Online kleding winkelen of naar de winkels toe?

Veel kleine maar zelfs de grote winkels hebben het steeds moeilijker omdat het online winkelen hun grote concurrent is die steeds populairder wordt. Toch zijn er ook grote voordelen aan het winkelen in een stad. Zo is het altijd gezellig om met vrienden/familie een dagje op pad te gaan. U leest meer over de voor- en nadelen van het online winkelen en/of het winkelen in de stad.

De reisafstand en kosten

Zijn de winkels op loop en/of fietsafstand dan is de reis in ieder geval gratis en waarschijnlijk is de afstand dan goed te doen. Woont u echter wat verder van de winkels dan krijgt u met de volgende nadelen te maken:
  • de reistijd
  • de kosten voor een trein/buskaartje of benzinekosten
  • eventueel parkeergeld
Bij het online winkelen betaald u vaak wel verzendkosten. U kunt dus uitzoeken wat voor u goedkoper is, de reis of de verzendkosten.

De winkels

Sommige winkels hebben geen online-shop. Koopt u dus graag bij één bepaalde winkel, dan bent u toch verplicht naar de winkels toe te gaan. Er zijn ook online-winkels die geen vestigingen hebben waar u langs kunt gaan. Als u daadwerkelijk op locatie gaat winkelen kunt u er een gezellig dagje uit van maken. Het personeel staat voor u klaar en gezien de concurrentie van de online winkels zullen de winkels in de stad zoveel mogelijk hun best doen om het aanlokkelijk te maken voor de klanten. Zo zijn er winkels waar een rustgevende geur wordt verspreid, kunt u soms onder het winkelen genieten van een kopje thee of koffie en zijn de winkelcentra gezellig aangekleed.

Het passen

Via online kledingwinkels zijn vaak wel de afmetingen van kledingstukken te vinden maar dat geeft geen garantie dat het ook past. Soms kan retourneren alleen maar tegen een betaling, zo kost enkel het passen al geld. Daarbij heeft men niet alleen het risico dat iets niet past, maar ook het risico dat:
  • de stof dikker of dunner is dan men had verwacht
  • de stof niet lekker zit
  • dat het er anders uit ziet dan op het plaatje
  • dat het minder mooi valt
De plaatjes van internet zijn soms enkel van het kledingstuk zelf en soms op een prachtig model. Het is daardoor heel lastig te vergelijken hoe het kledingstuk bij u zal staan.
In de winkel moet men soms dan wel even wachten voor men aan de beurt is bij een pashokje, maar dan weet men wel direct waar men aan toe is. Mocht het niet passen in de winkel, dan kunt u gelijk kijken voor een andere maat.
Als u bij een online-winkel iets koopt waar ook vestigingen van zijn, dan kunt u meestal ook de kleding in het winkelpand met de bon retourneren.
Sommige maten zijn soms ook niet meer verkrijgbaar in de online winkel terwijl ze wel nog te krijgen zijn in de stad. Als u het risico niet wilt nemen om naar de stad te gaan omdat daar misschien uw maat wel is kunt u altijd even bellen met de winkel.

De drukte

Op werkdagen is het meestal goed te doen in de grote steden. Echter in het weekend wanneer de meeste mensen vrij hebben wordt de stad vaak druk bezocht. De winkels zijn er wel op ingesteld en de wachtrijen zijn dan ook meestal niet extreem lang. Het kan alleen wel erg vervelend zijn om alle andere consumenten te moeten ontwijken en proberen zelf niemand voor de voeten te lopen. Daarbij zijn de openingstijden wel steeds ruimer, maar dan nog heeft u rekening te houden met de openingstijden van de winkels.
U kunt thuis de gehele dag achter uw computer rustig alleen online winkelen. Er zijn geen wachtrijen en u kunt de gehele dag kleding bestellen. Het kan echter afhankelijk van de levertijd en de voorraad wel een aantal dagen tot heel soms weken duren voor u een kledingstuk in huis heeft.

Het betalen

Als u naar de winkels toegaat kunt u zowel contant als via de pin afrekenen. Online heeft u ook meestal meerdere opties. Echter wordt het contant afrekenen aan de deur uit veiligheidsredenen steeds minder gedaan. Dit betekend dat u soms aan de deur moet pinnen, wat voor u weer een risico meeneemt. Daarbij zijn niet alle websites even betrouwbaar en kan het zomaar eens gebeuren dat u betaald en u niks ontvangt.
© 2012 - 2024 Bembi, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Online bestelling retourneren bij de H&MOnline bestelling retourneren bij de H&MVia de site of de catalogus van de H&M heb je een bestelling gedaan. Na een aantal dagen is je bestelling binnen gekomen…
H&M Online winkelenH&M Online winkelenHennes & Mauritz (H&M) bestaat al meer dan 60 jaar en is opgericht in Zweden. Tegenwoordig zijn ze bijna in elke grote s…
De voor- en nadelen van online shoppenDe voor- en nadelen van online shoppenHet is in deze tijd niet meer weg te denken en we doen het steeds vaker: online shoppen. De webwinkels schieten de grond…

Winteruur en zomeruur: overschakeling, voordelen & nadelenWinteruur en zomeruur: overschakeling, voordelen & nadelenZomeruur en winteruur zijn jaarlijks het onderwerp van discussies tussen voor- en tegenstanders. In het laatste weekend…
Bembi (500 artikelen)
Gepubliceerd: 06-10-2012
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Diversen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.