Wat kan je doen op een slaapfeestje/sleepover?

Wat kan je doen op een slaapfeestje/sleepover? Misschien ga je binnenkort zelf een slaapfeestje geven of ben je zelf uitgenodigd om binnenkort naar een slaapfeestje toe te gaan. Er is een grote kans dat je niet weet wat je nou precies kan doen, maar daar kan dit artikel je bij helpen! Hier vind je veel tips over wat je wél kan doen en hoe je van je slaapfeestje een superfeestje kan maken.

Uitnodigingen

knutselen

Zorg voor leuke uitnodigingen, maak ze bijvoorbeeld op de computer met paint, photoshop of photofiltre. Versier ze mooi en print ze daarna uit. Wat je ook kunt doen is gewoon met schaar en papier aan de gang gaan. Zorg voor goede kleurpotloden en stiften en maak er iets moois van. Knip bijvoorbeeld een kaarsje uit, knip dit kaarsje meerdere keren uit en plak deze allemaal op elkaar op één kaart, zo krijg je eens soort 3d effect.

Kaarten goed bezorgen

Zorg er voor dat de kaarten bij de juiste personen komen, je kunt de kaarten bijvoorbeeld zelf bij je vrienden in de brievenbus doen maar je kunt de kaarten ook versturen. Zorg ervoor dat wanneer je de kaarten verstuur je wel de goede adressen hebt, houd je adressenlijst dus up-to-date zodat je niet voor verassingen komt te staan. Wat je ook kunt doen is de uitnodigingen zelf geven aan je vrienden, wanneer je dit doet zorg er dan voor dat er geen andere mensen bij zijn die je niet uitnodigd, omdat dat namelijk niet zo fijn is voor de personen die niet mogen komen.

Films

Zorg voor leuke films, houd wel rekening met iedereen omdat sommige mensen niet van Horror/Thrillers houden, wat je bijvoorbeeld kunt doen is een Comedy of een Actiefilm kiezen, meestal vind iedereen dit genre leuk. Je kunt films huren of kopen, huren is een stuk goedkoper, zeker wanneer je de film maar één keer gaat zien.

Maskers

Als je een meisje bent en vriendinnen uitgenodigd hebt is het erg leuk om maskers, schijfjes komkommer, haar spullen en make-up te gebruiken op het slaapfeestje. Doe dit alleen niet te laat op de avond omdat de kans dan erg groot is dat je, met masker en komkommer, in slaap valt wanneer je je ogen dicht doet. Meestal werkt het erg ontspannend en voor je het weet slaap je, en dat wil je niet op een slaapfeestje, het doel is dan: zo lang mogelijk opblijven en plezier hebben!

Singstar of Karaoke

Niet iedereen kan goed zingen, maar het is altijd leuk om met een groepje vrienden te zingen. Singstar is een erg goed en leuk spel hiervoor, het gaat erom dat je de juiste toonhoogte haalt. Als je karaoke kan spelen, doe dit vooral! Het zorgt voor een leuke sfeer, er zullen mensen lachen maar dit zal vaak geen uitlachen zijn én je hebt ontzettend veel lol en plezier.

Verkleedkleding / modeshow

Heb je ergens nog een berg oude kleding liggen, of heeft een van je vrienden dat nog? Twijfel niet en neem ze mee! Je kunt een mode-show gaan lopen, zorg dan voor een leuk kleedje zodat je een soort van loper hebt waar je op kunt lopen. Schmink maakt het helemaal af, vaak lig je helemaal dubbel wanneer je rare make-up op hebt én nog rare kleding ook. Succes gegarandeerd.

Lekker eten en snoepen

Wat zeker niet mag ontbreken tijdens een slaapfeestje is lekker eten. Zorg van te voren dat je weet wat iedereen mag eten en wat iedereen lekker vind. Zorg bijvoorbeeld voor genoeg chips, chocolade en cake (met slagroom). Pas op dat je je niet te misselijk eet, omdat je vaak lang opblijft krijg je honger en dan blijf je snoepen, maar als je te veel snoept wordt je al snel misselijk en krijg je buikpijn en dat is iets wat je op een feestje niet wil hebben.

Veel plezier met je feestje!

Lees verder

© 2011 - 2024 Dazzeltje, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Hoe blokkeer je speluitnodigingen op Facebook?Hoe blokkeer je speluitnodigingen op Facebook?Je kent het wel. Uitnodigingen voor spelletjes op Facebook. Candy Crush, Jelly Splash, Farmville, Trivia Crack, enzovoor…
Everyday Minerals: trendy minerale make up via de webshopEveryday Minerals: trendy minerale make up via de webshopMinerale make up. Het is niet meer aan te slepen. Nu is ook het beroemde Amerikaanse merk Everyday Minerals verkrijgbaar…
Make-up tips: Zo wordt jij nog mooier!Make-up tips: Zo wordt jij nog mooier!Modellen in glossy magazines lijken perfect. Dat komt echter vooral door een goede make-up en een goed werkend photoshop…
Korres Natural Products: 'groene', trendy huidverzorgingKorres Natural Products: 'groene', trendy huidverzorgingWereldwijd al met heel wat awards overladen, is Korres Natural Products nu eindelijk ook in Nederland gemakkelijk verkri…

Haïti: Herstel en wederopbouwDe aardbeving die Haïti getroffen heeft ligt alweer ver in ons geheugen. Achterhaald door andere rampen en gebeurtenisse…
Ontwikkelingsorganisaties ICCO en Kerk in ActieOntwikkelingsorganisaties ICCO en Kerk in ActieWat is het ICCO? Wat doet deze ontwikkelingshulporganisatie? Waar staat het ICCO voor? Wat betekend interkerkelijk? Wat…
Dazzeltje (96 artikelen)
Laatste update: 14-04-2012
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Sociaal
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.