Interessante percentages als je rijk en beroemd wilt worden

Ben je van plan om rijk en beroemd of president te worden? De glitter, glamour en de rode lopers lijken jou wel wat? Veel succes, maar neem wel eerst even kennis van de onderstaande feiten en percentages. Doe er je voordeel mee. Je zult zien dat er echter wel wat haken en ogen aan de roem kleven…

Eerder scheiden als je beroemd bent

Huwelijken tussen beroemdheden eindigen gemiddeld 50% in een scheiding. Dat is bij niet beroemdheden “maar” 30%. De belangrijkste reden is volgens onderzoek de constante blootstelling aan knappe mannen en vrouwen in de directe omgeving van de sterren in combinatie met de relatief zwakke karakters van desbetreffende acteurs en actrices.

Free publicity

Als je gaat scheiden, als relatief onbekende man of vrouw van een ster in Hollywood, dan krijg je wel 50% van de free publicity. Wil je liever de roem dan de liefde? Ga dan scheiden. Dan moet je natuurlijk wel eerst trouwen met een beroemdheid. En dat levert natuurlijk ook al wel behoorlijk wat sterrenstatus op. De glossy magazines leven ervan.

Rockster verdient minimumloon

De meerderheid van de professionele musici (de klassiek geschoolden en de pop- en rocksterren) moeten er een baantje bijnemen om te overleven. 40% van deze muzikanten zijn zelfstandig. De rest werkt regelmatig voor iemand anders. De meesten van hen verdienen tussen de 8 euro 20 euro per uur. En 10% verdient minimumloon. En slechts een handjevol supersterren verdient natuurlijk gigantisch veel... Maar omdat je die steeds weer in de media ziet en op de radio hoort denk je gemakshalve dat je daar ook wel bij kan horen.

Eerlijke president

Van de kiezers van een president vindt 47% eerlijkheid de belangrijkste karaktereigenschap voor de leider van een land. Het bezitten van leidinggevende karaktereigenschappen vindt 21% van de kiezers het belangrijkst. De gave om met de gewone man te kunnen spreken vindt 21% de belangrijkste karaktereigenschap van een (minister-)president. Een gematigd karakter van hun leider vindt 7% belangrijk en ten slotte 4% van de kiezers ziet graag een religieuze achtergrond van hun leider.

Cougars

Cougars, (oudere vrouwen die met jongere jongens daten), en uit de gratie geraakte filmsterren opgelet, 24% van de mannen heeft wel eens met een tien jaar oudere vrouw een date gehad.

Kans op aardbeving in LA is 99,7%

Overweeg je te verhuizen naar de zonnige westkust waar het allemaal gebeurt? De staat Californië met de stad Los Angeles en daarin de wijken Hollywood en Beverly Hills, waar de sterren werken en wonen heeft een kans van 99.7% om binnen 30 jaar getroffen te worden door een zware aardbeving.

Spijt van tatoeages

De vraag "welke tatoeage op het lichaam van een beroemdheid vindt men het lelijkst?" resulteert in het volgende percentage: van de ondervraagden vindt 23% de tatoeages van Pamela Anderson het lelijkst, en 18% vindt de tatoeages van Angela Jolie het lelijkst.

Je eigen boek verfilmd

De kans dat een gezaghebbende regisseur echt serieus overweegt jouw boek te verfilmen is kleiner dan 1%. De kans dat het daarna ook nog echt gebeurt is een op de duizend. Toch nog altijd flink meer kans dan het winnen van de jackpot van de Staatsloterij. Je verdient dan wel in een week tijd 25.000 euro van je hardcover uitgeverij en 250.000 van je paperback uitgever en 250.000 van je filmproducent.

Toch hele kleine kans

Of dit bovenstaande percentage van 1% klopt is maar de vraag, want alleen in Nederland zijn al meer dan een miljoen aspirant schrijvers. En als alleen die mensen allemaal al hun boek gaan inleveren in Hollywood, dan wordt de kans op jouw verfilming nog veel en veel kleiner. Maar goed, je wilt toch rijk en beroemd worden? Ga er dan voor, want je mist 100% van alle kansen, die je nooit genomen hebt.

Stalkers

8% van de mannen en 25% van de vrouwen wordt gestalked in de Verenigde Staten. Ben je beroemd dan ligt dat percentage nog veel en veel hoger. 90% van alle stalkers is een man. Dus toch nog een op de tien stalkers is een vrouw…

Seks in teksten

Pas maar op, want 33% van alle popsongs hebben expliciete teksten over seks en drugs. In rap is dit percentage niet verwonderlijk 77%. In country ligt dit percentage op 36%. En gek genoeg maar 14% in Rocksongs.

Seinfeld wint

Wil je beroemd worden als TV ster, kijk dan naar Seinfeld. Hij is met 27% van de stemmen veruit de meest populaire TV ster van de afgelopen 25 jaar, ook al is zijn show al jaren niet meer op de televisie (behalve de herhalingen van de eerdere seizoenen dan). Oprah Winfrey krijgt 18%. Bill Cosby ook.

Meer seks door gekleurd ondergoed

Je moet opvallen als celebrity, dus kleurrijke kleding lijkt een must. Draag je felle kleuren, voer dat dan meteen door in je ondergoed want dat heeft nog een bijkomend voordeel: mannen die gekleurd ondergoed dragen hebben 30% meer seks dan mannen met wit ondergoed.

Stop met doen alsof je rijk bent

Hoe is het om te leven als een miljonair? Het lijkt veel glitter en glamour met alle dure feestjes en clubs, chique galadiners, Rolls Royces, Porsches en snoepreisjes. Maar nee, de gemiddelde Amerikaanse miljonair rijdt juist heel gewoon in een Amerikaanse middenklasser, en 50% van alle miljonairs heeft nog nooit meer dan 140 dollar uitgegeven aan een paar schoenen in hun hele leven. En ook niet meer dan 130 dollar uitgegeven voor een horloge. Dus de les die je hieruit kunt leren is dat de helft van de miljonairs rijk zijn geworden mede omdat ze veel sparen en zo weinig uitgeven… Wil je echt rijk worden? Stop dan met doen alsof je rijk bent.

George Clooney for president

Welke Amerikaanse beroemdheid zou de beste kans maken om president te worden? Ophrah Winfrey 30%, Donald Trump 28%, George Clooney 24%, Martin Sheen 12%, Angela Jolie 6%.

Hongerloon voor de onbekende acteur

Hoe groot is de kans voor een acteur of actrice om een superster te worden? De kans is kleiner dan 1%. En dat is ook niet raar, want hoeveel nieuwe mensen zie je in films? Relatief weinig, want juist die bekende gezichten hebben ze nodig om de film te verkopen, terwijl er in Hollywood meer dan tienduizend acteurs en actrices wonen en werken. 72.1% van deze beroepsgroep verdient minder dan 5000 dollar per jaar. Een baantje ernaast zoals serveerster is dus nodig.

Reclame budget film schrikbarend hoog

Van alle kosten voor de productie van een film gaat maar liefst 30% op aan promotie van die film. Je kan dus waarschijnlijk beter in de reclame je geld gaan verdienen.

Madonna op de tweede plaats

Ben je een knappe vrouw die goed kan zingen en wil je beroemd worden maar weet je niet in welke richting? De meest favoriete performer van de afgelopen 25 jaar in de Verenigde Staten is Maria Carey met 27%. Madonna krijgt 25% van de voorkeursstemmen, gevolgd door Whitney Houston met 19%. Voor de mannen: Bono komt op de vierde plaats met 18% en Michael Jackson krijgt 11% van de voorkeursstemmen.

Knap zijn heeft voordelen

En last but not least: het heeft zo zijn voordelen om aantrekkelijk en knap te zijn, als je in de publiciteit treedt als ster of als politicus. Want 70% van de mensen in de Verenigde Staten gelooft dat een lelijke presidentskandidaat geen kans maakt om gekozen te worden als president.
© 2013 - 2024 Marsrader, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Billie Holiday - Jazz-zangeresBillie Holiday is misschien wel de beroemdste zangeres in de jazz ooit. Haar stem was onnavolgbaar hoewel ze die later m…
Beroemd worden, dat doe je zoBeroemd worden, dat doe je zoBeroemd worden, hoe doe je dat? Droom jij er ook van om beroemd te worden? Wat moet je wel doen, en wat moet je juist ni…
Marilyn Monroe: filmdiva en stotteraarDit jaar is het vijftig jaar geleden dat Marilyn Monroe (1926-1962) overleed. Maar weinig mensen weten dat de Amerikaans…

Afleren om onbeholpen te communicerenAfleren om onbeholpen te communicerenWe voeren allemaal dagelijks belangrijke en minder belangrijke conversaties. Of het nu privé is of op je werk, in de rel…
Wat is de reden waarom mensen liegen?Wat is de reden waarom mensen liegen?Mensen liegen om een reden, maar wat voor redenen? Dit kunnen er verschillende zijn. Iedereen liegt wel eens een keer om…
Bronnen en referenties
  • The Book of percentages
Marsrader (26 artikelen)
Gepubliceerd: 02-09-2013
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Communicatie
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.