Kleding die u slanker laat lijken

Kleding die u slanker laat lijken Kleding kan veel doen voor uw figuur en daarmee ook voor uw zelfbeeld. Door uzelf op de juiste manier te kleden kunt uw zorgen dat uw lichaam er slanker uit laten zien. Uiteraard is het wel van belang dat u zichzelf dan ook comfortabel voelt in de kleding die u draagt. U zult niet afvallen dankzij deze tips, maar wel slanker ogen. Probeer verschillende dingen uit en zie wat bij u werkt.

Streepjes

Hoewel men veelal denkt dat verticale strepen op kleding slanker maken blijkt dit misschien toch niet zo te zijn. U zou het misschien denken omdat verticaal vooral de lijn van boven naar beneden volgt en horizontaal de brede lijn, maar uit onderzoek is anders gebleken. Dr. Peter Thompson van de universiteit van New York liet aan mensen plaatjes zien met vrouwen met kleding met een horizontale strepen en plaatjes met vrouwen met verticale strepen. Er kwam uit dat de meeste mensen vonden dat de vrouwen met de horizontale strepen er dunner uitzagen.

kies de juiste maat

Ga niet uit van een vaste maat, maar pas kleding altijd. Het ene kledingstuk maat 38 kan heel anders vallen dan een ander kledingstuk maat 38. Kies vooral geen kleding die te strak zit. Vooral als u al niet heel erg slank bent accentueert u enkel uw vormen door te strakke kleding te dragen. Als u een blouse wilt kopen zorg dan dat als u comfortabel zit de knopen niet strak gaan staan.

Ga ook weer niet voor kleding die om uw lichaam heen slobbert. Een grote sweater of een grove gebreide trui laten uw figuur ook weer niet goed voor de dag komen. Het verbergt wellicht uw contouren, maar hiermee ook uw vrouwelijke figuur. Ga dus vooral voor kleding die gewoon goed past en afkleed. Laat eventueel iemand met u meekijken en wees eerlijk tegenover uzelf. Dit geldt ook voor kledingstukken die u al in huis heeft. Staat en past het nog wel bij uw vormen?

donkere kleding

Hoewel de horizontale streepjes dus in de meeste gevallen slanker tonen dan de verticale streepjes kunt u nog het beste effen kleding dragen. Kies dus ook niet voor kleding met motiefjes, maar gewoon een egale kleur. De kleur die het meeste afslankt is de kleur zwart. Zwart is natuurlijk niet de vrolijkste kleur, maar vooral donkere kleuren hebben wel een positief effect op uw figuur. U kunt dus ook gaan voor een andere donkere kleur zoals bijvoorbeeld donkergroen,donkerbruin of donkerblauw. Voor het optimale effect houdt u de kleuren ook in de buurt van elkaar. Kies bijvoorbeeld voor een zwarte bovenkant en een donkerblauwe onderkant.

Kies juiste lingerie

Hoewel de lingerie niet gezien wordt kan lingerie u wel degelijk slanker of dikker laten lijken. Als een bh te strak zit kan het zijn dat er een vetrand zichtbaar wordt op uw rug of langs uw zij. Daarbij kan het figuur echt veel mooier uitkomen met een goed passende en liftende bh. Laat uw borsten eens goed meten en pas met een strak shirt om het resultaat te vergelijken tussen uw oude en de nieuwe goed passende bh.
Let niet alleen op de bh, maar ook op uw ondergoed. Van een te strakke string of slip worden de lovehandles extra zichtbaar. Kies eventueel voor een strak aansluitende boxershort of ga voor corrigerend ondergoed. Met kleding erover ziet niemand dat u corrigerend ondergoed aan heeft, maar uw figuur komt zichtbaar mooier uit.

Laat zien wat u mooi vindt

Al bent u wat voller, er is altijd wel iets aan uw lichaam wat juist meer in het zonnetje gezet mag worden. Als u bijvoorbeeld mooie billen heeft, kunt u best voor een broek gaan die wat strakker zit en een trui of shirt die de billen niet bedekt. Heeft u een mooi paar borsten? Draag dan niet teveel lagen, kies in plaats van een shirt met een vest gewoon voor een trui zodat de vormen goed zichtbaar blijven. Kies voor een T-shirt met een lage hals, maar niet met inkijk. Inkijk is misschien weer iets te opvallend en teveel van het goede, maar als een shirt wel een lage hals heeft wordt door de blote hals toch de aandacht al richting die kant getrokken.
U kunt ook het accent op uw gezicht of uw kapsel leggen, vooral als u dan ook nog donkere egale kleding aan heeft is dit goed te doen met bijvoorbeeld oorbellen, make-up of een volle bos lang haar.

Overige tips

  • Hakken laten u door de hoogte langer en slanker lijken.
  • Een lange wijd uitlopende broek(bootcamp) laat u slanker lijken dan bijvoorbeeld een skinnyjeans die vaak korter eindigt.
  • Draag sieraden zoals een armband of een lange ketting. Deze leiden het oog af van het figuur.
  • Draag niet teveel lagen over elkaar.
  • Kies voor een V-hals om het bovenlichaam langer en slanker te laten lijk.
© 2014 - 2024 Bembi, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Kleed je slank tipsJe zou denken dat kleding gewoon kleding is. Je gaat winkelen, je ziet een leuk shirtje en je koopt het. Toch kan kledin…
Welke lingerie past het best bij mij?Iedereen is anders, sommige mensen zijn lang en slank, anderen kort en vol. Dus, bij iedereen past ook andere lingerie h…
Slanker lijken door kledingSlanker lijken door kledingKleding kan er voor zorgen dat je slanker lijkt. Maar het kan er ook voor zorgen dat je dikker lijkt, het is daarom bela…
BBB: de billen, kledingadviesBBB: de billen, kledingadviesVoor veel vrouwen zijn de buik, de billen en de benen het probleemgebied van hun lichaam. Door waakzaam om te gaan met d…

Het positieve effect van een quote / citaatmijn kijk opHet positieve effect van een quote / citaatEen citaat of quote is een sterke one liner. De één kan je enorm raken, terwijl een ander je niet eens opvalt. Sommigen…
Hoe werkt witwassen?Hoe werkt witwassen?Wanneer er contant geld verkregen wordt op illegale manieren, bijvoorbeeld via een overval of diefstal dan willen crimin…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: JamesDeMers, Pixabay
  • http://www.bbc.com/news/science-environment-18450602
Bembi (500 artikelen)
Laatste update: 29-05-2016
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.