Opmerkelijke mensen, meer dan een tikje vreemd

Opmerkelijke mensen, meer dan een tikje vreemd Soms richten mensen hun leven anders in dan de doorsnee mens. Ze houden er vreemde hobby's of een aparte levensstijl op na. Bij sommige van deze mensen, heeft hun leven zo'n bizarre wending genomen, dat ze de wereldpers hebben gehaald. Opmerkelijk, maar voor de meeste mensen gelukkig niet iets om zelf na te streven. Wel eens gehoord van de zeemeerman, de geadopteerde pop en de volwassen baby?

Zeemeerman

Eric Ducharme woont in Florida en is geobsedeerd door zeemeerminnen. Vanaf zijn zestiende jaar zwemt hij minimaal drie keer in de week met een zelfgemaakte kunststaart in de openbare wateren van Florida. Hiernaast runt hij een bedrijf, genaamd Mertailor. Dit bedrijfje produceert custom-made zeemeerminstaarten gemaakt van siliconen en latex. De staarten zijn prachtig en blijkbaar inspirerend, want het bedrijfje loopt goed, al verkoopt hij naast zeemeerminstaarten ook gewoon zwemkleding.

Een geadopteerde pop

Het echtpaar Pat en Joe Posey heeft een Cabbage Patch pop, genaamd Kevin die ze al negentien jaar beschouwen als hun eigen zoon. Ze nemen de pop overal mee naar toe. Hij heeft een eigen slaapkamer en speelkamer en ook een eigen hond en goed gevulde kledingkast. De ouders zijn gekker op hun poppenkind, dan op hun eigen, inmiddels volwassen dochter en hun kleinzoon. Volgens het echtpaar is hun zoon Kevin een goed gemanierde, rustige jongen. Ze hebben een spaarrekening voor de pop, zodat hij later kan gaan studeren. Naast Kevin heeft het echtpaar nog 5000 Cabbage Patch poppen. Deze poppen worden gezien als speelkameraadjes van Kevin en zij wonen in een enorme stacaravan, naast die van het echtpaar en hun zoon Kevin.

Leven als een baby

Een volwassen man die acht uur per dag babygedrag kopieert? De volwassen Stanley Thornton Jr. doet dit. Hij heeft hiervoor zijn woning ingericht met gigantisch babymeubilair en babyspeelgoed. Hij eet zittend in een grote kinderstoel, hij speelt in een kingsize box en hij draagt luiers en flanellen kruippakjes. Het enige wat hij nog zoekt is een moeder die fulltime voor hem wil zorgen. Volgens de man zelf is zijn gedrag het gevolg van een gewelddadige jeugd.

Bijna 9000 piercings

Elaine Davidson staat in het Guinness Book of Records met haar piercings. Ze bedekken haar hele lichaam. De meeste piercings heeft ze in haar genitaliën, meer dan 500. In haar gezicht had ze er tijdens de laatste telling 192. De interne piercings hebben gezamenlijk een gewicht van drie kilo. De externe piercings hebben een wisselend gewicht, afhankelijk van de soort versiering. Deze van oorsprong Braziliaanse dame woont in Edinburgh, Schotland en is getrouwd met een man die geen enkele piercing heeft. Ze runt een winkel in het centrum van Edinburgh, waar je naast piercings, haarvlechten en tatoeages ook terecht kan voor aromatherapie, sieraden en speciale kleding. Ze houdt van extreem, zo slaapt ze op een spijkerbed en loopt ze over vuur. Ze is verslaaft aan Coca Cola en beoefent sporten als judo (zwarte band), sky diving, trampoline springen en paardrijden.

De menselijke Ken

Ken is de plastic tegenhanger van Barbie, maar er bestaat ook een menselijke Ken. Meer dan honderd operaties had de Amerikaanse Justin Jedlica er voor over om een menselijke pop te worden. Hij heeft hier inmiddels al meer dan $ 100.000,= aan uitgegeven. Hij heeft zijn wangen, lippen, neus, kin, biceps, triceps, six-pack, billen en schouders laten voorzien van implantaten. Zijn wenkbrauwen zijn opnieuw vorm gegeven. Hij ziet zijn lichaam als een kunstwerk. Quote: “Ik zie geen reden om te stoppen met plastisch chirurgie. Dat is hetzelfde als Picasso vragen niet meer te schilderen.”

Waarom doen mensen dat?

Mensen die dergelijk gedrag vertonen kunnen niet gelukkig zijn. Ze zijn ontevreden met zichzelf en hun leven en vluchten in een fantasiewereld. Voorbeelden hiervan zijn er genoeg, zoals bijvoorbeeld Stalking Cat, een alias van Dennis Avner, die in 2012 zelfmoord pleegde, of de barbie look-a-like Valeria Lukyanova, die op haar veertiende een serieuze zelfmoordpoging ondernam. Tegenwoordig leeft ze op een dieet van vloeibaar voedsel en weegt ze 45 kilo. Volgens Amerikaans onderzoek komen zelfmoorden en dood ten gevolge van extreem risicovol gedrag tot drie keer vaker voor bij mensen die plastisch chirurgie hebben ondergaan, dan bij de gemiddelde mens. Ze blijken vaak te kiezen voor plastisch chirurgie om hun gevoel voor eigenwaarde op te vijzelen. Helaas werkt dit meestal niet.
© 2013 - 2024 Katinka900, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Schaden tatoeages en piercings onze carrière?Schaden tatoeages en piercings onze carrière?Tatoeages en piercings gelden als hip maar ook als een privé-aangelegenheid. De tijd dat dragers van tattoeages en ander…

De rechtszaak tegen Jasper S. de moordenaar van VaatstraDe rechtszaak tegen Jasper S. de moordenaar van VaatstraDe rechtszaak tegen Jasper S. de moordenaar van Marianne Vaatstra was opmerkelijk. Jasper S. bekende de moord op Mariann…
Marianne Vaatstra – Ramptoerisme tijdens rechtszaakMarianne Vaatstra – Ramptoerisme tijdens rechtszaakDe rechtszaak tegen Jasper S., de man die Marianne Vaatstra volgens zijn bekentenis vermoordde, neemt spectaculaire vorm…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: OpenClipartVectors, Pixabay
  • http://www.dailymail.co.uk/news/article-2303161/Eric-Ducharme-Meet-man-lives-life-merman-Floridas-natural-springs.html
  • http://www.examiner.com
  • http://www.elainedavidson.co.uk/
  • http://justinjedlica.com/
Katinka900 (661 artikelen)
Laatste update: 16-09-2016
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 5
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.