Studentenleven: Hoe geef ik een goed feest?
Studenten staan bekend om feestjes, slapeloze nachten en gezelligheid. Zelf een feest geven is natuurlijk ook erg leuk, als je weet hoe je het moet aanpakken. In dit artikel kun je een aantal tips lezen om een goed feest in elkaar te zetten.
Tip 1: Locatie
De locatie van het feest is erg belangrijk, kies je voor een huisfeest, een tuinfeest, een feest of desnoods een feest in een gehuurde locatie. Bij het kiezen van een locatie moet je rekening houden met het aantal gasten. Een huisfeest is erg leuk maar als er heel veel gasten komen kan dit snel uit de hand lopen. Je kunt dan beter kiezen voor een andere optie, zoals het afhuren van bijvoorbeeld een zaal of een bar. Ook is het erg leuk om de locatie een beetje in de sfeer te brengen. Je moet hier niet te moeilijk over doen. Wat versiering is al snel voldoende, als het er maar gezellig uitziet.
Tip 2: De uitnodiging
Zorg voor een persoonlijke uitnodiging, dus geen mail of een sms maar bijvoorbeeld een kaart via de post of gewoon mondeling. Mensen zullen dan ook sneller toehappen op je uitnodiging omdat je hun persoonlijk aanspreekt.
Tip 3: Sfeer maken
Een feest opgang brengen is altijd erg lastig, maar je kunt dit makkelijk maken voor jezelf. Zorg ervoor dat er genoeg vrienden zijn waarvan jij weet dat deze mensen sfeermakers zijn. Zorg er ook voor dat er geen groepjes ontstaan. Groepjes ontstaan als je veel mensen uitnodigt die maar een paar mensen kennen op je feest en verder niemand.
Tip 4: Eten en drinken
Zorg dat er voldoende te eten en te drinken is. Varieer dit in alcoholische dranken maar ook non-alcoholische dranken voor de mensen die geen alcohol drinken. Zorg ook voor voldoende eten.Later in de avond zullen er mensen honger krijgen. Een paar voorbeelden van dingen die je aan je gasten kunt serveren zijn:
- Chips
- Nootjes
- Snoep
- Gehaktballetjes
- Bittergarnituur
Tip 5: Muziek
Muziek is erg belangrijk op een feest. Zorg er voor dat je verschillende soorten muziek heb zodat je makkelijk kunt wisselen. Het is ook leuk om ervoor te zorgen dat je gasten zelf de muziek uit kunnen kiezen. Zo zetten de gasten zelf de muziek op die ze leuk vinden en hoef jij je geen zorgen te maken over de muziek.
Tip 6 : Opruimen
Zorg dat je niet gaat opruimen tijdens je feest. Er is niks ongezelligers dan opruimen als je feest nog bezig is. Vraag na afloop als er nog maar een paar mensen zijn of deze je willen helpen met opruimen. Dit scheelt veel werk en is vaak ook gezelliger.
Tip 7 : Slaapplaatsen
Zorg ervoor dat er altijd wat slaapplaatsen beschikbaar zijn voor de mensen die van ver moeten komen of voor de mensen die niet meer naar huis kunnen. Deze mensen kunnen dan ook gelijk helpen met opruimen na het feest.
Tip 8: Organisatie
Bedenk van te voren goed wanneer je je feest wilt geven. Ga niet alles overhaast regelen want dan vergeet je dingen. Doe ook tijdig de inkopen voor je feest zodat je niet voor verassingen staat als het zo ver is.
Tip 9: Themafeest
Een themafeest doet het altijd erg goed. Bedenk van te voren een leuk thema wat iedereen aanspreekt en houd je dan ook aan dit thema met de decoratie.
Tip 10: Dansen
Als je je gasten wilt laten dansen op je feest, kun je er voor kiezen om minder stoelen neer te zetten. Op deze manier moeten er mensen staan en als de muziek dan ook nog goed is zullen de mensen sneller gaan dansen.