gehoord van Mindhunter. In 1995 kwam het boek Mindhunter v…
recensieHet Masker - Dean Koontz (recensie)Een prachtige blonde engel landt op aarde. Het tienermeisje kent geen familie, weet niets van een verleden en zoekt naar…
Het monster van Loch NessHet monster van Loch Ness is een legende over een monster dat in het meer Loch Ness, in Schotland leeft. Wie is Nessie?…
A Christmas Carol van Charles DickensA Christmas Carol van Charles DickensA Christmas Carol van Charles Dickens (1843) is waarschijnlijk het bekendste en meest verfilmde kerstverhaal. Het verhaa…
Elektronisch Toezicht / Elektronische controle / huisarrestElektronisch Toezicht / Elektronische controle / huisarrestElektronisch toezicht (ET) is gericht op het inperken van de risico's. Geen nieuwe slachtoffers en het beschermen van me…
Desertrose88 (12 artikelen)
Gepubliceerd: 09-02-2009
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Diversen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.