Wat je kunt doen met oude tijdschriften

Wat je kunt doen met oude tijdschriften Heb je een abonnement in je huishouden of koop je geregeld los een tijdschrift in de winkel, dan heb je zo een hele stapel bladen in je kast liggen. Voor veel mensen zorgen deze oude tijdschriften voor overlast en staat het meestal onopgeruimd. Natuurlijk kun je je oude tijdschriften weggooien of meegeven aan het oud papier als dat wordt opgehaald. Maar wist je dat er nog veel meer ideeën zijn om met je overbodige tijdschriften te doen? Heb je er al wel eens aan gedacht om ze weg te geven? Of misschien ben jij wel heel creatief en maak je er een moodboard mee? Ook zijn ze goed te gebruiken om je interieur mooier te maken. Gooi je oude tijdschriften dus niet zomaar meer weg, want er is van alles mee te verzinnen. De ideeën zijn eindeloos en meestal ook nog heel creatief. Maar ook als je niet zo creatief bent zijn er leuke oplossingen voor je oude tijdschriften.

Bewaren of sparen

Als je een abonnement in je huishouden hebt is het leuk om van het tijdschrift een hele jaargang te sparen. Je kunt deze jaargang bewaren in de kast en er nog geregeld in terugbladeren. Soms heb je geen zin om alle tijdschriften te bewaren, omdat het zoveel plek in beslag neemt. Dan kun je er ook voor kiezen om bepaalde artikelen te bewaren. Je scheurt of knipt deze artikelen uit het tijdschrift en bergt ze op in een map. Dat bespaart ruimte en zorgt er ook voor dat je alleen artikelen hoeft terug te lezen die jou aanspraken.

Weggeven

Een ander idee is het weggeven van tijdschriften. Misschien heb je een buurvrouw die ook graag tijdschriften leest of je vriendin die wel eens iets extra's verdient. Geef hun je oude tijdschriften en wie weet kan je zelfs ruilen. Misschien heeft jouw buurvrouw of vriendin wel het tijdschrift dat jij zo graag ook zou willen lezen. Ook een idee is om beiden een abonnement af te sluiten op jullie favoriete tijdschrift en iedere maand of week je tijdschrift ruilen met elkaar. Weggeven hoeft natuurlijk niet aan iemand die je kent. In een ziekenhuis, op een consultatiebureau of bij de kapper zijn ze er ook heel blij mee. Daar gebruiken ze oude tijdschriften vaak om in de wachtruimte te leggen, zodat mensen die moeten wachten op hun afspraak iets te doen hebben in de tussentijd.

Op marktplaats verkopen

Wil je nog een klein geldbedrag verdienen aan je oude tijdschriften, verkoop ze dan op marktplaats of een andere verkoopsite. Let erop dat losse tijdschriften niet zo goed verkopen. Wil je echt snel een leuk bedrag verdienen, kun je beter een hele jaargang op marktplaats plaatsen.

Basisscholen en kinderdagverblijven

Maak de plaatselijke basisschool blij met een hele stapel oude tijdschriften. Op basisscholen en kinderdagverblijven worden vaak knutselwerkjes gemaakt waarbij de kinderen plaatjes mogen knippen uit verschillende oude tijdschriften. Des te meer tijdschriften deze basisscholen hebben, des te meer keuze de kinderen hebben.

Inpakpapier of kaftpapier

Gebruik je oude tijdschriften als origineel inpakpapier voor cadeaus. Het staat heel vrolijk om oude tijdschriften te gebruiken. Je zoekt je favoriete pagina uit en pakt het cadeau ermee in. Ook kun je van een reep papier een leuke krul voor boven op het pakje maken. Daarnaast kunnen scholieren hun boeken kaften met oude tijdschriften. Gebruik meerdere laagjes bladeren uit tijdschriften om het extra stevig te maken. Op deze manier zijn je boeken goedkoop gekaft. Ook leuk is om stukjes papier of plaatjes uit te knippen en hiermee je schriften te beplakken.

Moodboard

Het maken van een moodboard is ook een idee om je oude tijdschriften voor te gebruiken. Een moodboard is een collage van plaatjes en foto's die je inspireren. Ook worden er vaak letters en woorden uit tijdschriften gebruikt om erop te plakken. Dit ook ter inspiratie.

Meubels

Van oude tijdschriften kun je ook meubels maken. Stapel je tijdschriften op en doe er een band of strik omheen om het bij elkaar te houden. Op deze manier heb je een leuk bijzettafeltje of poef. Let erop dat het mooiste tijdschrift met de mooiste cover bovenop ligt, want deze zie je heel de tijd. Ook kun je de tijdschriften op kleur stapelen of juist alle kleuren door elkaar om een mooi effect te krijgen. Gebruik twee even hoge stapels tijdschriften met een plank erop, om een leuke kast te maken. Je kunt de kast zo hoog maken als je zelf wil, door meerdere stapeltjes tijdschriften toe te voegen.
© 2015 - 2024 Anteur, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Bladcadeau, hoe en wat?Bladcadeau, hoe en wat?Heb je een bladcadeau gekregen voor je verjaardag, met kerst of gewoon zomaar, maar weet je niet wat je ermee kan en wat…
DIY: jouw kamer - tijdschriftwandWat is er leuker dan je kamer zelf decoreren, met dingen die jij leuk en interessant vindt? Dat is niet duur en niet moe…
Een tijdschrift of tijdschriftenbon cadeau doenEen tijdschrift of tijdschriftenbon cadeau doenGedurende een jaar zijn er verschillende verjaardagen en feestdagen waarbij je iemand een cadeau kunt geven. Als iemand…
Kinderfeestje: Zelf een tijdschrift makenKinderfeestje: Zelf een tijdschrift makenWil je voor je kind een origineel kinderfeestje organiseren, maar niet teveel geld eraan uitgeven? Met een groepje creat…

Wat worden de populairste babynamen van 2015?Wat worden de populairste babynamen van 2015?Elk jaar worden er ongeveer 170.000 nieuwe baby's geboren in Nederland en al deze baby's krijgen minstens één voornaam m…
Voorkom risico's bij strenge vorst, in huis en op de wegVoorkom risico's bij strenge vorst, in huis en op de wegTijdens vorstperioden moeten we op veel zaken extra alert zijn. Niet alleen in belang van onze gezondheid en die van onz…
Bronnen en referenties
Anteur (147 artikelen)
Gepubliceerd: 08-01-2015
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.