Een kabouter kinderfeestje

Voor de jongste ploppertjes onder ons is het leuk om een kabouterfeestje te geven voor de verjaardag, nodig je vriendjes en vriendinnetjes maar uit voor een stevig partijtje kabouterplezier.

Kaboutersnoepgoed en drinken

Kabouterknabbels:

Zoek op het internet leuke plaatjes van kabouter plop en zijn vrienden en print ze uit. Plak ze op de voorkant van zakjes chips om er echte kabouterknabbels van te maken.

Paddestoelcakejes:

Bak een bergje kleine cakes (of koop ze in de winkel) en besmeer de bovenkant met rode glazuur. Neem wat witte marsepein en maak hier een stevige dunne rol van, snijd van de rol dunne plakjes die je op de bovenkant van het cakeje op de glazuur verspreid. Dit zijn de "stippen" van de paddestoel, als je een beetje creatief bent kun je van een beetje marsepein en wat glazuur ook nog een schoorsteentje op de paddestoeltjes maken.

Kaboutertjesthee:

Meng in een grote kan 200 ml appelsap, 1 liter water en drie eetlepels aardbeienjam (of een andere smaak) goed door elkaar en zet de kan in de koelkast om af te koelen. Snijd nu anderhalve sinaasappel en een citroen in dunne partjes en zet ze in de vriezer tot het fruit bevroren is, doe het fruit zo'n 5-10 minuten voor het serveren in de kan erbij en roer alles nogmaals goed door elkaar.

Plopmelk:

Geen kabouterfeestje zonder plopmelk, deze is eigenlijk het gemakkelijkst van allemaal. Haal chocolademelk, aardbeien- of frambozenmelk en schud deze om in glazen kannen. Voila, plopmelk.

Decoratie:

Celebrationbox.nl is een site waar je leuke artikelen voor verjaardagsfeestjes kunt bestellen, in alle mogelijke thema's. Zo maak je een kinderfeestje helemaal af. Een aantal van de dingen die ze in het kabouter plop assortiment hebben zijn:
 • Borden
 • Bekers
 • Servetten
 • Tafelkleed
 • Traktatiezakjes
 • Ballonnen
 • Uitnodigingen voor het feestje
 • Mutsen (set van 8)
 • Roltongen
 • Vlaggenlijn
 • Letterslinger "hiep hiep hoera"
 • Knutselset
 • Slinger
 • Hangdecoratie 'dansende' Kabouter Plop
 • Kabouter Plop Rietjes
 • Bestek
 • Bellenblaas

Natuurlijk kun je ook zelf aan de slag gaan met je knutselspullen en het huis zo creatief mogelijk versieren. Beplak rode balonnen met witte stippen en maak met groen papier van de tafel en stoeltjes echte kabouterbosmeubeltjes. Als de verjaardag in of om de herfst valt kun je op zoek gaan naar denneappels en eikels om de kamer nog levendiger mee te versieren.

Schminken

Geef ieder kind rode kabouterwangetjes, je kunt eventueel ook kaboutermutsjes maken zodat ze helemaal in de sfeer komen.

Plop koeken bakken.

Maak voor het feestje alvast een grote hoeveelheid zandkoekjesdeeg klaar, als de kleintjes er zijn kun je ze plastic vormpjes geven om zelf hun eigen plopkoeken mee te maken. Deze hoef je alleen nog maar af te bakken en zou je later samen op kunnen smukkelen of iedereen voor zichzelf mee naar huis laten nemen. Dit is het recept voor zandkoekjes.

Ingrediënten:

 • 300 gram bloem
 • 200 gram roomboter
 • 150 gram basterdsuiker
 • 1/4 theelepeltje bakpoeder

Bereidingswijze:

Doe alle ingrediënten in één ruime kom en kneed ze met de hand tot een soepele deegbal, laat deze op een koele plaats een half uurtje rusten. Om er koekjes uit te kunnen steken rol je met een deegroller het deeg op een met bloem bestrooid oppervlakte uit tot een dunne deeglap, ongeveer zo dik als twee euro's op elkaar. Verwarm de oven voor op 145 °C en leg de uitgestoken koekjes op een met bloem bestoven bakblik. Bak de koekjes in het midden van de oven in zo'n 10 minuten lichtbruin en gaar, neem ze voorzichtig met een spatel of plat mes van de bakplaat en laat ze plat op tafel afkoelen. Zolang de koekjes nog warm zijn kun je ze nog van vorm veranderen als je dan zou willen.

Kabouterdanssen

En niet te vergeten de muziek, kabouters en ploppertjes zijn gek op dansen en er zijn er een heleboel liedjes van kabouter plop. Verzamel zoveel mogelijk liedjes bij elkaar en dans, zing en spring met z'n allen mee met de bekende plop liedjes zoals bijvoorbeeld de kabouterdans. Deze gaat als volgt:
 1. Draai een keer in het rond.
 2. Stamp met je voeten op de grond.
 3. Zwaai je armen in de lucht.
 4. Ga nu zitten met een zucht.
 5. Stap nu rond als een gans.

Er zijn nog veel meer leuke dansjes te ontdekken in de liedjes zoals "de ganzenpas" of "kabouterpolonaise". Of bedenk met de kinderen zelf een dansje op één van de andere liedjes. Maar je kunt ook het aloude "stoelendansen" omtoveren tot een paddestoelendans. In plaats van het algemeen bekende "ezeltje prik je" kun je een kaboutergezicht maken waarvan ze de neus of de baard op de juiste plaats moeten prikken, met blinddoek natuurlijk.

Paddestoelen maken

Verzamel een aantal lege rolletjes van het wcpapier en bekleed ze met wit papier, dit word de steel van de paddestoel. Teken op rood karton rondjes en knip ze tot de helft in. Maak hiervan de "dakjes" van de paddestoel, plak er om het af te maken witte stippen op en je hebt een paddestoel.
© 2008 - 2023 Msmedia, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Tuinkabouter, beschermgeest van de tuin?Tuinkabouters beschermgeest van de tuin of zo maar een leuk beeldje? Onverklaarbare dingen worden vaak afgedaan met de o…
Studio 100 als bedrijf: van concept tot productielijnStudio 100 als bedrijf: van concept tot productielijnWe kennen ze allemaal ‘Samson en Gert’, K3, Big en Betsy, Kabouter Plop, Mega Mindy,… De kinderen zijn er gek op! En het…
Het organiseren van een kinderfeestjeHet organiseren van een kinderfeestjeHet organiseren van een kinderfeestje of partijtje kan een lastige zaak zijn. Het vergt vaak veel denk en regelwerk. All…
Tips voor een geslaagd kinderfeestjeKinderfeestjes zijn iedere keer weer een stressige tijd voor ouders, je hele huis wordt bezet door kinderen die allemaal…

Seksueel geweldSeksueel geweldHelaas komt seksueel geweld nog steeds met grote regelmaat voor. De lichamelijke en psychische effecten hiervan kunnen h…
Kleuren en hun betekenissenKleuren zijn heel belangrijk in ons leven. Het beïnvloedt onze stemmingen en geeft ons bijvoorbeeld informatie. Kleuren…
Msmedia (23 artikelen)
Gepubliceerd: 08-09-2008
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Diversen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.