Blackstone schoenen: de nieuwe trend?

Blackstone schoenen: de nieuwe trend? Blackstone is een schoenenmerk dat je deze winter veel in het modebeeld zult zien. De leren gympen, schoenen en laarzen zijn een oer-Hollands product. In 2012 waren de Blackstone schoenen al een trend in het najaar. De heerlijke, vaak met schapenvacht gevoerde, schoenen kwamen veelvuldig voor in het modebeeld. Wat zijn de kenmerken van Blackstone schoenen en hoe werden ze een trend in 2012?

Het merk Blackstone

Blackstone is een Nederlands familiebedrijf, dat in 1992 begonnen is met het maken van werkschoenen. In de loop der tijd is design een belangrijk onderdeel geworden van de schoenen en worden de schoenen geschikt gemaakt voor het huidige modebeeld. De focus ligt niet meer op een degelijke werkschoen, maar op een degelijk modeartikel. Blackstone staat voor vakmanschap, gebruik van goede materialen en een stoer design. Er wordt gebruikt gemaakt van echt leer en wanneer er vacht wordt gebruikt, is dit ook echt schapenvacht. Het leer heeft een ruige, doorleefde look en is van zware kwaliteit. Leer zorgt ervoor dat je voeten kunnen “ademen” en warm blijven. Echt schapenvacht heeft ook als kenmerk dat het lekker warm is.

In augustus 2012 won Blackstone de prijs voor “Best rising brand in business” in de categorie schoenen. Dit betekent dat het merk sterk in opkomst is. Het merk richt zich op een trendy, jong publiek dat weet waar het voor staat. Blackstone schoenen zijn verkrijgbaar voor dames, heren en kinderen.

Arie Boomsma en Hanna Verboom

In 2012 staan Arie Boomsma en Hanna Verboom model voor Blackstone. Zij zijn te zien in de (internationale) reclamecampagnes van dit Nederlandse merk. Arie Boomsma stond in 2011 ook al model voor dit merk. Hanna Verboom is er in 2012 bij gekomen om meer aandacht voor de dameslijn van Blackstone te trekken. Internationale sterren hebben de Blackstone schoenen wellicht nog niet ontdekt, maar daar kan door de recente opkomst van het merk zeker nog verandering in komen.

Winkels

In Europa zijn er drie Blackstonewinkels te vinden. Deze staan in Amsterdam, Kopenhagen en Parijs. Verder zijn de schoenen te koop in verschillende schoenwinkels en natuurlijk ook online te bestellen. De prijs varieert van zo’n 120 euro tot ongeveer 250 euro.

Trendy

Zijn Blackstone schoenen trendy schoenen? Om deze vraag te beantwoorden zal eerst een onderscheid worden gemaakt tussen dames- en herenschoenen.

Damesschoenen

Volgens de catwalk van Parijs, Milaan, Londen en New York zijn er een aantal trends voor damesschoenen de komende winter: een blokhak, laarzen, rijglaarzen en sporty chic. Wat dat betreft heeft Blackstone wel een enkellaarzen met blokhak in het assortiment. Sporty chic is ook toepasbaar op de leren vachtgevoerde gympen. Wat dat betreft zijn Blackstone schoenen voor vrouwen zeker trendy in de winter van 2012-2013.

Herenschoenen

Voor de mannen wordt de vachtschoen van Blackstone genoemd als een van de trends van de winter van 2012. Dit geldt ook voor kinderschoenen. Stoere jongens met stoere Blackstone vachtschoenen.

Verder springen andere merken in op het model van Blackstone en komen met een eigen variant. Zo heeft het kinderschoenenmerk Giga ook een schoen die veel lijkt op de Blackstone vachtgevoerde schoen. Dat er meerdere merken met eenzelfde soort schoen komen, is ook een teken van de trend van dat model. Dit is te vergelijken met Uggs. Toen dit merk zijn hoogtijdagen in Nederland vierde, waren er ook veel andere merken met eenzelfde soort schoen op de markt. Alleen waren deze vaak niet gevoerd met echt schapenvacht, wat juist voor Uggs zo kenmerkend was. Dat er dus meerdere merken en tweederangs merken met look-a-like Blackstoneschoenen komen, geeft aan dat Blackstone een trendy merk is.

Conclusie: Blackstone schoenen waren zeker een trend in de winter van 2012-2013. Het Nederlandse merk staat voor vakmanschap, het gebruik van goede materialen en een stoer design. Ze zijn comfortabel en warm. Het merk Blackstone heeft niet voor niets de prijs voor “Best rising brand in business”gewonnen: Blackstone is bezig de wereld te veroveren!
© 2012 - 2024 Cato, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Hoe kun je je voetbalschoenen het beste onderhouden?Hoe kun je je voetbalschoenen het beste onderhouden?Veel mensen weten niet hoe zij het beste hun voetbalschoenen schoon kunnen maken na een training of wedstrijd. Vaak pakt…
Converse All-Stars: de opmars van de basketbalschoenConverse All-Stars, ook bekend als Chuck Taylor All-Stars zijn sneakers die in eerste instantie gemaakt zijn van canvas…
Schoenen kopen die echt goed passenSchoenen kopen die echt goed passenBij het kopen van schoenen gaat onze eerste aandacht vaak uit naar het model, de uitstraling en of de schoen past in het…
De comfortabele en hippe schoenen van SkechersHet Amerikaanse schoenenmerk Skechers werd in 1992 opgericht en verkoopt sindsdien voornamelijk trendy en comfortabele l…

Waar kan je Buddha to Buddha kopen? Winkels en verkooppuntenBuddha to Buddha is een populair merk van armbanden, ringen, kettingen, oorbellen, tassen, enzovoorts. De producten zijn…
Kortingscodes: bespaar geld op je aankopenKortingscodes: bespaar geld op je aankopenWil je grote korting krijgen op je aankopen bij Primark, H&M, Zara of andere modeketens? Heel eenvoudig kan je online ko…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: TBIT, Pixabay
  • www.blackstone.nl
  • www.styletoday.nl
  • Denbosch.dichtbij.nl
Cato (83 artikelen)
Laatste update: 08-01-2016
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 4
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.