Geef eens een ander kraamcadeau

Als er een kindje wordt geboren volgt de kraamvisite al snel. Deze staat vaak voor een debacle, wat nemen we mee. Vaak worden er kleertjes voor het jonge spruit meegenomen, het liefst nog in het kleinste maatje. Maar baby’s groeien snel en soms kunnen niet eens alle geschenken worden gepast voordat de baby er weer uit gegroeid is. En knuffels, hoe leuk ook zal een kind ook niet snel tekort komen. Maar wat zijn dan leuke alternatieven ?

Een kraammand

Alhoewel vele webwinkels zich hebben gestort op het fenomeen kraammand maak ik er liever zelf een. Vaak worden ouders wel voorzien van een startvoorraad babyverzorgingsmiddelen, maar deze raken vlug op. Door een aantal van deze babyverzorgingsmiddelen in een mandje (misschien heeft u er nog een staan maar u zou ook bijvoorbeeld kunnen kijken bij Xenos) te stoppen, eventueel nog gecombineerd met een rammelaar, een badeend, bijtring, washand of een andere kleinigheid, krijg je al vlug een bruikbaar cadeau waarmee je menig ouder kunt verblijden.

Luiertaart

Rol een aantal luiers in een klein maatje per luier strak om tot een rolletje, hoeveel luiers je nodig hebt is afhankelijk van de maat van de taart die je wilt vervaardigen. Bind elk rolletje stevig vast met een lint, indien je traditioneel bent ingesteld kun je natuurlijk altijd gaan voor roze of blauw. Plaats vervolgens de rolletjes naast elkaar totdat ze een cirkel vormen en voorzie dit geheel ook van een stevig lint om het bij elkaar te houden. De bovenkant van de taart kun je nog voorzien van een kleine cadeautje om het geheel op te fleuren, bijvoorbeeld leuke babyslofjes, badspeeltjes of een rammelaar. Wil je het geheel extra feestelijk maken dan kun je het geheel nog eens in doorzichtig cellofaan verpakken. Mocht u zelf geen tijd of geen zin hebben om creatief aan de slag te gaan dan zijn dergelijke taarten ook kant en klaar via internet te bestellen.

Badcape / omslagdoek

Vele ouders kopen de standaard uitset die wordt aangeraden voor een kind, vooral als de baby in kwestie de eerste is. Deze lijsten voldoen uiteraard maar je komt er al vlug achter dat je van een aantal zaken echt wel meer had mogen inslaan dan de aangegeven hoeveelheid zoals bijvoorbeeld een badcape (handdoek met capuchon) die vaak praktischer is in het gebruik dan de overige voorgeschreven afdroogmiddelen. U kunt deze dan ook met een gerust hart meenemen als kraamcadeau, ze zijn in verschillende prijsklassen. Wilt u het nog specialer maken dan is het via Internet mogelijk badcapes te komen welke worden voorzien van een borduursel met de naam van het kind erop.

Cadeaubon

Alhoewel misschien iets minder leuk om te geven, een cadeaubon van een babywinkel zal uiteindelijk bij de jonge ouders wel zeer in de smaak vallen. Waarschijnlijk hebben zij al alle spullen voor een jonge baby in huis, maar voor ze het weten zullen er weer nieuwe spullen nodig zijn voor het groter wordende kind. Autostoeltjes, fietszitjes, of een loopstoel, ze kunnen allemaal worden aangeschaft naar eigen inzicht.

Kinderservies

Ook kinderservies komt zal door ouders vaak niet direct worden aangeschaft. Het kan dus leuk zijn om een eetset voor de baby aan te schaffen. Ook deze kunt van naam en eventueel geboortedatum laten voorzien. Op internet zijn er diverse webwinkels die diverse modellen verkopen.

Kinderbestek

Een erg traditioneel cadeau dat helaas uit de mode lijkt te zijn geraakt. Bij vrijwel alle juweliers zijn er in verschillende prijsklassen zeer leuke besteksetjes verkrijgbaar. Deze kun je, als je dat wil, ook nog eens laten graveren met de naam en de geboortedatum. Het is niet alleen een praktisch cadeau maar bovendien mooi en jarenlang een bruikbaar aandenken.

Spaarpot of rammelaar

Om nog even bij de juwelier te blijven, deze heeft doorgaans ook een assortiment van betaalbare verzilverde spaarpotjes en rammelaars. Ook attributen welke gebruikt kunnen worden maar ook een aandenken vormen dat niet misstaat.

Een ouderwets muziekdoosje

Ook dit blijkt sinds de invoering van alle elektronische “babyvermakers”een minder gegeven cadeau. Toch kunnen baby’s nog steeds genieten van de zachte klanken van een muziekdoosje. Ze zijn voor een redelijke prijs verkrijgbaar in allerlei soorten, maten en uitvoering zodat de baby ook nog zijn ogen uit kan kijken. Indien u niet direct een winkel in uw omgeving kent die deze muziekdoosjes verkoopt kunt u gebruik maken van een van de vele webwinkels.

Hand- / Voetafdruk bewaardoosjes

Je kunt doosjes krijgen welke speciaal gemaakt zijn om een hand- of voetafdruk van de baby te maken zodat je deze kunt bewaren voor later. Aangezien de ouders vaak andere babyzorgen hebben en hieraan niet denken is het een bijzonder cadeau om weg te geven.

Babyslofjes

Alhoewel de eerste schoenen al vaak voor de geboorte zullen zijn aangeschaft is dit met slofjes veel minder vaak het geval, toch zijn deze bijzonder handig en bruikbaar. De slofjes zijn verkrijgbaar in allerlei uitvoeringen zodat er altijd wel een paar te vinden is dat aansluit bij de wensen van de ouders.
© 2008 - 2024 Dsvh13, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Zwangerschapscadeau geven, wat te kiezen?Zwangerschapscadeaus geven aan iemand die in blijde verwachting is wordt erg gewaardeerd. Maar wanneer geef je een zwang…
Hoe maak je een luiertaart?Hoe maak je een luiertaart?Hoera, er is een baby geboren! Met een luiertaart als kraamcadeau geef je de kersverse ouders echt iets leuks en nuttigs…
Tips voor de kraamvisiteAls er een baby op komst is zal er ook bezoek op komst zijn. De ene ouders ervaren dit als prettig, de andere willen er…
Kraamvisite: het bezoek aan de baby én de ouders9 maanden lang zit iedereen in spanning en dan is het zover: de geboorte van een baby. Deze feestelijke gebeurtenis word…

IJsland: Geschiedenis, Natuur & CultuurHet is 874 voor Chr.. Ingólfur Arnarson zet voet aan land. Hij heeft lang gereisd over de zee en is blij dat hij eindeli…
Hoe skimmers skimmennieuws uitgelichtHoe skimmers skimmenHoe skimmen skimmers? De afgelopen maanden zijn meer dan duizend pinpassen geskimd. Skimming is het kopieren van een pas…
Dsvh13 (176 artikelen)
Laatste update: 20-08-2008
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Diversen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.