De Telegraaf, ideale krant voor het gehele gezin

De Telegraaf, ideale krant voor het gehele gezin De Telegraaf is de grootste krant van Nederland en wordt ook wel dé gezinskrant van Nederland genoemd vanwege de verscheidenheid aan onderwerpen. De Telegraaf kent een aantal vaste onderdelen, waaronder nieuws uit binnen- en buitenland, Telesport en het VROUW magazine. Er zijn diverse abonnementen op De Telegraaf mogelijk, waaronder proefabonnementen en digitale abonnementen.

De Telegraaf

De Telegraaf is met een betaalde oplage van 529.188 exemplaren de grootste krant van Nederland. De Telegraaf wordt uitgegeven door Uitgeversmaatschappij De Telegraaf (UMT). UMT is een dochtermaatschappij van de zogenaamde Telegraaf Media Groep. De Telegraaf is opgericht door jonkheer Henry Tindal en verscheen op 1 januari 1893 voor het eerst. Van 1945 tot en met 1949 was er een verschijningsverbod, opgelegd door de Commissie voor de Perszuivering, in verband met onder andere het voeren van vijandelijke propaganda. Dit verbod werd in 1949 weer opgeheven.

De Telegraaf is een krant die van maandag tot en met zaterdag verschijnt. Wanneer je een abonnement op De Telegraaf hebt, wordt je krant in principe voor 07:00 bezorgd (op zaterdag uiterlijk om 07:30). Het magazine VROUW verschijnt op vrijdag voor abonnees en ligt op zaterdag in de winkel voor losse verkoop.

De Telegraaf kent diverse aantrekkelijke services. Zo kun je De Telegraaf bijvoorbeeld op je vakantieadres laten bezorgen, zodat je ook op vakantie kunt genieten van je krantje. Ook kun je artikelen en foto's uit de krant eenvoudig nabestellen. Je kunt oude voorpagina's van De Telegraaf bestellen, zelfs de voorpagina van de eerste Telegraaf die op 1 januari 1893 verschenen is.

Onderdelen van De Telegraaf

De Telegraaf kent een grote verscheidenheid aan onderdelen, waardoor De Telegraaf dé krant bij uitstek voor een gezin is. Er zit namelijk voor elk wat wils in De Telegraaf, waaronder:
 • Nieuws uit binnen- en buitenland
 • Telesport, het sportkatern
 • Showbizz nieuws
 • Een reiskrant
 • Autovisie, alles voor de autoliefhebber
 • Diverse horoscopen
 • Puzzels
 • VROUW Magazine

Kosten en abonnementen Telegraaf

De Telegraaf kent verschillende abonnementsvormen. Zo zijn er proefabonnementen op De Telegraaf, waarbij je voor enkele tientallen euro's De Telegraaf iedere week of ieder weekend op de deurmap krijgt. Er zijn ook kwartaal-, half jaar- en jaarabonnementen. Een jaarabonnement op De Telegraaf kost op moment van schrijven 302. Wanneer je een papieren krant niet per se noodzakelijk vindt, kun je een digitaal abonnement overwegen. Je kunt De Telegraaf dan dagelijks op je tablet of smartphone binnenhalen. Een digitaal jaarabonnement op De Telegraaf kost momenteel 149,99. Wanneer je geen behoefte hebt aan het dagelijks ontvangen van De Telegraaf, is een voordeelpakket misschien een optie. Je ontvangt dan voor 31 een pakket met 24 waardebonnen die je van maandag tot en met vrijdag in kunt wisselen voor De Telegraaf bij meer dan 10.000 verkooppunten in Nederland.

Telegraaf op Internet

De Telegraaf is ook op het Internet behoorlijk actief. De Telegraaf heeft een eigen website met diverse onderdelen, zoals "vraag en aanbod" waar je diverse producten te koop aan kunt bieden en kunt aanschaffen, gratis spelletjes en een webshop met diverse leuke aanbiedingen. Ook kun je op de website van De Telegraaf reageren op nieuwsitems en discussiëren met andere bezoekers van de website. Abonnees kunnen zich op de website aanmelden voor Mijn Telegraaf, een online service waar je alles rondom je abonnement eenvoudig kunt regelen. Ook kun je profiteren van diverse voordelen en extra's, zoals gratis regionaal nieuws via Telegraaf Dichtbij en gratis de volledige Telegraaf online.
© 2012 - 2024 Melod, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Proefabonnement op een krant, gratis of met kortingProefabonnement op een krant, gratis of met kortingEen abonnement op een krant is duur, zeker als je ziet dat je ook gratis een krant kunt meepakken in het openbaar vervoe…
De Telegraaf de grootste krant van NederlandDe Telegraaf is al decennia lang de grootste krant van Nederland. De diverse katernen zoals Telesport, De Financiële Tel…
Welke krant past bij mij: Nederlandse dagbladenWelke krant past bij mij: Nederlandse dagbladenEen dagelijks terugkerende activiteit voor velen: op je gemakje de krant lezen en het nieuws van vandaag doorkijken. Het…
Uitvinders: EdisonUitvinders: EdisonVan krantenjongen tot miljonair, dat kan dus. We hebben het over zakenman Thomas Alva Edison. Edison deed vele uitvindin…

VVV Cadeaukaart: waar te koop?De meest verkochte giftcard van Nederland is de VVV Cadeaukaart. Een VVV Cadeaukaart is een veilige giftcard om aan iema…
Blijf Groep Thuis in huiselijk geweldBlijf Groep Thuis in huiselijk geweldDe Blijf Groep vangt mensen op die te maken hebben gekregen met huiselijk geweld en dan met name in Noord-Holland en Fle…
Bronnen en referenties
 • http://www.telegraaf.nl/
 • http://nl.wikipedia.org/wiki/De_Telegraaf
Melod (654 artikelen)
Gepubliceerd: 03-12-2012
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.