InfoNu.nl > Mens en Samenleving > Dating > Eilandgasten op Zoek naar de Liefde

Eilandgasten op Zoek naar de Liefde

Eilandgasten op Zoek naar de Liefde In oktober 2013 start Net5 het datingprogramma 'Eilandgasten op Zoek naar de Liefde,' waarin eilanders via het programma een levenspartner hopen te vinden. Van alle vier de Friese Waddeneilanden doet een vrijgezelle man mee. De realityshow is een succes op de televisie: vele kijkers zitten aan de buis gekluisterd om te zien hoe het de leuke eilander mannen vergaat.

Vrijgezelle Johnny woont op Ameland

Hot

De Waddeneilanden zijn Hot op de televisie. In januari start de KRO met een serie Eilanders, waarin eilanders, die op de veerboot naar hun eiland of juist naar het vaste land varen, naar de reden van hun reis wordt gevraagd. Sophie van den Enk praat met de eilanders en de eilandgasten en knoopt er grappige, ontroerende en hartverscheurende gesprekken mee aan. Eilanders komt in januari 2013 op de televisie. In diezelfde maand komst SBS6 met het programma De Speld in een Hooiberg.

Liefde

Op Net5 start in maart 2013 een serie over eilanders die een liefdespartner zoeken. Het nieuwe datingprogramma heet: Eilandgasten op Zoek naar de Liefde. Net5 heeft kennisgemaakt met vier vrijgezelle eilanders, mannen die op één van de Waddeneilanden wonen en werken en er ook willen blijven wonen. Ze zoeken alleen nog een maatje.

Opgeven

De vrouwen die mee willen dingen naar een bruiloft op één van de eilanden moeten bereid zijn hun bestaan aan de zijde van de eilander man op te bouwen. Ze moeten willen verhuizen naar het eiland, want één ding is duidelijk: de mannen willen wel een vrouw, als die maar met hem op het eiland wil wonen.

Wonen

“Je zal er maar wonen! Op Vlieland, Schiermonnikoog, Terschelling of Ameland”, zegt Net5. “Wie er geboren wordt, wil er meestal niet meer weg. Er is ook veel voor te zeggen om te blijven: schoonheid, rust en natuur… Maar er kleven natuurlijk ook wel een paar nadelen aan. De liefdesvijver om in te vissen is namelijk niet zo groot en vind maar eens iemand op de wal die de stap wil wagen om zich op een eiland te vestigen.”

Eilanden

Op elk van de Friese Waddeneilanden is een vrijgezelle man gevonden die aan het programma wil meedoen. De mannen konden in het bestand aan vrouwen op het eiland niet hun keuze maken. Ook vonden ze geen vrouw die buiten het eiland woont. Tijdens de serie wordt langzamerhand duidelijk of de zoektocht aan de hand van Net5 en met hulp van het medium televisie wel lukt. De eilanden worden gepresenteerd als romantische oorden met schilderachtige dorpjes, verlaten stranden en wuivend helmgras.

Vier

De vier vrijgezelle mannen komen van:
 • Vlieland;
 • Terschelling;
 • Ameland;
 • Schiermonnikoog.

Vlieland

Aant-Durk woont op Vlieland. Hij is 31 jaar, gids en visserman. Aant-Durk is een blonde krullenkop die op het hele eiland bekend is.

Terschelling

Roy van Terschelling is eveneens 31 jaar oud. Hij organiseert rondritten, is een gezelligheidsdier en huiselijk. Roy komt oorspronkelijk uit Sneek en zit nu alweer heel wat jaren op het eiland.

Johnny / Bron: Screenshot Eilandgasten op Zoek naar de LiefdeJohnny / Bron: Screenshot Eilandgasten op Zoek naar de Liefde
Ameland
Johnny van Ameland is 39 jaar oud. Hij werkt in het familiebedrijf, samen met zijn ouders en zus. Johnny kookt, houdt van sport en is muzikaal. Hij speelt in een band.

Schiermonnikoog

Sebastiaan woont op Schier en is ook 31 jaar. Hij is niet op het eiland geboren maar er wel getogen. Sebastiaan is kok van beroep en hij voetbalt graag.

Vrouwen

Vrouwen die één van deze mannen wel zien zitten en die ook wel op één van de eilanden willen wonen, kunnen via de website van Net5 reageren. Via een aanmeldformulier kun je naast je persoonsgegevens informatie kwijt over jouw motivatie voor welke man.
Net5 vraagt:
 • een foto;
 • of je kinderen hebt;
 • je relatiegeschiedenis;
 • of je wel eens op een Waddeneiland bent geweest;
 • wat je eilandgevoel is;
 • waarom je denkt te kunnen aarden op het eiland;
 • voor welke vrijgezel je je opgeeft;
 • waarom hij voor jou moet kiezen;
 • wat je hem te bieden hebt;

Februari

In januari en februari 2013 vinden de opnames plaats en in oktober 2013 komen de uitzendingen op televisie. Tijdens de opnames mogen er geen mededelingen worden gedaan over de vrouwen en wie er naar huis moet en wie mag blijven. De uitkomst van de afvalrace en wie overblijft als favoriete vrouw mag van te voren niet uitlekken. Eilandgasten op zoek naar de liefde was vanaf maandag 7 oktober 2013 wekelijks op de televisie in 8 afleveringen.

Liefdesprogramma’s

Op televisie zijn op meerdere zenders datingprogramma’s uitgezonden:
 • SBS 6: Speld in de Hooiberg
 • Net 5: Daten in het Donker
 • Net5: Samen Single
 • Net5: Te Mooi Om Waar Te Zijn
 • Net5: De Wereld Rond in 80 Dates
 • KRO: Boer zoekt vrouw
 • RTL8: De Perfecte Partner

Eilanders op Zoek naar de Liefde

Legenda
A. Aant-Durk
B. Roy
C. Johnny
D. Sebastiaan

Lees verder

© 2013 - 2017 Sjaanfanameland, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Waddentoernooi op de WaddeneilandenWaddentoernooi op de WaddeneilandenHet Waddentoernooi is een jaarlijks sportief treffen tussen de vijf Waddeneilanden. Om de beurt is een van de eilanden g…
Een dagje uit naar een WaddeneilandEen bezoekje aan één van de Nederlandse Waddeneilanden is altijd leuk. In de zomervakantie als dagje uit, maar ook voor…
Huizenprijzen (per m²) in gemeenten in Friesland, in 2016Huizenprijzen (per m²) in gemeenten in Friesland, in 2016De huizenprijzen per vierkante meter zijn in Friesland relatief laag; slechts drie provincies kennen een lagere gemiddel…
Terschelling – van zandplaat naar Fries WaddeneilandTerschelling – van zandplaat naar Fries WaddeneilandTerschelling, het Waddeneiland tussen Vlieland en Ameland, is van strandwal naar zandplaat gegroeid tot een eiland. De S…
Waddeneiland Terschelling – en het Stryper WyfkeWaddeneiland Terschelling – en het Stryper WyfkeWaddeneiland Terschelling, dat in het Fries Skylge wordt genoemd, is het eiland dat bekend is van het Oerol festival. Bu…
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: Persbureau Ameland
 • Persbureau Ameland
 • Net5
 • Afbeelding bron 1: Screenshot Eilandgasten op Zoek naar de Liefde

Reageer op het artikel "Eilandgasten op Zoek naar de Liefde"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Infoteur: Sjaanfanameland
Laatste update: 03-12-2015
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Dating
Special: Film
Bronnen en referenties: 4
Schrijf mee!