Vuurwerkbommenmakers en de vuurwerkexplosies

Vuurwerkbommenmakers en de vuurwerkexplosies Voor veel mensen is vuurwerk leuk. Vooral leuk om naar te kijken. Sommige personen menen dat ze zelf vuurwerk moeten maken en anderen vinden het weer leuk om het vuurwerk aan te steken. Het vervelende voor veel mensen is dat ze zich op bepaalde momenten niet herinneren dat het vuurwerk erg vervelende financiële en lichamelijke gevolgen kan hebben. Bij het maken, maar ook bij het afsteken van vuurwerk kan er veel misgaan. Lichamelijk letsel komt jaarlijks weer voor. Het is dan ook geen wonder dat de overheid in haar voorlichting steeds meer aandacht schenkt aan de veiligheid van mens en dier. Daar internet een bron van informatie heeft, richt de Task Force Opsporing Vuurwerk Bommenmakers zich ook op het laten verwijderen door de eigenaren van de YouTube filmpjes over vuurwerk.

Milieuvergunning

Voor de vuurwerkverkopers is er goed nieuws. De gemeenten hoeven voor de opslag van consumentenvuurwerk geen milieuvergunning meer af te geven. Dit geldt voor de opslag en verkoop van consumentenvuurwerk tot 10.000 kilogram. Deze verandering heeft natuurlijk geen invloed op de veiligheidseisen voor kopers en verkopers van vuurwerk die wettelijke en gemeentelijk zijn bepaald. Ook mogen de vuurwerkverkopers nu aan klanten een hoeveelheid van 25 kilogram vuurwerk in een keer verkopen.

Algemene maatregelen

Door wijziging in de milieuvergunning, kan de overheid zich beter en gemakkelijker bezighouden met het gevaarlijke en de illegale handel en illegale praktijken met vuurwerk. Er is door de overheid een Taske Force Opsporing Vuurwerk Bommenmakers ingesteld. Deze Taske Force Opsporing Vuurwerk Bommenmakers houdt op de site: www.taskforceovb.nl/waarschuwingskaart bij welke gevaarlijke explosies van vuurwerkbommen er zijn geweest.

Taske Force Opsporing Vuurwerk Bommenmakers

Deze Taske Force Opsporing Vuurwerk Bommenmakers doet ook een oproep op de site: www.taskforceovb.nl/waarschuwingskaart om gevaarlijke situaties te melden. Hierbij gaat het vooral om situaties dat mensen zelf vuurwerkbommen willen, gaan of maken, te melden. Op deze manier hoopt de Taske Force Opsporing Vuurwerk Bommenmakers explosies met vuurwerkbommen te voorkomen. De Taske Force Opsporing Vuurwerk Bommenmakers is een samenwerking tussen de politie en VeiligheidNL. De Taske Force Opsporing Vuurwerk Bommenmakers is in 2011 opgericht. Taske Force Opsporing Vuurwerk Bommenmakers spoorde in haar korte bestaan op internet reeds honderden filmpjes met gevaarlijke inhoud op. De plaatsers van de filmpjes werden door de Taske Force Opsporing Vuurwerk Bommenmakers gesommeerd om de filmpjes van internet te verwijderen. Vele personen die door de Taske Force Opsporing Vuurwerk Bommenmakers werden benaderd om een filmpje te verwijderen, haalden het filmpje ook daadwerkelijk van internet.

Online waarschuwingskaart

De Taske Force Opsporing Vuurwerk Bommenmakers plaats de opgespoorde filmpjes online op een bommenwaarschuwingskaart. Op deze manier hoopt de Taske Force Opsporing Vuurwerk Bommenmakers de vuurwerkbommenmakers te kunnen bewegen om het door hun geplaatste filmpje over het maken van vuurwerkbommen van You Tube af te halen. Dit pressiemiddel moet er voor zorgen dat de vuurwerkbommenmakers andere mensen niet op gedachten kunnen brengen ook zelf vuurwerkbommen te maken. Daarbij is het ook niet uitgesloten dat de Taske Force Opsporing Vuurwerk Bommenmakers plaatsers van filmpjes op You Tube, over hoe er vuurwerkbommen gemaakt kunnen worden, juridisch gaan vervolgen.

Consument

Om de consument nog beter te kunnen beschermen wordt er hard opgetreden tegen consumenten die veel vuurwerk in hun auto of huis hebben en verdacht worden van illegale verkoop. Een grote hoeveelheid opgeslagen vuurwerk, in een woning of schuur, kan bij het exploderen ernstige gevolgen hebben voor de omgeving.

Handelaren

De detailhandelaren die vuurwerk verkopen moeten aan de voorgeschreven regelgeving blijven voldoen. De toezicht op de opslag van meer dan 10.000 kilogram vuurwerk blijft bij de provincie en in deze situaties moet de detailhandelaar over een milieuvergunning beschikken. Detailhandelaren die minder dan 10.000 kilogram vuurwerk hebben opgeslagen moeten deze hoeveelheid wel bij de gemeente melden. De detailhandelaren moeten wel aan de geldende eisen voor milieu, veiligheid en afstand voldoen.

Professionals

Professionals hebben als meldingsgrens voor het afsteken van vuurwerk 200 kilo en voor het afsteken van theatervuurwerk is de grens 20 kilo en de maximale hoeveelheid vuurwerk die klaar mag liggen in de verkoopruimte is 500 kilo.
© 2012 - 2023 Tekstschrijvert, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Wat is illegaal vuurwerk?Er kunnen verschillende redenen zijn waarom vuurwerk wordt gezien als illegaal. In Nederland is het niet alleen verboden…
Een ERP-pakket automatiseert de waardekringloopOver wat een ERP-pakket nu precies is en doet, wordt verschillend gedacht. Sommigen zien het als een logistiek pakket da…

Drie Dwaze Dagen bij De Bijenkorf - een terugblikDrie Dwaze Dagen bij De Bijenkorf - een terugblikVoor de ware modeliefhebber stonden de Drie Dwaze Dagen bij de Bijenkorf al maanden van tevoren in de agenda aangekruist…
Pensioen-activiteiten: wat ga je doen met pensioen?Pensioen-activiteiten: wat ga je doen met pensioen?De pensioengerechtigde leeftijd wordt na lang wikken en wegen geleidelijk aan opgehoogd naar 67 jaar. Dit heeft te maken…
Bronnen en referenties
  • www.dvhn.nl
  • www.veiligheid.nl
  • www.taskforceovb.nl/waarschuwingskaart
  • www.rijksoverheid.nl
Tekstschrijvert (367 artikelen)
Gepubliceerd: 01-10-2012
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 4
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.